Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Witaj Iwonko,bardzo u ciebie ciepło,że tyle masz kwitnień ,a dzika to ja się boję i chyba bym z domu nie wyszła gdybym miała je na podwórku ,fajnie spędziliście dzień z wnuczkiem ,wszyscy zadowoleni ,pozdrawiam i miłego tygodnia życzę ;:168
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też kocham takie spotkania z wnukami, ;:167 bo z dzikami niekoniecznie ;:306 chociaż te paskowane maluchy uroczo wyglądają. ;:215
Działeczka tętni wiosennym życiem i mieni się kolorami, nawet rybki w oczku pokazują swoją urodę. ;:138 ;:63
Zbawienny deszczyk dopieszcza ogródki, wąż leży odłogiem :;230 a Ty możesz zająć się tym co kochasz najbardziej a M niekoniecznie, czyli nieustające wojaże w terenie. ;:65 ;:33 ;:11 Zdróweczka kochana, mocnych butów i zdrowych nóg. ;:167 ;:79
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jadziu staram się żeby nie miały styczności ze sobą, nie pozwalam Soni zaczepiać Zeni, pilnuję. W nocy pięknie podlewa, w dzień słonko świeci, upału nie ma, jest dobrze ;:215
Martusiu obcych dzików i ja bym się mocno bała, ale te akurat od malucha wychowane, same do nas przychodzą, nie boją się nas, tylko my mamy ograniczone zaufanie do matki z dziećmi ;:108 , czas z wnuczkiem cudownie spędzony, a drugi dzień z wnuczką, też świetnie było ;:138
Stasiu dziękuję ;:196 , a roslinki zadowolone, pięknie rosną, cieszy to bardzo, czekam na kolejne kwitnienia :tan
Wczoraj internet cos nawalał i nie wstawiłam zdjęć, więc dziś pokażę Wam ten Krzywy Las :wit

Obrazek

Obrazek

A na działeczce ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Super te drzewostan szkoda ,ze powoli znika i nie można go uratować a przecież to prawdziwe pomniki przyrody . Dobrze ,że chociaż twoje wnuki mogą go jeszcze podziwiać i będą miały co opowiadać w przyszłości.Przy tych Twoich wnuczkach Iwonko czujesz się jak większe dziecko to super ;:333 sprawa tak trzymać ;:215 U nas dalej trzeci dzień podlewa jednak taki drobniutki ten deszcz nie szkodzi roślinom tylko przywołuje ślimory te mają za to ucztę na moich roślinach
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ale fajny ten Krzywy Las.
I fajna sprawa z tą rodzina dzików.
Klonik przepiękny ;:173
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko ciekawie kształtuje drzewa przyroda, a Twój ogród chyba odżył po deszczu :D Śliczny klonik widzę ;:333
Miłego wypoczynku majówkowego ;:168
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Miło czytać, Iwonko, ze masz idealną pogodę.
Ciekawy ten las, lubię takie ciekawostki natury.
Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani :wit
Zaczął się fajny czas, zaczął się piękny Maj, wszystko w koło kwitnie, zieleni się i cudnie pachnie, uwielbiam ten czas, uwielbiam Maj. Wczorajszy dzień spędziłam na działeczce, na reszcie skończyłam przekładać kompostownik drugi i w końcu mogę do końca skopać działeczkę na ogórki i może coś tam jeszcze. Dziś rozpoczął się maj i sporo różnychfajnych imprez, majówka więc majówkowaliśmy sobie :tan Najpierw trochę w Trzebieży nad Zalewem Szczecińskim, potem trochę w Gryfinie, tam był koncert między innymi Haliki Frąckowiak, lubię jej piosenki i miło mi było posłuchać i powspominać :tan Wam również życzę pięknej Majówki :wit
Jadziu masz rację, ja ciągle czuję się młodo, może jestem mniej sprawna, ale nie lubię siedzieć grzecznie, wszędzie mnie pełno ;:306 , deszczyk dziś nie padał, za to jakieś chyba przymrozki były, bo roslinki, które zostawiłam na zewnątrz zbielały, chyba je mrozek liznął, no trudno, trzeba to przeczekać ;:108
Aniu dziękuję :wit
Marysiu rośliny odżyły, ale wody ciągle mało w ziemi, sucho nadal, po suchej zimie, potrzeba sporo wody tej ziemi ;:108 Majówkujemy sobie fajnie Marysiu ;:196
Beatko pozdrawiam również :wit
Tak się pięknie prezentuje działeczka po deszczu :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu żeby nie było, ja się wszędzie wcisnę ;:306

