Ogród Marty- cz. XIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty- cz. XIII

Post »

Witam w następnym mokrym dniu,praktycznie cały dzień pada z niewielkimi przerwami ,ale ziemia była dosuszona to teraz dobrze namokła ,fajnie teraz by było rozmnażać roślinki to znowu plecy nam zleje ,a ja nie chcę tego ,za to w domku się realizuję .

Dorota,nawóz dla roślin na wiosnę na start bardzo ważny i akurat dany był przed samym deszczem i dzięki deszczowi mam mały odpoczynek,pozdrawiam ;:168

Kasiu witaj ,jeszcze nie zupełnie wyzdrowiałam ,ale już lepiej i coś podrabiam ,pada u mnie prawie cięgiem ,pelargonie są w koszyku to zawsze można schować ,czy przestawić pod dach ,koszyk lekki ,ja mam 6 odmian epimedium bo też bardzo je lubię ,może i ja będę dłużej stosowała tą zasadę ,pozdrawiam ;:168

Maryniu,miło,że w poranek spacerujesz po moim ogrodzie i się w nim dobrze czujesz ,,zwalniam powoli ale trudno mi to przychodzi ,pozdrawiam ;:196

Martusiu,jak wszystko ruszy w górę to nie opanuję mojego ogrodu ,powoli wracam do zdrowia ,a teraz mam przymusowy odpoczynek bo leje ,a ja tylko poszłam zrobić zdjęcia ,pozdrawiam ;:196

Joasiu,u mnie pada dalej cały czas ,białe pelargonie kupiłam ,nie mam czasu na zabawę z rozmnażaniem ,może kiedyś sie tym zajmę ,pozdrawiam ;:168

Iwonko,0042,u mnie sporo tego deszczu pada ,ciepło tak sobie ,dobrze by było,żeby moje byliny urosły na tyle ,żeby już chwasty nie miały dojścia ,takie jest moje marzenie ,pozdrawiam ;:168

Aniu,ja bardzo lubię biały w ogrodzie ,epimediów mam 6 odmian bo mi się podobają ,a wilczomlecze bardzo rozświetlają ogród,pozdrawiam ;:168

Lodziu,cieszę się ,że wilczomlecze przyjęły się u Ciebie i radują Twoje oczy ,a co takiego jeszcze odkryłaś w moim ogrodzie ,bo wydaje się ,że wszystko masz ,pozdrawiam ;:168

Gosiu,uśmiechnęłam się do Ciebie jak napisałaś ,ze białe najbardziej Ci się podobają po różowych ,pozdrawiam ;:168

Iwonko1,w ogrodzie zimno to nie chodź boso ,ja nie lubię chodzić boso ,u mnie solidnie podlewa dalej to będzie wszystko rosło,ale jakieś przymrozki zapowiadają ,aż się boję co to będzie ,epimedia pięknie się teraz stroją w kwiatuszki ,pozdrawiam i do zobaczenia ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do ogrodu dalej mokro ,ale roślinki chyba zadowolone .
Obrazek

Obrazek

tak bardzo zakwitła borówka amerykańska
Obrazek

Obrazek

jabłoń ozdobna przepięknej urody
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś i u mnie roślinki odżyły po deszczu tak, że jak po tygodniowej nieobecności zajechałam wczoraj na działkę, to byłam w lekkim szoku, tyle tego jakoś przybyło. A było już naprawdę bardzo sucho, na szczęście syn jeździł i podlewał w czasie tych upałów.

Śliczna wiosna w Twoim ogrodzie, ale nie mogę się już doczekać kwitnienia piwonii.
U mnie też zakwitły posadzone na jesieni te babcine narcyzy - uwielbiam ich zapach i tę delikatność kwiatu.

