Ogród Marty- cz. XIII
- jonatanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty- cz. XIII
Martuś pomidorki rosną jak na drożdżach. Ja posiałam karłowe odmiany i koktajlowe, na więcej nie wystarczyło miejsca.
Nowe miejsce na pewno dobrze zagospodarujesz, czy masz już jakiś pomysł?
Nowe miejsce na pewno dobrze zagospodarujesz, czy masz już jakiś pomysł?
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam pięknie święta nam się kończą ,troszkę chyba jesteśmy wypoczęci no i objedzeni ,bo najgorzej nic nie robić i siadać do posiłków,ale jutro odrobię te święta jak się nie pochoruję ,bo coś mnie bierze ,dzisiaj zimno było i wiał zimny wiatr,nawet kaloryfery włączyliśmy ,bo mi zimno nawet w domku ,w piecu w kuchni też palę ,więc teraz mam cieplutko,nic nie padało u mnie ,ale o podlewaniu nie ma mowy bo i kiedy .
Edziu,drzewa cudownie zakwitają i w ogrodzie coraz weselej ,przy ziemi też coś kwitnie ,więc wiosna na całego ,miło,że wpadłeś odwiedzić mój ogród,pozdrawiam
Joasiu,pomidorki rosną pięknie ,mam przeróżne odmiany i smaki ,nowe miejsce przed domem jakoś zagospodaruję ,ale jeszcze tak do końca nie wiem jak ,nawet teraz nie chce mi się myśleć ,nie wiem co ze mną ,zawsze wszystko myślałam dużo naprzód i nie zdążałam za swoimi myślami ,a teraz coś oklapłam,może to jakieś przesilenie ,pozdrawiam
Takie wędlinki mieliśmy na święta ,uwędzone oczywiście w naszej nowej wędzarni ,muszę powiedzieć ,że były i są jeszcze pyszne

pasztecik domowy świąteczny

I troszkę mojego ogrodu

świdośliwa

zakwitła wiśnia

ułudka dopiero zaczyna u mnie kwitnienie

Edziu,drzewa cudownie zakwitają i w ogrodzie coraz weselej ,przy ziemi też coś kwitnie ,więc wiosna na całego ,miło,że wpadłeś odwiedzić mój ogród,pozdrawiam

Joasiu,pomidorki rosną pięknie ,mam przeróżne odmiany i smaki ,nowe miejsce przed domem jakoś zagospodaruję ,ale jeszcze tak do końca nie wiem jak ,nawet teraz nie chce mi się myśleć ,nie wiem co ze mną ,zawsze wszystko myślałam dużo naprzód i nie zdążałam za swoimi myślami ,a teraz coś oklapłam,może to jakieś przesilenie ,pozdrawiam

Takie wędlinki mieliśmy na święta ,uwędzone oczywiście w naszej nowej wędzarni ,muszę powiedzieć ,że były i są jeszcze pyszne

pasztecik domowy świąteczny

I troszkę mojego ogrodu

świdośliwa

zakwitła wiśnia

ułudka dopiero zaczyna u mnie kwitnienie

- Senior
- Od: 1 sty 2017, o 01:25
Wiosna to piękny okres w ogrodzie, jest wtedy bardzo kolorowo. Uwielbiam czas kwitnienia drzew owocowych.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu pysznie i w ogrodzie i w kuchni! Zresztą jakby miało być inaczej znając Twoją opiekuńczą rękę.
Moje wszystkie świdośliwy jeszcze w pączkach, a Twoja cała w kwiatach. Piękna! muszę sobie upolować białego pigwowca bo jest śliczny. Kiedyś koło pracy był żywopłot z pigwowców w kilku kolorach... biały i jasno różowy najbardziej mnie zachwycał. Z czasem zastąpiono go betonowym ogrodzeniem
Pogoda w święta dopisała, ale wczoraj wieczorem ochłodziło się bardzo i znowu ciepłe okrycia poszły w ruch, a rano dzisiaj znowu tylko 5 st.
Pozdrawiam cieplutko
Moje wszystkie świdośliwy jeszcze w pączkach, a Twoja cała w kwiatach. Piękna! muszę sobie upolować białego pigwowca bo jest śliczny. Kiedyś koło pracy był żywopłot z pigwowców w kilku kolorach... biały i jasno różowy najbardziej mnie zachwycał. Z czasem zastąpiono go betonowym ogrodzeniem

Pogoda w święta dopisała, ale wczoraj wieczorem ochłodziło się bardzo i znowu ciepłe okrycia poszły w ruch, a rano dzisiaj znowu tylko 5 st.
Pozdrawiam cieplutko

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19

To ja chyba swoją źle posadziłam.
Piękna twoja wiosna Martusiu.
I bardzo ciekawy ten bordowy wilczomlecz.

- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie dzisiaj też wiało, ale w miarę ciepło było, więc porobiłam na działce. Czekam jak na szpilkach na roślinki od Ciebie, bo już mam na nie miejsce
Na noc też jeszcze odkrecamy kaloryfery, bo wieczory jeszcze chłodne.

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Pięknie wygląda ta wiśnia
Taka piana kwiatów... I wiele wiele innych wiosennych
A las pomidorów
Czy wędlinki były tak smaczne jak wyglądają?

A las pomidorów

Czy wędlinki były tak smaczne jak wyglądają?

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Martuś, jakie zaległości tu mam! Ogrody rozkwitają, a u mnie taki ziąb, że w zimowej kurtce w Święta pochodziłam po ogrodzie, a i rękawiczki przydałyby się. Jak to zrobić żeby ten wilczomlecz rósł w takiej kępie?
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Martusiu witam poświątecznie, widzę że wędzarnia sprawiła się na medal
Wiosna w pełni w twoim ogrodzie, moje owocówki takie jak mirabelki, wiśnie i czereśnia już w kwiatach... mam świdośliwę, ale jeszcze mała ... będzie miała kilka kwiatków, ale czy też owocki... nie wiem.
Pozdrawiam

Wiosna w pełni w twoim ogrodzie, moje owocówki takie jak mirabelki, wiśnie i czereśnia już w kwiatach... mam świdośliwę, ale jeszcze mała ... będzie miała kilka kwiatków, ale czy też owocki... nie wiem.
Pozdrawiam

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Wędlinki wyglądają bardzo apetycznie.
Świdośliwa jest taka wysoka, czy to taka odmiana. Chciałam posadzić od frontu działki.
Świdośliwa jest taka wysoka, czy to taka odmiana. Chciałam posadzić od frontu działki.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Martusiu, narobiłaś mi takiego smaka....Ech! Tak cudnie do mnie mrugają wędzoneczki, że nawet zapach ich poczułam. Pychotka!
Ogród kwitnie wspaniale,
szczególnie drzewa i krzewy owocowe robią wrażenie.
Dzięki nim teraz właśnie ogrody prezentują się najpiękniej
.
Ja bardzo lubię pierwiosnki, które Tobie tak ślicznie zakwitły.
Pozdrawiam cieplutko.

Ogród kwitnie wspaniale,

Ja bardzo lubię pierwiosnki, które Tobie tak ślicznie zakwitły.

Pozdrawiam cieplutko.

- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Martuniu , przy takiej ilości pracy i obowiązków to każdy by w końcu miał kryzys .Przecież zrobiłaś robotę za czworo , rodzina na pewno wie jaki skarb ma w domu .Chlebki , wędlinki ,pasztety , ozdoby ,dom ,ogród i tylko dwie kobiece ręce , jesteś tytanem pracy i widać , że do tego jeszcze to lubisz
. Życzę spokoju ,dobrej pogody z deszczykiem i też troszkę po świętach odpoczynku 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witam wiosennie moich gości ,ciepełko na polu się zrobiło ,więc trzeba zabrać się za ogród ,wodę mam już podłączoną ,węże wyciągnięte ,więc można dzielić i sadzić .
Józiku,wiosna to nowe życie wokół nas i chyba wszyscy to lubimy,dochodzą do tego piękne zapachy i kolory tak że można się wszystkim zachłysnąć ,pozdrawiam
Marysiu,,świdośliwa chyba pobiła kwiatowy rekord ,już ci mówiłam ,że jest dla ciebie sadzonka pigwowca ,tylko potrzeba nam dobrego kopacza
,małe sadzonki też już kwitną ,u mnie też sie ochłodziło ,ale dzisiaj znowu cieplej ,jutro chciałabym iść popracować w ogrodzie ,a czy się uda to nie wiem ,bo ciągle jakieś niespodzianki wypadają ,pozdrawiam
Aniu,u mnie taka już duża świdośliwa ,ona tak sobie co roku po troszku rośnie i tak urosła ,bordowy wilczomlecz ślicznie rośnie w kępie ,wiosna zawsze nas cieszy ,pozdrawiam
Kasiu,u mnie też wieczory chłodne były ,dzisiaj ciut cieplej ,podjedź na pocztę po tą paczuszkę ,bo szkoda roślin ,ja dopiero mam zamiar zabrać się za pracę w ogrodzie ,praktycznie nie wiele do tej pory zrobiłam bo nie mam czasu,pozdrawiam
Gosiu,wiśnie ozdobne już przekwitły ,ale owocówka zaczęła i znowu jest pięknie ,pomidorki też fajnie rosną ,ale nic nie przygotowane mam do sadzenia ,koszmar ,a wędlinki wyszły przepyszne aż pękałam z dumy ,że taka jestem zdolna
bo takie własne mieliśmy po raz pierwszy i na dodatek takie pyszne ,pozdrawiam
Martusiu,troszkę miałaś zaległości ,ale to czasem tak wychodzi ,człowiek tak się zagapi
,u mnie też było zimno ,dzisiaj już lepiej ,ten wilczomlecz sam taką kępę tworzy to taka odmiana ,a niektóre się rozchodzą ,pozdrawiam
Ewciu,wyroby przerosły nawet mnie ,bo nie wierzyłam ,ze można zrobić samemu tak pyszne jedzenie u mnie też część owocówki kwitnie ,ale jabłonki jeszcze mają pączki ,świdośliwa bardzo w tym roku zakwitła,ale z owocami trzeba się spieszyć bo ptaki je uwielbiają i może Ci nic nie zostać ,pozdrawiam
Joasiu,wędlinki sa przepyszne ,świdośliwa ma już parę lat i tak sobie niewinnie urosła ,wiec przemyśl jej miejsce sadzenia ,pozdrawiam
Lucynko,wędzonki pobiły wszystkie inne z innych lat ,aż mnie duma rozniosła ,ze taki miałam pomysł i takie pyszne zrobiłam ,to nie do wiary ale to prawda
w ogrodzie zaczyna kwitnąć coraz więcej drzewek i bylin ,ale i trawa się zieleni i coraz większa ,a co za tym idzie będzie koszenie ,pierwiosnki są raczej takie bezproblemowe ,chociaż jakieś mi chyba wypadły ,bo było ich więcej ,pozdrawiam gorąco
Elżuniu,troszkę tej pracy miałam i chyba się w końcu potknęłam
ale już mi ten kryzys przechodzi i idzie nowa nadzieja ,że dam radę ,teraz mam 3 dni na ogród ,no i muszę zrobić sernik i krokieciki ,lubię pracować ,to prawda,ale zdarzy mi się z tą pracą czasem przesadzić
,pozdrawiam 
Józiku,wiosna to nowe życie wokół nas i chyba wszyscy to lubimy,dochodzą do tego piękne zapachy i kolory tak że można się wszystkim zachłysnąć ,pozdrawiam

