Ogród Marty- cz. XIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty- cz. XIII

Post »

Martuś zazdroszczę tak silnej woli, bo ja często mówię ''nic nie muszę '' ale popatrzę przez okno i widzę że mam jeszcze tyle pracy to szybko zmieniam zdanie :;230 Najpierw zdrówko potem cała reszta . ;:168
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Marto ja bardzo lubię narcyzy , każdego roku dokupuję ich dość dużo , ale gdzieś połowa znika , a te babcine są naprawdę super a co za zapach? mam też jeszcze dopiero zaczynają zakwitać takie drobne całe białe , ale nie pachną tak jak tamte pozdrawiam ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu, bardzo mi się podoba Twoje: "nic nie muszę". ;:215
Ja ciągle jeszcze tkwię na etapie: muszę już, teraz, zaraz, a potem ledwo nogami powłóczę. ;:7 Jeśli nie zmienię filozofii, to wkrótce powiem, że nic nie mogę. ;:306
Wracaj do zdrówka ;:167 , nie przeziębiaj się już i trzymaj się tego, że nie musisz. ;:108
Dobrego, zdrowego tygodnia, Martusiu. ;:167 ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam Was moi drodzy,deszczyk od rana pada sobie równiutko i powolutku i dobrze a ja wczoraj dobrowolnie ;:306 nie musiałam ,ale chciałam :uszy , zasiliłam cały ogród kwiatowy i wyplewiłam niektóre miejsca ,bo nie mogłam dać nawozu na chwasty i teraz mi to zasilanie podlewa ,no i się cieszę ogromnie ,bo przecież wiosna i roślinki muszą coś dostać do zjedzenia na początek a u mnie jeszcze nic nie dostały i od wczoraj to się zmieniło.

Dorota,staram się tak podejść do życia ,bo zawsze wszystko było ważniejsze ode mnie ,nie powiem przynosiło mi to radość ,że potrafiłam i dałam radę ,ale teraz mam okres buntu ;:306 ,u mnie też z ziemi był pył ,a teraz tak nam fajnie pada ,no i moje papu dla roślin dostaje się do korzonków,niech sobie pojedzą i popiją ,wyroby wyszły przepyszne,aż jestem z nich dumna i przy świątecznych pomagał mi Boguś ,bo nie wyrabiałam czasowo , pozdrawiam ;:168

Ewciu,staram się pilnować zdrowia ,ale nie zawsze mi to wychodzi ,drzewa cudownie wyglądają ,u mnie teraz magnolia zaczyna sypać różowe płateczki ,pozdrawiam ;:168

Tereniu,ostatnio już tak mi dopiekło ,że na chwilę te słowa wprowadziłam w czyn a na jak długo to nie wiem ;:306 ,ja też tak mam ,ze nigdy nie ucinam drzemki ,po prostu chyba nie umiem i dla mnie też jest dziwne nic nie robienie i nawet miałabym wyrzuty sumienia ,że zmarnowałam ten czas :;230 ,pozdrawiam ;:196

Anetko,odpoczęłam dzisiaj i dalej będę robić na luzie ,miło cię widzieć z kawusią w ogrodzie ,pozdrawiam ;:196

Aniu,miło,że się podoba w ogrodzie ,ta żółta roślinka to Jagodowiec ,pozdrawiam ;:168

Basiu,witaj ,ważne ,że dotarłaś ,czasem tak nam coś się wymknie ,ja też tak mam ,piwonie u mnie kwitną 2 miesiące ,bo mam dużo odmian i one tak sie rozciągają w czasie z kwitnieniem ,ja też je uwielbiam i nie mogę się doczekać ich kwitnień ,ale już niedługo będą ,pozdrawiam ;:168

Joasiu,tą silną wolę mam teraz ,bo mi chyba już bardzo dokuczyło przemęczenie i przeziębienie ,ale jak odpocznę to kto wie co będzie ;:306 ,pozdrawiam ;:168

Teresa,ja też lubię narcyzy ,ale ich mi jakoś myszy nie jedzą ,ale tulipany zjedzone wszystkie ,babcine narcyzy uwielbiam za skromność i zapach ,pozdrawiam ;:168

Lucynko,na razie jeszcze to hasło działa ,ale jak długo to nie wiem ,ja też musiałam zrobić i mieć tu i teraz ,ale chyba coś przesadziłam z ilością i się potknęłam ;:306 ,bardzo bym chciała mieć dużo siły ,żebym fruwała po ogrodzie ,ale tak nie ma i muszę przystopować na chwilę ,rok temu usunęłam migdały ,może to też ma wpływ na zaziębienie ,dziękuję za życzenia zdrowia ,bo ono jest dla nas najważniejsze , pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Parę mokrych zdjęć z mojego ogródeczka ,zapraszam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wilczomlecz pstry
Obrazek

Obrazek

wilczomlecz o ciemnych liściach
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dobrze, że nam super podlewa. Przypomniałaś mi o nawozie, zaraz pójdę i rabatkom dosypię papu, czekałam na deszcz.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Dzień dobry Martusiu :wit . Mam nadzieję, ze już całkiem wyzdrowiałaś. Deszcz,no cóż zazdroszczę u mnie tylko pokropiło i to baardzo słabiutko.
Pelaśki to chyba jeszcze nie na dobre w ogrodzie. Zachwycam się ostatnio epimediami. Taki ciemny wilczomlecz dostałam od Marysi,i pięknie u mnie rośnie.
Dobrego tygodnia.
Miałam jeszcze napisać, że od kiedy zaczęłam stosować zasadę -nic nie muszę- to co nie muszę przychodzi mi z jakąś taką łatwością :)
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Witam! Obejrzałam z przyjemnością poranną porcję zdjęć z Twojego przebogatego i pięknego ogrodu!Przy dzisiejszej ponurej i mokrej aurze to sama radość dla oka i ducha! Pięknie! ;:138 ;:215 ;:167
Zdrówka życzę Martuś i zwolnij obroty! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Martuś, zieleń w ogrodzie po deszczu nabrała mocy, teraz trochę ciepełka i wszystko ruszy w górę!
A co Ty chora latasz w deszczu po ogrodzie? Wracaj do zdrowia ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Roślinki podlane obficie u mnie troszkę pokropiło. Biała pelasia śliczna. Czy sama robiłaś rozsady?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu cieszymy się z deszczu i oby popadało jeszcze bo susza straszna, ale lepiej w nocy jak w dzień, no i oby się zaraz zimno znowu nie zrobiło, sliczne deszczowe zdjęcia ;:215 roslinki papu dostały to teraz jak wystartują, to dopiero będzie pięknie ;:138
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Białe jest piękne ;:108 ;:108
Epimedia .
Śliczny kolorek rodka. Klonik też piękne ma kolorki . ;:333
No i wilczomlecze ,Śliczne.
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Marto , mokre jest piękne ! Rośliny wreszcie zaspokoiły pragnienie.Moje-Twoje wilczomlecze pstre, wzbudzają zachwyt.Twój ogród mieni się barwami i odcieniami wiosennych kwiatów.Za każdym razem odkrywam u Ciebie coś nowego.Pozdrawiam b. serdecznie ;:167
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś białe pelaśki w koszyczku są cudne ;:63
Moje ulubione....zaraz po różowych :lol:
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Przeszłam się boso po Twoim cudnym ogrodzie ;:oj To nic, że nogi ułocone, ale za to mokre. Jaka to ulga roślin, dostać taką porcję wody ;:108 Papu na rabatach rozsypałam i w owszem, ale moim kwiatkom nic z tego, bo nie mogą do niego sięgnąć. Czarne złotko leży i czeka na lepszy czas, może kiedyś nastanie ;:218
Epimedia śliczne, aż dziw, że krople wody nie przygniotły ich na amen ;:oj
Pozdrawiam i zdrówka życzę ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”