Pozdrawiam i życzę udanej majówki ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

Widok roślin skropionych deszczem do pozazdroszczenia, u nas dalej sucho :(
Borówka cudownie zakwitła, jak się wszystko zwiąże, to owocu będzie dużo.
Jagodowiec ładnie kwitnie, a mój to co roku coraz mniejszy, nie wiem co źle z nim robię
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś, ale masz ochlany ogród ;:306 ;:306 Mój już trochę w słońcu obsycha tym bardziej, że dwa dni będzie trochę cieplej. Białe kwiaty są jednak śliczne! mają wyjątkowy urok :D
Borówka będziesz musiała chyba podpierać :D u mnie mają więcej kwiatów te co rok temu skromniej owocowały.
Życzę zdrówka i ślicznej majówki, bo myślę że wyskoczysz nacieszyć oczy tym cudownym ogrodem ;:196
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Martusiu, u mnie też pada i pada od kilku dni, bardzo się cieszę , bo było już naprawdę strasznie sucho. Teraz wszystko pięknie odżywa i wychodzi z ziemi. Pięknie pokazujesz swój ogród i każdą roślinkę, drzewo, krzew bardzo lubię je oglądać.

:wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Martusiu, takiej okwitniętej borówki, to ja jeszcze nie widziałam!!! ;:oj ;:138 Jakby tak połowa kwiatów zawiązała owoce, to będą się gałęzie do ziemi uginać! Coś niesamowitego ;:167 A ogród w deszczu też piękny... bardzo dobrze nam podlało, oj cudownie się plewi po takim podlewaniu, o ile plewienie może być cudowne ;:306

-- Śr 01 maja 2019 19:18 --

Martusiu, takiej okwitniętej borówki, to ja jeszcze nie widziałam!!! ;:oj ;:138 Jakby tak połowa kwiatów zawiązała owoce, to będą się gałęzie do ziemi uginać! Coś niesamowitego ;:167 A ogród w deszczu też piękny... bardzo dobrze nam podlało, oj cudownie się plewi po takim podlewaniu, o ile plewienie może być cudowne ;:306
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
Nie wiem co to jest na pierwszym zdjęciu ? Nie znam tej roślinki :oops:
A ta borówka ;:oj ależ ukwiecona ..To jeden krzak ?Czy wiecej ?
Jabłoń ozdobna piękna, podobna do mojej. :wink:
Śliczna magnolia. ;:215
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marta - ja też nie widziałam jeszcze tak rozkwitniętej borówki amerykańskiej - niech wszystkie te kwiatuszki zamienią się w smaczne owoce.
Ślicznie kwitnie ta różowa jabłoń.
Pelargonie w koszyku - to jest to! ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Borówka niesamowicie ukwiecona! ;:215 Oby owoców było tyle samo, ile teraz jest kwiatków! ;:138
Jabłoń ozdobna - cudna! ;:63 Magnolia równie piękna! ;:63 W ogóle śliczne kwitnienia w Twoim ogrodzie, Martusiu! ;:433
Niech pięknieje z dnia na dzień ;:303 i jedyne, czego Ci zazdraszczam, to deszczyku. ;:108 Moje rośliny spragnione, a opadów na horyzoncie ani widu, ani słychu. ;:124
Miłego majowego świętowania i wypoczynku życzę i zdrówka. ;:167 ;:196
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Fajnie, że i u ciebie popadało, mój ogród tak się ucieszył z deszczu, że wszystko niemal w oczach podrosło :D Ja niestety nie zdążyłam rozsypać nawozu, ale może jeszcze popada... Po takiej suszy nie ma nic piękniejszego niż widok mokrych roślin :wink:
Borówka zaszalała na całego :shock:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was gorąco ,wczoraj nareszcie posadziłam rozsadę warzyw kupioną w zeszłą środę ,a w nocy miałam solidną ulewę więc mimo ,że ziemia nasiąknięta to nowe nasadzenia mi podlało,dzisiaj świeci słońce ,ale wiatr ogromny wieje ,mam iść do ogrodu ,a nie lubię wiatru i jak to pogodzić ,borówkę co roku podsypuję zmielonymi szyszkami sosnowymi i korą sosnową ,stare pod spodem gniją i robią świetną ziemię a w czasie sezonu rabarbarowego wynoszę jego odpadki pod borówkę .