Marysiu,,świdośliwa chyba pobiła kwiatowy rekord ,już ci mówiłam ,że jest dla ciebie sadzonka pigwowca ,tylko potrzeba nam dobrego kopacza

Aniu,u mnie taka już duża świdośliwa ,ona tak sobie co roku po troszku rośnie i tak urosła ,bordowy wilczomlecz ślicznie rośnie w kępie ,wiosna zawsze nas cieszy ,pozdrawiam

Kasiu,u mnie też wieczory chłodne były ,dzisiaj ciut cieplej ,podjedź na pocztę po tą paczuszkę ,bo szkoda roślin ,ja dopiero mam zamiar zabrać się za pracę w ogrodzie ,praktycznie nie wiele do tej pory zrobiłam bo nie mam czasu,pozdrawiam

Gosiu,wiśnie ozdobne już przekwitły ,ale owocówka zaczęła i znowu jest pięknie ,pomidorki też fajnie rosną ,ale nic nie przygotowane mam do sadzenia ,koszmar ,a wędlinki wyszły przepyszne aż pękałam z dumy ,że taka jestem zdolna

Martusiu,troszkę miałaś zaległości ,ale to czasem tak wychodzi ,człowiek tak się zagapi

Ewciu,wyroby przerosły nawet mnie ,bo nie wierzyłam ,ze można zrobić samemu tak pyszne jedzenie u mnie też część owocówki kwitnie ,ale jabłonki jeszcze mają pączki ,świdośliwa bardzo w tym roku zakwitła,ale z owocami trzeba się spieszyć bo ptaki je uwielbiają i może Ci nic nie zostać ,pozdrawiam

Joasiu,wędlinki sa przepyszne ,świdośliwa ma już parę lat i tak sobie niewinnie urosła ,wiec przemyśl jej miejsce sadzenia ,pozdrawiam

Lucynko,wędzonki pobiły wszystkie inne z innych lat ,aż mnie duma rozniosła ,ze taki miałam pomysł i takie pyszne zrobiłam ,to nie do wiary ale to prawda

Elżuniu,troszkę tej pracy miałam i chyba się w końcu potknęłam

- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
U Ciebie Martusiu zawsze jakaś ciekawostka roślinna, wiloczomlecz bordowy i pigwa biała
Pozdrowienia przesyłam dla Ciebie.

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Martuś, zawsze mówiłam, że jesteś królową piwonii, dzisiaj oglądając ich fotki, tylko się w tym utwierdziłam, masz cudowną ich kolekcję.
A ja w tym roku do mojej skromnej kolekcji, dokupiłam 7 szt,
A ja w tym roku do mojej skromnej kolekcji, dokupiłam 7 szt,