Moja Działka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
max1232
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja Działka

Post »

Edward, jak ja Ci zazdroszczę już tego szczypioru i rzodkiewek ! Ja na swoje poczekam jeszcze pewnie ze dwa tygodnie :(
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Edward jakie pyszności ;:oj żałuję, że nie posiałem w tym roku rzodkiewki ;:14 działka zadbana, trawka pięknie przycięta nic tylko świętować :) Wesołych Świąt życzę :)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Nie ma to jak własny tunelik.Własne i szybsze warzywka :wink:
Szafirki inne kwitnienia piękne.
Radosnego, rodzinnego świętowania :D
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48

Post »

plocczanka pisze:Wow! Edi! Smacznego!
Ależ urodziwy ten narcyz https://www.fotosik.pl/zdjecie/68cc0151f54fe03d
Pomidorki takie zdrowe, dorodne, wyprostowane!
Teraz nie pozostaje nam nic innego, jak ciepełka wypatrywać. ;:109
Te narcyzy kupiłem kupiłem jakiś czas temu na targach w Barzkowicach, też je lubię. Ciepło jest, tyle że w dzień nocami często mamy przymrozki.
danuta z pisze:No proszę jakie plony.Widzę,że pomidory u Ciebie pięknie rosną i są duże,nie to co u mnie.Chociaż jak się przyjrzałam im dokładnie to nie które nawet,nawet.
Podobają mi się grzędy podwyższane.Można dać dobrej ziemi i nigdzie się nie rozsypie na boki.
Wiosna u Ciebie na całego.U mnie mało co kwitnie,a przez te ciągłe mrozy w tym roku prawie nie widziałam kwitnących ranników i krokusów.
Przepraszam że tak późno odpisuję, ale pracy w ogrodzie masa i święta jeszcze.
Grządki są super, zwłaszcza na takim terenie jak mój.
stasia_ogrod pisze:Edi, dołączam do Lucynki ..... zachwycając się niespotykaną urodą narcyza. ;:63
Rabatki wypielęgnowane, drzewka pobielone a trawnik idealny jak dywanik. ;:333 Nowalijki smakowicie wyglądają.
Pomidorki po świętach do tunelu, bo 23 IV to idealny termin ich sadzenia - nasze też będą wysadzone.
Pozdrawiam i pogodnego tygodnia życzę. ;:7 ;:3 ;:3
Strasznie miło że sie podoba, aż serce rośnie. Część pomidorów już w tunelu, ale jeszcze nie posadzona. Co noc dogrzewana termowentylatorem. Trawnik zielony bo zima była łagodna, a i grunt cały czas wilgotny.
pozdrawiam.
marpa pisze:Ja gratuluję swoich nowalijek! ;:138
Dzięki, są pyszne.
:wit
Bazyla pisze:Witam i gratuluję przede wszystkim swoich nowalijek. Działeczka widać, że zaopiekowana z wielkim sercem. U mnie też już Pan M pierwszy raz kosil trawnik i wbrew pozorom trochę tego było. U nas chłodno, szczególnie nocami, a na dziś zapowiadają przymrozek, więc zobaczę czy ucierpia moje roślinki.
Śliczne wiosenne kwiatuchy.
Pozdrawiam serdecznie i dobrej pogody wedle potrzeby życzę, bo u nas sucho.
:wit
Dziękuję, u mnie tez niestety nocami przymrozki.
Alicja125 pisze:Witaj już taka rzodkiewka ;:oj nie do uwierzenia super. U mnie tez pomidorowo i paprykowo na parapecie nawet nie ma jak okna umyć ;:306 . Pozdrawiam:)
Takie to już nasze wariactwo.
Maska pisze:Ed własne nowalijki to coś pysznego! ja niestety późno wysiałam rzodkiewkę w gruncie a zimno hamowało kiełkowanie...no ale w końcu kiedyś zjem. Uważaj na czosnek niedźwiedzi, bo też początkowo się cieszyłam a teraz mam go wszędzie
Ani się obejrzysz i już będziesz jadła swoje nowalijki. Czosnek niedźwiedzi niech się rozrasta, sąsiaduje z trawnikiem więc najwyżej będzie miał cotygodniowe strzyżenie.
pela11 pisze:Edwardzie , moje papryczki wschodziły jak chciały i nie jestem w stanie określić co mam , dopiero jak zechcą zaowocować to będzie dopiero widać na krzakach ;:oj Posiałam sporo nasionek , ale wzeszło niewiele , teraz to tylko zostało cierpliwie czekać .Fajnie , że masz tunel bo to znacznie przyspiesza własne nowalijki , więc radość dla oczu i podniebienia .Pozdrawiam i spokojnych świąt . ;:167
Oj żebyś wiedziała tunel robi robotę, dzięki niemu mam szybciej warzywa i potem też się się przydaje.
max1232 pisze:Edward, jak ja Ci zazdroszczę już tego szczypioru i rzodkiewek ! Ja na swoje poczekam jeszcze pewnie ze dwa tygodnie :(
Będzie, cierpliwości.
maniolek pisze:Edward jakie pyszności ;:oj żałuję, że nie posiałem w tym roku rzodkiewki ;:14 działka zadbana, trawka pięknie przycięta nic tylko świętować :) Wesołych Świąt życzę :)
Dziękuje pięknie i wzajemnie. U mnie rzodkiewka i szczypior to pozycje obowiązkowe.
anabuko1 pisze:Nie ma to jak własny tunelik.Własne i szybsze warzywka :wink:
Szafirki inne kwitnienia piękne.
Radosnego, rodzinnego świętowania :D
Również życzę Wam wesołych Świąt. pozdrawiam
Przepraszam że tak późno odpisuję, ale święta i ogród zajmują masę czasu. Po przymrozkach mam nadzieję że choć kilka brzoskwiń pojawi sie na drzewie, to samo u czereśni.
Teraz zakwitła grusza duo, niestety nie pamiętam odmian.