Beatko,ja też czekam na piwonie ,ale już naprawdę za moment zakwitną najpierwsze i tak będą kwitły do połowy czerwca lub dłużej ,to prawdziwy festiwal ,ja też uwielbiam babcine narcyzy za zapach i prostotę ,ale tak naprawdę to kochamy wszystkie roślinki i nad każdymi się zachwycamy i chyba lepiej łatwiej z tym żyć ,pozdrawiam ;:196

Ewuniu,aż nie do wiary ,że nie wszędzie padało ,a tak zapowiadali ,borówki uwielbiamy i nieraz już było tak dużo ,u mnie jagodowiec tak jakby stał w miejscu,pozdrawiam ;:168

Marysiu,przecież Ty tylko raz byłaś ze mną na grzybach a tam zawsze mówią ,że jak ktoś dużo pije to chodzi ochlany jak moje rośliny ,w nocy znowu bardzo padało takimi falami teraz wiatr mocno suszy ,że Boguś wyjechał traktorkiem kosiarką ,trawa rośnie w oczach .potem nie da się kosić kosiarkami tylko kosa by była dobra ,największe kwitnienie przypadło na te deszcze to może tyle nie będzie owoców ,bo nie było zapylaczy ,zobaczymy jak sobie borówki z tym poradzą ,dzisiaj słońce ale wieje ,pójdę na chwilę do ogrodu ,bo pracy mam w nim dużo ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Violu,miło czytać ,że podoba sie ogród,że jest dla Ciebie inspiracją ,u mnie też było już bardzo sucho ,teraz nasze roślinki ruszą do życia i będą na wyścigi pokazywać swoje wdzięki ,jak piękne dziewczyny na wybiegu ,pozdrawiam ;:168

Basiu,borówki przeszły same siebie ,ale deszcz może spowodować ,że mniej będą zapylone ,ale to nic ,najwyżej będzie ich mniej ,a dla nas zawsze wystarczy ,ja już chyba nic nie lubię robić oprócz oglądania i zachwycania się ogrodem ;:306 pozdrawiam ;:168

Aniu,,na pierwszym zdjęciu jest Tiarella ,borówek jest więcej krzaków ,ale obfociłam pierwszy z brzegu,wszystkie takie bardzo kwitnące ,jabłoń ma piękny kolor kwiatów ,druga jest jaśniejsza ,ale jeszcze nie kwitła ,pozdrawiam ;:168

Beata Beaby,jak nic nie wyskoczy niespodziewanego to powinno być dużo owoców,ale dobrze bo od przybytku głowa nie boli ,pelargonie to takie babcine roślinki ,uwielbiam ich zapach i wszystkie kolory ,jabłoń ma świetny kolor ,pozdrawiam :wit

Lucynko,owocków może być mniej bo leje deszcz i się bardzo ochłodziło,ale to chyba ważniejsze ,deszczyk bardzo był potrzebny ,ale nie tylko u mnie może i u Was podleje wkrótce bo zapowiadają ,świętuję i trochę robię w ogrodzie ,ale nie z wielkim rozmachem ,bo nie bardzo mogę ,tak powoli mogę i trudno nic się nie dzieje ,najwyżej będzie gorzej niż było,pozdrawiam ,zdrowia i deszczyku życzę ;:196

Gosiu,u mnie też w oczach wszystko rośnie łącznie z chwastami a ja z niczym nie nadążam ,borówki bardzo kwitną aż nie do wiary ,żeby wydać tyle kwiatów ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Martuś, czy wiesz co to za jabłonka, ma piękny mocny kolor! Na borówkę nie patrzę, żeby nie zazdrościć, moje już chyba są już stare, bo się uwsteczniają!
Magnolia pięknie kwitnie!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu, a u mnie nic nie padało w nocy ;:oj No to masz pochwałę za posadzenie rozsad. Ja nie kupiłam kalarepki bo miałam swoje rozsady ....dzisiaj patrzę a mnie ino patyczki zostały. Mam setki maleńkich ślimaków i wszystko zszamały! ;:223
Na grzybach byłam raz, ale znam z opowieści wiele Twoich wypraw ;:306 no i nie chlałam po grzybka ;:306
Ja dzisiaj kosiłam i masz rację trawa taka że stado krów by pojadło, ale mokra i kosiarka się zatykała ;:134
Sporo zrobiłam w ogrodzie, bo wczoraj kiepsko się czułam to byłam wypoczęta ;:306 Jutro świętujemy zresztą znowu ma lać! Pozdrawiam i posyłam buziaki Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Marto piwonie botaniczne zaczęły kwitnąć , bez wielkiego halo , rok suchy więc się niczego dobrego nie spodziewam , róże niektóre dopiero dostają pierwsze listki , a nowo posadzone to gołe , kiedy to zakwitnie i czy w ogóle to znak zapytania , pozdrawiam ;:167
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”