Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Magnolii żal ale inne roślinki swoim kwitnieniem szybciutko je zastąpią. ;:108
No tak to bywa wiosną i musimy się z tym faktem pogodzić! A bez już zapewne Ci pachnie Iwonko! ;:196
U mnie cieplutko i słonecznie, pachnie wiosną zewsząd bo kwitną drzewa! :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko ,ależ wszystkie rośliny szaleją ;:202 nawet bzy kwitną i cudna Stellata .Kurcze 2 x ją kupowałam i dalej nic z tego Teraz już miejsca brak na nią. Iwonko czy to piwonia z tymi bordowymi listkami ?????
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Iwonko i u nas zimno oraz przymrozki były, jednak szkód nie zauważyłam bo drzwka owocowe jeszcze w pąkach a hortensje ogrodowe jakby w letarg zapadły i nic sobie z mrozu nie robiły.Wycieczkę widać miałaś udaną , ale ja osobiście nie lubię takich dzikich opuszczonych i zapomnianych miejsc - a jeszcze wchodzić do piwnic brr to nie dla mnie . Miejmy nadzieję że ten tydzień wreszcie przyniesione nam ocieplenie, czego i Tobie serdecznie życzę :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, żal zwarzonych mrozem roślinek ;:174 , ale może jeszcze się odbudują ;:108 i jeszcze nie warto rąk załamywać. ;:303
U mnie mrozu nie było, ale deszczu też nie. ;:131 Na szczęście woda już z węża leci, więc roślinki dostały zastrzyk życiodajny i już im trochę lepiej. ;:303
Udziału w tak specyficznym Misterium trochę Ci zazdroszczę, ;:108 ale tak pozytywnie i cieszę się, że mogłaś w nim uczestniczyć. ;:215
Dobrego tygodnia Iwonko. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Zaraz , zaraz to lilaki już masz takie w pąkach ?
U mnie tylko listki na razie małe widać.
A co to jest przed powojnikiem ??
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Iwonko, oj bieda u nas tez z opadami. Nie było ani śniegu, ani zimy , ani teraz nie pada.Szkoda tak pięknej magnolii gwiaździstej. Ja muszę swoją koniecznie przesadzić , bo rośnie w pobliżu okazałych świerków i bardzo ma małe przyrosty/ za suche podłoże i zbyt kwaśne . Co jest na 5 zdjęciu od góry, te zielone,pomarszczone liście ? Wiosna u Ciebie już bardzo zaawansowana , piękne kwitnienia . Pozdrawiam serdecznie ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani :wit
Znowu Wam to powiem, doba za krótka dla mnie ;:185 , z niczym się nie wyrabiam, jeden dzień wolnego to zdecydowanie za mało żeby ogarnąć mieszkanie i zrobić coś na działce, wieczorem padam na twarz, a do tego ciągle zimno, no bo niby słonko świeci, ale wiatr zimny wieje i suszy tą już i tak wyschnięta ziemię ;:185
Mimo, że u mnie taka pogoda, to U Was pewnie troszkę lepiej, życzę Wam słonka i deszczu z całego serca, pozdrawiam serdecznie :wit
Maryniu u nas też drzewa pięknie kwitną, no właśnie ale ten wiatr zimny nie daje posiedzieć i pocieszyć się tym kwitnieniem wcale, bez ma ładne już pączusie, ale jeszcze nie pachnie, jeszcze mu daleko do kwitnienia, a magnoli żal, ale bardziej żal mi Wisterii, bo miała ogrom pączków kwiatowych, część z nich wymarzła niestety.
Jadziu tak to jest Piwonia Młokosiewicza, ona taka wyrywna, a Magnolia podmarzła niestety.
Marzenko czekam z utęsknieniem na to ciepło, takie prawdziwe, wiosenne ciepło :wit
Lucynko to było bardzo mocne przeżycie, a roslinek żal, no ale co zrobić, czekam co jeszcze, bo przymrozki w nocy są u nas nadl niestety ;:185
Aniu to Lilak Meyera, on tak szybki jest, a za powojnikiem to Piwonia Młokosiewicza, też wczesna :wit
Bogusiu oj bieda, bieda, leją wode z węża, ale sama wiesz, że to nie to samo co z nieba ;:185 , a kwiatek o który pytasz to Wrotycz Maruna, kmwitnie na żółto, pozdrawiam Was Bogusiu serdecznie ;:196
Działeczka dzisiaj :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Iwonko ślicznie i słonecznie u Ciebie . Pagoda i u mnie też już kwitnie.:)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko szczęka mi opadła i nie mogę wyjść z podziwu patrząc na poprzednią sesję. U mnie wszystko w stanie uśpienia ...bez, wisteria, piwonia ...szok! U mnie wisteria to ma śladowe pączki....no tyle że widać że żyje!
A co to za piwonia bo chyba nie majowa? Moja majowa ma 15 cm wysokości oczywiście liści ;:oj
Magnolii szkoda u nas nie przymarzły. Spokojnego tygodnia ;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko szkoda magnolii ale chyba całkiem nie przemarzła.Mój Palibin też szykuje sie do kwitnienia mam mocno napakowane paki . Mam w donicy jedną taka piwonię z całkiem innymi listkami miała to niby być siewka drzewiastej ale chyba to nie ona.Dostałam kiedyś od forumowej koleżanki .Na razie mi nie kwitła wiec nie wiem co to za jedna W glebie ja rosła rozdzieliła się na mniejsze karpki, więc wszystko wykopałam i dałam do donicy i czekam co z nich wyrośnie może tylko liście ;:224 porzeczki agresty kwitna za chwilkę borówki również zaczną kwitnienie.Iwonko dla wszystkich nas doba chyba zbyt krótka ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Co raz więcej kwitnien coraz piękniej się nam robi.