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i znów superowa wycieczka w przeszłość samochodowo motorową .Iwonko najważniejsza dobra zabawa to wtedy człek czuje sie wiecznie młody ;:108 Po roslinach nie widać ,żeby brakowało im wody wszystko kwitnie cudownie. Iwonko a co to za cudowne kwiatki https://images92.fotosik.pl/173/5be385a29311a58fmed.jpg
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, deszcz wiosenny czyni cuda. ;:138 ;:138 Roślinki bardzo go potrzebują i cieszę się, że Twoje dostały wody z nieba ;:215 :tan , ale jednocześnie trochę zazdroszczę, bo u mnie ciągle sucho. ;:108
Pozdrawiam słonecznie ;:3 ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko, a gdzie masz męża pasażera na motocyklu ,nie chciał z tobą jechać?w ogródku ślicznie zakwitły bzy i inne kwiatuszki ,ale zapach bzów uwielbiam ,pozdrawiam i miłego świętowania pięknych majowych dni ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani :wit
No i pogoda nam się dzisiaj zbiesiła ;:223 , a miało być kopanie na działce, choć jeszcze nic straconego, może synuś jednak się zdecyduje, czekam własnie na niego, była bym w końcu troszkę do przodu z pracami ogrodowymi, no ale zobaczymy. Na razie nie pada, ale ciągle się zanosi i ten nieprzyjemny wiatr do tego, nie podoba mi sie to wcale ;:185 Wam życzę kolejnych ciepłych ale i mokrych majowych dni i fajnego świętowania :wit
Jadziu to krzew Kłokoczki, ma cudne kwiatki prawda :)
Lucynko u nas troszkę popadało, ale jak ostatnio trochę grzebałam w ziemi to okazuje się, że wcale mokoro nie jest, więc deszczu nadal potrzeba ;:108
Martusiu no przecież ktoś musiał tą zwariowaną babcię uwiecznić na zdjęciach ;:306 , dla potomnych oczywiście ;:172 , a bzy i ja uwielbiam, uwielbiam ich zapach, uwielbiaj Maj w ogrodzie ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Iwonko, bajecznie i tajemniczo na Twojej działeczce - kłokoczka różańcowa - święty krzew pogan, śliczny i okazały. ;:oj
Odbyłam małą wycieczkę informującą o jej właściwościach ; http://www.twojebieszczady.net/flora/klokoczka.php , żeby lepiej zrozumieć i docenić jej uprawę. A to całkiem spore drzewko, mnie zajęłoby połowę działeczki. ;:oj
Fajniste foteczki z wycieczki , M miał cykora siadać z takim kierowcą. ;:306 ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Iwonko, krzew cudny jednak mieć go u siebie ;:185 raczej wolę jego kwiaty podziwiać u Ciebie ;:196 Cudne zapachy unoszą się z pewnością w Twoim królestwie .Widzisz jednak M się zlitowała nad Tobą :wink: mamy swoje magiczne sztuczki aby ich przekonać :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko a u mnie dalej ciepło i słonecznie, ale jutro ponoć ma się zmienić. Dalej nie kwitnie ani wisteria, ani powojnik, ani hiacynciki...ale kwitnie dąbrówka ;:306 Słoneczka na jutro! ;:168
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”