Obrazek
I karłowe węgierki.

Obrazek
Szafirki kwitną w najlepsze i dopiero zaczynają tulipany.

Obrazek

Obrazek
Część pomidorów już w tunelu, a w zasadzie w dwóch bo noce u nas z przymrozkami. We wtorek jedzie na działkę reszta pomidorów i słodkie papryki.

Obrazek
Na grządkach wschodzi groch (choć jedna odmiana nie wzeszła), buraki i koper.
Jako że święta nie własna biała musi być.

Obrazek
Życzę Wam i waszym bliskim wesołych i spokojnych Świąt i bogatych plonów w sezonie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ed pomidory też mam w tunelu i dobrze sobie radzą, ale papryki zostawiłam w domu bo one jednak są bardziej ciepłolubne. Drzewa kwitną i jest nadzieja, że owoców i w tym roku będzie trochę. Biała kiełbaska u mnie też obowiązkowo własne, bo pracy niewiele a gwarancja czegoś dobrego i zdrowego ;:333 Mokrego Dyngusa :D
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Edziu, sadzoneczki pomidorów nad wyraz dorodne a kiełbaska wygląda smakowicie. ;:92
Pozdrawiam w lany Poniedziałek. :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Edziu,kiełbaska musiała być smakowita ,bo właśnie tak wygląda,drzewka owocowe w ogrodzie zakwitły ,piękny czas mamy teraz ,tylko zimno u mnie bardzo dzisiaj i pszczółek mało lata ,pomidorki mężnieją we folii ,będzie z nich pociecha ,moje idą do gruntu i nie mam ich gdzie schować ,w ciepłe dni będą na polu a na nocki wrócą do domciu,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Pizza
500p
500p
Od: 28 mar 2018, o 11:21

Post »

