Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Iwonko, nam wszystkim ciągle mało i mało. ;:7 Byłoby wspaniale, gdyby działki mogły być rozciągliwe jak guma. ;:306
Pięknie kwitną wszystkie Twoje krzewy, wisterii i złotokapu zazdraszczam, bo lubię, a miejsca na nie nie mam. ;:131 Będę więc podziwiała je u Ciebie. ;:303
Parapetowców zebrałaś zatrzęsienie ;:333 i rzeczywiście chciałyby już do gruntu podobnie jak moje, ale muszą wytrzymać co najmniej do połowy maja. Też nie dowierzam pogodzie. ;:108
Ja od jutra zaczynam wywozić swoje do tunelu, który na razie stoi pusty, niech więc chroni kwiatki przed zimnem. ;:303
Ponoć w sobotę ma woda z nieba popłynąć. Niech płynie, bo nie ma to jak wiosenny deszczyk.
Pozdrawiam cieplutko. ;:3 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko ;:196 okno zastawione ma maxa, a w ogródku tyle kwiecia nic tylko pozazdrościć oczywiście pozytywnie ;:108 .U mnie tylko na nizinach jako tako kwitnąco, a u Ciebie i niziny i wyżyny kolorowe. Masz raj na ziemi ;:215 Pogoda nas nie rozpieszcza więc na ogródku trzeba uprawiać wężowy aerobic :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ale dziś fajnie wykorzystałam dzień, załatwiłam dwóch lekarzy, nie no wizyte odbyłam ;:306 , a potem działeczka, upał straszny, ale na działeczce było fajnie ;:138 , mordkę sobie opaliłam i nie tylko mordkę, trochę sprzątałam i trochę leniuchowałam :tan , dzień uważam za udany ;:215 Ja mykam jutro do pracy od samego rana, a Wam zostawiam moje kwitnienia :wit

Ja Lucynko swoich chyba nie wywiozę, bo nie jestem często na działce, a je trzeba podlewać, więc wystawiam za okno, a na noc chowam do domu i tak się z nimi ciągam i ciągać się będę do przynajmiej połowy maja chyba ;:108 . Złotokap Lucynko mocno tnę, jest to w tej chwili małe drzewko, nie pozwalam mu się rozłazić za mocno, a kwitnie cudnie, z Wisterią jest podobnie, zresztą ona lubi cięcie, dwa razy w sezonie to robię, u mnie też mało miejsca na wszystko, ale wpycham i jeszcze się mieści ;:306
Jadziu jak tylko moge to ten aerobik uprawiam, no wyjścia nie ma, tak hucznie zapowiadany dziś deszcz i burze u nas niestety gdzieś może u Niemców się wypadał, bo tylko chmury niebo zakryły i się nic nie działo i nadal nie dzieje, dziś też podlewałam ;:108 Rośliny zadowolone z takiej pogody, wczoraj Wisterię pokazałam w pączkach, a dziś już pięknie się zaczęła rozwijać :tan

Obrazek

Obrazek

Moja złota rybka i maluchy rybie zadowolone również ;:215

Obrazek

No rosliny ogólnie zaczynają cudowny pokaz ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

U Ciebie, Iwonko, wcześniej wszystko kwitnie. ;:138 Cóż, taki mamy klimat.
Dzięki forum dłużej możemy podziwiać kwitnące roślinki, bo gdy u jednych przekwitną, u innych dopiero rozwijają pąki. ;:108
Skoro musisz do pracy, to niech Ci ona przyjemnie płynie. ;:196 Zdrówka. ;:167
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Mo roślin, moc kolorowych kwitnień.
Tulipanki śliczne. :D
a to już hortka ci kwitnie ?Czy co to ??
Drzewa kwitnące, powojniki,,no ślicznie po prostu ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko Twoje roślinki szaleją i to dosłownie ;:202 U nas Wisteria dopiero sie budzi ,a Twoja zaraz obsypie się kwiatami to samo Wieczornik ;:202 piwonia czy to Mlokosiewicza bo w jednej donicy mam piwonię z takimi samymi listkami ,ale jeszcze mi nie kwitła wiec nie wiem co to za jaka https://images90.fotosik.pl/168/80296bbd6907f149med.jpg Miała to być drzewiasta bo dostałam kawałek kłącza, ale w ziemi przez parę lat tylko się rozdzieliła na mniejsze, więc dałam ją do doniczki i tam juz drugą zimę przeżyła .U nas trochę dyngusuje, ale to wszystko nic bo widzę ,ze słonko próbuje sie przebić zza chmur ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko raj na ziemi tyle kwiatów u Ciebie i te śliczne krzewy kwitnące.
Zmartwiły mnie te przysłowia, bo u nas w marka był niesamowity upał a ja już pomidory w tunelu wsadziłam :wink: Czy takie szyszeczki na wisterii to pączki kwiatowe? Pierwszy raz mi będzie kwitła, tzn jeden kwiatostan miała ubiegłego lata :D Miłej niedzieli! ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani :wit
Pogoda wręcz cudowna, ciepło, deszczyk na reszcie popadał, no tak własnie powinno to wyglądać ;:138 Ja na reszcze nie muszę martwić się o podlewanie, więc sobie wycieczkujemy, wnuczek z zagramanicy babcie odwiedził na parę dni, więc korzystamy i wspólnie spędzamy czas ;:167 Miłej niedzieli i fajnie spędzonego majowego wekendu Wam życzę :wit
Lucynko i to jest piękne, u jednych przekwita, u drugich zakwita, podziwiamy i dłużej mamy cudne widoki ;:138 Do pracy jeszcze w poniedziałek i mały urlopik, na reszcie :tan
Aniu to Kalina koralowa, zaczyna swoje kwitnienie, masz rację, jest cudownie, uwielbiam ten czas ;:138 :tan
Jadziu tak, to Młokosiewicza, myślę, że już w całej Polsce trochę popadało, że rośliny ożyły, choć tyle deszczu to wiem, że nie jest za dużo, a szczególnie na pola uprawy rolnicze ;:185
Marysiu mnie też zmartwiły te przysłowia, oby się nie sprawdziły, ale dmucham na zimne i moje pomidory trzymam w domu, choć już wołają głośno do ziemi, wyrosły mi jak jeszcze nigdy, Wisteria ma własnie takie szyszki, one cudnie się rozwiną, widok przepiękny ;:138