Krzewy ładnie kwitną. Aby owockow było dużo.
Wiosenne kwiatuchy raduja mocno. ;:173
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

U mnie magnolię mróz też liznął swoim ozorem, ale owocowe jeszcze nie kwitna, to im szkody raczej nie zrobił. za to wody ciagle nie ma, ani tej z góry, ani z węża, ani ze śniegu. Sucho jak na pustyni.
Glicynia ma ją wpiekne paczki, przynejmniej u Ciebie sobie na nią popatrzę. Kolorowo zrobiło sie w twoim ogródku, nie widać, żeby roślinki się nim przejmowały. Wszystko idzie swoim torem , czasami zwalniając, czasami przyspieszając. Czy nad psim zębem jest lak?
Ciepełka życzę, podobno w tym tygodniu mambyć już lepiej :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, i tak Twoja działeczka ukwiecona ;:138 ;:138 , niezależnie od psikusa jaki zrobiła natura, a może na przekór... ;:303
U mnie też bezdeszczowo, ale na szczęście z wężem już można tany uprawiać. ;:108
Pozdrawiam. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zawsze po takich przymrozkach do ogrodu jadę z niepokojem .U mnie jednak rośliny są dopiero w początkowej fazie rozwoju liści , ale drzewa owocowe szykują się do kwitnienia , szczególnie czekam na młode jabłonki .U Ciebie na wybrzeżu zawsze cieplej , więc i w ogrodzie więcej kwitnień a po zimie spragnieni jesteśmy kolorków .Mam nadzieję , że po świętach będzie już ciepło i prawdziwie wiosennie . Pogody i ;:3 życzę
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani :wit
Jeden dzień wolnego znowu, wiec wykorzystałam go i na działkę, i na zakupy, i gotowanie, raniutko na działeczkę pojechałam, w namiocie co nie co w końcu posadziłam i posiałam, podlałam działeczkę, bo nadal sucho, do doniczek powsadzałam cebulki róznistych co to się wykopuje i chowa na zimę i do sklepów na zakupy, a teraz kończę gotowanie i padam znowu, jutro do pracy, ale za to potem całe trzy dni lenistwa, no pewnie to będzie leniuchowanie ale takie czynne. Wszystkim Wam życzę CUDOWNYCH ŚWIĄT WIELKIEJ NOCY, PIĘKNEJ POGODY I WSPANIAŁEGO ODPOCZYNKU ;:3 :wit
Ach, no i zapomniała Wam powiedzieć, że rodzinkę dzików mamy w komplecie, znaczy Zenek wrócił do rodziny, n ie wiem jak to jest u dzików, ale obawiam się, że może się rodzina powiększyć, no i jeszcze lisek do kompletu przychodzi, ale to chyba lisiczka, ona co roku wiosną u nas się stołuje ;:oj
Danusiu już teraz to kwitnienia będą piękne, zapowiada się cudna pogoda ;:138
Marysiu kochana na pewno już wszystko ruszyło, ciepło się w końcu zrobiło, a u Was widzę chyba i deszczyk popada niedługo, a widzisz, gdyby moja Wisteria nie była taka wyrywna, może by się uchowała i pięknie zakwitła, a tak, pewnie połowa pączków opadnie, a piwonia to nie majowa, choć majowa też już ma pączki, to Piwonia Młokosiewicza, tak się nazywa, pozdrawiam serdecznie i cudownych Świąt Wam życzymy ;:196
Jadziu cała Magnolia przemarzła, kwiatki opadły, ale listki już puszcza, to tylko takim paskiem przez Magnolię i Wisterię mróz przeszedł, nigdzie indziej nie widzę strat, no ale takie nasze ryzyko ogrodników, raz się uda i jest pięknie, a raz jest jak jest, Tobie i Twojej rodzince Jadziu wszystkiego najpiękniejszego na te piękne Święta życzę ;:196
Aniu bardzo radują te nasze kwitnienia, ale ja czekam na Maj, wtedy to cudne spektakle barw, zapachów, oj będzie się działo ;:138
Iwonko długo u Was zwlekają z wodą, a Glicynia trochę przemarznięta, teraz po paru dniach to widać, może zakwitnie ale nie tak obficie jak myślałam jeszcze przed przymrozkam, nad Psim zębem to piękny Lak Iwonko, jak ja go lubię, daje koloru wiosną ;:215 , za życzenia dziękuję, spełniło się ;:196 , jest pięknie tylko nadal sucho.
Lucynko włączyli Wam wodę, no to super ;:138 , roślinki dostają swoją porcję do picia, działeczka coraz piękniejsza, a za chwilę będzie jeszcze piękniej, jak tylko Bzy, czy Lilaki zaczną kwitnąć, serdeczności przesyłam Lucynko ;:196
Elu ja też zawsze z niepokojem jadę, co tym razem, na szczęście, po za Glicynią i Magnolią nic nie widziałam już, oby tak zostało, Tobie również cudownej pogody, prawdziwie wiosennej i bez przymrozków życzę ;:196
Parę kwitnień :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek