Działka ROD Moja radość na emeryturze

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze

Post »

Danusiu, piękne widoki kwitnących drzew!
U mnie spektakl trwał bardzo krótko :(
leje już trzeci dzień i zmył kwiatki wiśni i czereśni, jeszcze jabłonie może będą cieszyć oczy, o ile przestanie padać!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Masz rację Aniu wiosna na całego.Część kwiatków przekwitła,a następne czekają w kolejce do zakwitnięcia.
Oto moje rozkwitnięte od wczoraj kwiatki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARTO!
To chyba żle,że opadły płatki?Owoców może nie być bo pszczoły nie zdążyły zapylić?
U nas wszystko kwitnie,tylko zapowiadają co raz zimniej.W sobotę ma być najzimniej.Straszne co się dzieje w tej pogodzie.
Dziś się napracowałam.Skopałam pół grzędy na ogórki.Przedtem polałam dobrze wodą inaczej nic bym nie skopała.
Dzisiejsze zdjęcia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Danusiu! Jak miło spacerować wśród Twoich ślicznych kwiatków. ;:63
Masz bardzo ładne dwukolorowe tulipany, ;:215 i w ogóle mnóstwo różnych ciekawych kwiatuszków. ;:138
Zaciekawiła mnie ta roślinka https://www.fotosik.pl/zdjecie/e2275e30bb4640bd
Zechciej mnie oświecić, co to jest, plisss ;:180 ;:180

Pozdrawiam. ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LUCYNKO!
Ten kwiatek do hiacyńcik hiszpański (cebulica dzwonkowata).Fajnie pachnie i bardzo się rozrasta.Nadaje się na bukieciki.Będziesz chciała?
Bardzo jej przyrastają cebulki. :D
Najnowsza zdjęcia jeszcze ciepłe. ;:306
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Fajnego 1 maja. :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu, z przyjemnością przytulę stopowca ;:196 Ciekawe czy mu się u mnie spodoba? Półcień mam, a właściwie to muszę sprawdzić czy jeszcze mam, bo wiśnię wycięliśmy, a grusza jeszcze się nie rozrosła. Ale jak nie tam, to znajdę mu gdzieś jeszcze miejsce :tan Piękny kwiat tarczownicy, to jednak ogromna roślina ;:oj Gdzie Ty ją mieścisz? A te żółte małe kwiatki pod tarczownicą, to czosnki, czy jakieś tulipanki?
Miłego weekendu majowego ;:196
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu, miałaś słoneczko! U mnie dopiero wieczorem przestało padać i na jutro też prognozują deszcz. Możliwe, bo ciemne chmury się kłębią!
Wiśnie i czereśnie kwitły już przed deszczem i pszczół było mnóstwo, gorzej z jabłoniami, bo one dopiero rozkwitają! Jak pięknie ogród Ci rozkwita! Moc tulipanów! Śliczne te żółte, małe, tarczownica rozkwitła, smagliczka w takiej pięknej kępie.
Moja w tym roku jakaś mocno zmęczona, muszę zebrać nasionka i znów wysiać.Jakie ciekawe kolorki pierwiosnków, cebulica rozkwitła ;:oj moje dopiero wychylają kwiatostany z liści! Irysek piękny! A co to za drzewo biało kwitnące?
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO!
Wyślę stopowiec po tych wszystkich świętach.Mam sporo dzieci i tak się zastanawiam czy trochę ich nie rozsadzić?
Tam są trzy tarczownice obok siebie.Mam zagwozdkę co robić,ponieważ rosną przy samej ścieżce.Tak niefortunnie kiedyś posadziłam.Nie myślałam wtedy że rośnie taka duża.Był moment,że chciałam zlikwidować,ale jak zobaczyłam zdjęcie u kogoś to modliłam się żeby odrosła.
Na szczęście jest i w tym roku zakwitła.
Koło tarczownicy w tym roku zakwitło dużo tulipanków.Nie wiem skąd się wzięły.Wyglądają jakby były posiane. :D
Iwonko nie mam twojego adresu.Wybacz ale gdzieś zgubiłam ,szukałam i nie znalazłam. :oops:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj MARTO!
Te żółte tulipanki na wysokich nogach chyba mi się nasiały,ale są bardzo ładne w naturze.
U nas słońce świeci codziennie pomimo że rano wieje chłodem.Nie na darmo podwyższyli nam za wodę,teraz mamy pod dostatkiem.
Smagliczkę przycinam co roku niestety pędy zaczynają się wydłużać.Kiedyś sama mi się nasiała,ale nie zadbałam o sadzonki i przepadły.
Ten krzew kwitnący białymi różyczkami to taki podobny do tego czerwonego,ale nazwy nie znam.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Danusiu miałam zapytać o białe dzwoneczki ale Lucynka mnie uprzedził i już wszystko wiem.
Ale U Ciebie tych kwiatków wiele odmian i wiesz nazwy...ja niby zapisuję ale często ukazują.
Mój Stopowiec ma cień, troszkę słońca przy zachodzie ale nadal nie kwitnie i w tym roku wyszły tylko trzy liście...A może to on ;:306
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu, dzięki za info w sprawie hiacyncika. Wydaje mi się, że u mnie coś podobnego będzie kwitło. Cebulki dostałam od sąsiadki, ale obie nie znałyśmy nazwy. Jeśli to będzie coś innego, to uśmiechnę się do Ciebie o odrobinę tych pięknotek. ;:32
Ależ u Ciebie irysowo się już zrobiło! ;:111 Cudnie! ;:433
Ślicznie też kwitną prymulki, tulipanki botaniczne, floksy i.... Co? https://www.fotosik.pl/zdjecie/e2f42c267c80ca10
Pozdrawiam cieplutko. ;:3 ;:196 A jeśli pragniesz deszczu, to niech pada. ;:303 ;:303
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu, to wygląda na białego migdałka, pięknie kwitnie!
Tulipanki niech się sieją dalej, bo są piękne :tan To są chyba żółte dzikie (tulipa sylvestris) szczęściaro!
Cudnie kwitną iryski!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A widzisz KRYSIU i tu jest chyba pies pogrzebany.Chyba jednak u Ciebie za dużo cienia.U mnie jednak tylko wisienka lekko ocienia.
Kiedyś pamiętałam nazwy kwiatków aż się wszyscy dziwili.Niestety teraz gorzej z pamięcią i nie które nazwy muszę zapisywać.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Danusiu to ja też mam kajecik i w nim moja pamięć ;:306 ale to jest fajne, przeglądam i się okazuje że już tej roślinki nie ma a była.
Stopowca przesadzę bo chyba tą miejscówka jest dla niego za ciemna, poza tym ziemia tam jest gliniasta, twarda...bliżej jesieni znajdę jemu inne miejsce.

Pozdrawiam
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LUCYNKO! OK.zobaczymy co tam u Ciebie się wykluje.
Też się cieszę z irysów,wreszcie mam parę ładnych. :D Jeden ze sklepu mi nie wyszedł w ogóle z ziemi.Miałam dwa lata.Zawiązał piękne nasienniki i chyba to go zabiło.Z nasion też nic nie wzeszło. ;:134
Ten osobnik o którego pytasz to ciemiernik cuchnący.Nie cuchnie ale nasiewa się niesamowicie.
Deszcz u nas padał całą noc i dziś też pada.Jest niesamowicie zimno,pochmurno i wietrznie.

Zdrówka życzę.

Witam MARTO!
Widzę,że znasz się na kwiatkach.Przypomniało mi się dzięki Tobie,że to biały migdałek.Kwitnie pięknie co roku,ale nie ma odrostów.
Nie wiedziałam,że to dzikie tulipany.Nawet nie pamiętam skąd je mam.Chyba mam jeszcze jakieś bo rosną same listki tulipanowe.Robi się z nich gąszcz.Jak będę na działce to spróbuję zrobić zdjęcie.

Pozdrawiam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”