Dziś pokażę Wam Zenię z maluchami , no martwi mnie, że ona nas się wcale nie boi

Obrazek

A tu serduszko moje najmilsze Gabryniu ;:167

Obrazek

Taki widoczek ;:167

Obrazek

A z kwitnień

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko śliczne kwitnienia, wycieczki i Zenitka z małymi ;:167

Pozdrawiam ciepło, miłej niedzieli ;:47
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko nie obawiasz się,że jeszcze chwila i będą Ci te dziczki szkodę robić ? Ja tam bym ich nie hołubiła...Bałabym się! ;:oj
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Brodzące bociany, dziczka z przychówkiem i Ty z ukochanym wnusiem, a do tego kwitnąca pachnąca działeczka, podlewanie z nieba, więc Iwonko czego chcieć więcej do pełni szczęścia ;:224 chyba niczego .No może zdróweczka czego ci życzę ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ale rodzinka dzików. ;:oj
I tak cały czas przychodzi do ciebie ?
Fajny taki czas z wnusiami.
Epimedia piękne .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

A mnie urzekł "Taki widoczek"! ;:138
Dzikową rodzinkę omijałabym z bardzo daleka ;:oj , epimedia ślicznie zakwitły ;:215, Gabrynia uściskaj ;:168 i wycałuj ;:196 , deszczyk moczy suchą ziemię :tan i już jest dobrze. ;:333
Dobrego tygodnia, Iwonko. ;:79
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani :wit
Dziś też był fajny dzień, deszczyk w nocy popadał, więc o podlewanie się nie martwiłam, byliśmy na niej tylko na chwilkę i mogliśmy znowu dziś powycieczkować, dziś byliśmy w Krzywym Lesie niedaleko Szczecina z naszą kochaną Oleśką, kiedyś Wam go już pokazywałam, dawno to było, tym razem trochę się zmienił, sporo dzrew krzywych wycięto, wiele z nich spruchniałych jest, szkoda, teraz trzeba chyba częściej tam być, pokazać go wszystkim naszym wnukom, bo za kilka lat już go nie będzie ;:185
Wiewióreczko dziękuję, pozdrawiam również ;:196
Maryniu tu gdzie ona mieszka sobie są opuszczone działki więc teraz to ona już żadnych szkód nikomu nie robi, jedyny strach to jak się zachowa przy ludziach, ale na szczęście jak się bawią na podwórku dzieci to ona nie wychodzi z ukrycia, ale ja też się jej teraz boję, nie wiem jak zareaguje jak maluch zapiszczy ;:oj
Jadziu oj tak zdrówka i będzie super, Tobie zdrówka również ;:196
Aniu tak, ona mieszka na działce, którą kiedyś uprawiałam, długa historia, a działka stoi teraz odłogiem, na niej altana, a pod altaną ona z małymi ;:oj
Lucynko Gabryniu wyściskany i wycałowany, na długo, bo teraz zobaczę go znowu gdzieś za miesiąc dopiero, dzikową rodzinkę omijam oczywiście, ale ona sama do mnie lgnie, śmiesznie czasem to wygląda, ja wołam psa do domu a Zenia leci do mnie zamiast Soni ;:306
Wszystkim Wam pięknego, ciepłego i mokrego tygodnia życzę :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko a pieskowi Zenitka nie zrobi krzywdy ???? dla takich zwierząt trzeba mieć ograniczone zaufanie .Tobie również podlewanego nocą tygodnia a w dzień słoneczka ;:196 Nie ma to jak mile spędzony dzionek ;:108
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”