Dobry wieczór! :wit
Potwierdzam, że sadzoneczki masz śliczne. Też się zastanawiam nad wyniesieniem swoich do tunelu (jak zrobię cieniówkę, bo obecne słońce chyba je popali, jak przez niemal cały czas widziały tylko sztuczne światło), tylko że ja jestem cykor i się miotam, czy już nosić czy nie, czy może jeszcze temperatura nie spadnie...
Cudne karłowate drzewko, śliczne pobielone.
A kiełbaskę jak robisz? Masz jakąś maszynkę? Muszę przyznać, że wygląda elegancko, sama bym ją z chęcią skonsumowała. A z takim farszem jak do białej kiełbaski są przepyszne pierożki, zwłaszcza w stylu pielmieni, czyli gotowane od razu z surowym farszem w środku.
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Witam miło! Ale ładny sadek się zapowiada :) I te rzodkiewki super, a ja takie małe kuleczki już wyrywam, bo się nie mogę doczekać aż podrosną :wink: Zwykle miałam nadmiar a w tym roku, akurat jak wiosna taka sucha, posiałam dwa liche rządki i żałuję.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O kurcze ale pyszności masz już na działeczce, rzodkieweczka super ;:215 , no Edwardzieto mamy lato co?, tylko sucho, ciągle braki wody z nieba, co prawda dziś lekko popadało u nas, ciekawa jestem czy Ciebie też zachaczyło, pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Własne wędlinki, kiełbaski to jest coś najlepszego ;:173
karłowe węgierki.. hmm, nawet nie wiedziałam,że takie są.
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Moje rzodkiewki dopiero kiełkują.
Czekam też na rukole, która u mnie jest najbardziej oczekiwana
porządek masz wzorcowy
DzonaK

Post »

Witaj
Ale Ty masz tych pomidorów u mnie większość koktajlowych . Własna kiełbaska pozazdrościć talentu kulinarnego . Ja nie mam cierpliwości do takich wyrobów . Miłego dnia :wink:
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Witaj Edwardzie. Oj ta kiełbaska musiała być pyszna.
Wiosna z pewnością już u Ciebie gości na całego, mam tylko nadzieję, że nie masz takiej suszy jak w innych rejonach. Na szczęście u mnie przez ostatnie dni padało, bo też już było marnie.
Na koniec tygodnia zapowiadają przymrozki, a więc życzę Tobie i sobie, aby ta prognoza się nie sprawdziła.
Udanej majówki :wit
A i oczywiście słowa podziwu dla działeczki, a szczególnie dla warzywek ;:215
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
ed04
Od: 5 mar 2017, o 14:48

Post »

Maska pisze:Ed pomidory też mam w tunelu i dobrze sobie radzą, ale papryki zostawiłam w domu bo one jednak są bardziej ciepłolubne. Drzewa kwitną i jest nadzieja, że owoców i w tym roku będzie trochę. Biała kiełbaska u mnie też obowiązkowo własne, bo pracy niewiele a gwarancja czegoś dobrego i zdrowego ;:333 Mokrego Dyngusa :D
Spóźnione ale witam. :) Własna kiełbasa musi być, to gwarancja smaku.
stasia_ogrod pisze:Edziu, sadzoneczki pomidorów nad wyraz dorodne a kiełbaska wygląda smakowicie. ;:92
Pozdrawiam w lany Poniedziałek. :wit
Dziękuję i również pozdrawiam.
koziorozec pisze:Witaj Edziu,kiełbaska musiała być smakowita ,bo właśnie tak wygląda,drzewka owocowe w ogrodzie zakwitły ,piękny czas mamy teraz ,tylko zimno u mnie bardzo dzisiaj i pszczółek mało lata ,pomidorki mężnieją we folii ,będzie z nich pociecha ,moje idą do gruntu i nie mam ich gdzie schować ,w ciepłe dni będą na polu a na nocki wrócą do domciu,pozdrawiam :wit
Z pomidorami mam ten sam problem, w Szczecinie zrobiło się strasznie zimno cały czas dogrzewam tunel. Nawet w dzień.
Pizza pisze:Dobry wieczór! :wit
Potwierdzam, że sadzoneczki masz śliczne. Też się zastanawiam nad wyniesieniem swoich do tunelu (jak zrobię cieniówkę, bo obecne słońce chyba je popali, jak przez niemal cały czas widziały tylko sztuczne światło), tylko że ja jestem cykor i się miotam, czy już nosić czy nie, czy może jeszcze temperatura nie spadnie...
Cudne karłowate drzewko, śliczne pobielone.
A kiełbaskę jak robisz? Masz jakąś maszynkę? Muszę przyznać, że wygląda elegancko, sama bym ją z chęcią skonsumowała. A z takim farszem jak do białej kiełbaski są przepyszne pierożki, zwłaszcza w stylu pielmieni, czyli gotowane od razu z surowym farszem w środku.
Kiełbasę nadziewam nadziewarką do kiełbas, to jest oryginalny przepis z bodajże 1964 roku z książki masarskiej. Nie próbowałem robić pierożków z takim farszem, warto spróbować.
iwona0042 pisze:O kurcze ale pyszności masz już na działeczce, rzodkieweczka super ;:215 , no Edwardzieto mamy lato co?, tylko sucho, ciągle braki wody z nieba, co prawda dziś lekko popadało u nas, ciekawa jestem czy Ciebie też zachaczyło, pozdrawiam :wit
Lato niestety się skończyło, ajk u Ciebie na działce. U mnie dzisiaj rano 1 stopień na plus.
anabuko1 pisze:Własne wędlinki, kiełbaski to jest coś najlepszego ;:173
karłowe węgierki.. hmm, nawet nie wiedziałam,że takie są.
Pozdrawiam :)
Są są i to całkiem smaczne. Polecam.
Margo2 pisze:Moje rzodkiewki dopiero kiełkują.
Czekam też na rukole, która u mnie jest najbardziej oczekiwana
porządek masz wzorcowy
Dzięki, rzodkiewka i szczypior rosną super, gorzej z sałatą, pojecia nie mam dlaczego.
DzonaK pisze:Witaj
Ale Ty masz tych pomidorów u mnie większość koktajlowych . Własna kiełbaska pozazdrościć talentu kulinarnego . Ja nie mam cierpliwości do takich wyrobów . Miłego dnia :wink:
Czy ja wiem czy to talent. Raczej odrobina samozaparcia i chęci spróbowania. Polecam spróbować i sama zobaczysz jaka to frajda.
Bazyla pisze:Witaj Edwardzie. Oj ta kiełbaska musiała być pyszna.
Wiosna z pewnością już u Ciebie gości na całego, mam tylko nadzieję, że nie masz takiej suszy jak w innych rejonach. Na szczęście u mnie przez ostatnie dni padało, bo też już było marnie.
Na koniec tygodnia zapowiadają przymrozki, a więc życzę Tobie i sobie, aby ta prognoza się nie sprawdziła.
Udanej majówki :wit
A i oczywiście słowa podziwu dla działeczki, a szczególnie dla warzywek ;:215
Była pyszna, a w zasadzie jest bo część zamroziłem surową i jeszcze będzie cieszyć. Prognozy niestety nie są optymistyczne, zimno u nas jak diabli.

Jak pisałem wcześniej w Szczecinie zapanowała wczesna zima. Dzisiaj na działce rano było 1 stopień a o 16 8 stopni i zimny wiatr. Aż nie chce się robić zdjęć.
Kwitnie serduszka i zaczynają orliki.

Obrazek

Obrazek
Ta jabłoń to jest jedyne drzewo które zostało po poprzednim właścicielu, zostało tylko dlatego że nie rosło jak pozostałe pod płotami i rodzi pyszne późne jabłka. Jak widać przeszła radykalne ciecie. Po pierwszym roku w ogóle nie zakwitła, w zeszłym było kilka kwiatów i dosłownie dwa jabłka. Teraz kwitnie nawet nawet. :D

Obrazek

Gnojówka z pokrzyw już ładnie pachnie :twisted: , przyszła pora na tą z żywokostu. Będzie dla kwitnących pomidorów, papryk, ogórków, poziomek i może jeszcze truskawki się załapią jak zdąży sfermentować. Polecam, zwłaszcza że to powszechnie występująca na podmokłych terenach nadrzecznych roślina.

Obrazek
To w zasadzie koniec pozytywów. W Szczecinie zimno i prawie cały czas dogrzewam tunel. Dwa termowentylatory w razie potrzeby włączają się i grzeją 24/h. ;:219 masakra z tą pogodą.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”