Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Witajcie kochani :wit
Tydzień mi zleciał niesamowicie szybko, było pięknie, ale ja tylko jeden dzień mogłam poświęcić na działeczkę, no a weekend to wycieczki i tak właśnie było, dziś znowu jeden dzień wolnego więc już zaraz na działeczkę lecę, ale Wam chciałam pokazać to co uwieczniłam, bo za chwilę te zdjęcia stracą ważność, idą przymrozki i nie wiadomo jak zchowają się rośliny, krzewy, które już mają pączki kwiatowe ;:185 trochę to martwi. Mimo wszystko życzę Wam i sobie aby te przymrozki nie były mocne i aby nasze rośliny poradziły sobie z nimi dobrze.
Stasiu kochana witaj ;:196 , dostałam od Ciebie meila i są rosliny, które mnie interesują, dziś muszę do Ciebie napisać, ale powojniki na pewno zaklepane są ;:215
Jadziu właśnie zaczęła się nam ta pogoda kićkać niestety, a do tego mało deszczu i sucho się zrobiło, mniejmy nadzieję, że nie potrwa to długo, choć to dopiero początek kwietnia, wszystko zdarzyć się może, na wycieczki i my już tak często nie jeździmy, M już też częściej w fotelu siedzi, ale jeszcze reaguje na moje szantaże, czy marudzenie ;:306
Maryniu pozdrawiam ;:196
Lucynko kochana ;:196 my dzieciaczki jeszcze chętnie zabieramy, ale już starszy wnuczek nie jest taki chętny z nami jeżdzić, maluchy za małe jeszcze aby brać je na cały dzień, a średniaki no cóż mają zajęcia, występy, no rosną i dorastają nam wnuki, z nami coraz mniej niestety, ale sami też już nie tak często wyruszamy w dalsze podróże, wycieczki raczej po okolicy. Opalenizny to u mnie nie widać, dopiero jak jestem czarna to widzę, że to już to ;:306 , ale teraz z nad morza to chyba coś tam słonka złapałam, pozdrawiam :wit
Marysiu kwituszek został na miejscu, ale teraz z nad morza za to przywiozłam worek kamieni ;:306
Mariuszu ;:215
Edwardzie i oby taka pogoda już była, chociaż przymrozkami straszą, to mi się nie podoba ;:219
Martusiu a ja zazdroszczę Wam bliskości gór, dużo czasu w dzieciństwie spędziłam w górach ze względu na zdrowie i miło wspominam ten czas, namawiam M by w te wakacje gdzieś w góry się wybrać, ale jak będzie jeszcze nie wiadomo , w ogródku piękna wiosenka, wszystko szybko zaczyna kwitnąć, i bardzo bym chciała żeby już tak zostało, pozdrawiam Martusiu ;:196
Karolka ustrojstwo bardzo pomocne ;:215
Teraz obiecane zdjęcia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sąsiedzi nam się wyprowadzili nad morze, to ich odwiedziliśmy, tym bardziej, że pogoda nad morzem była wspaniała ;:3
Była też krioterapia i torba kamieni nad oczko ;:306

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Hee, hee krioterapia fajna. ;:215
i torba kamieni nad oczko też fajnie.Ja znad Morskiego oka tez kamyczek przywidywałam, Ale nie duży .
Pierwiosnki piękne.
Ale jakie magnolie śliczne.Kiedyś taką białą sobie kupię.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tego brodzenia w falach Bałtyku to Ci zazdroszczę ale czy nie za wcześnie to??? :shock:
Wiosenkę już na bogato masz Iwonko ! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i byłam na działeczce, spędziłam mnóstwo czasu na rozkładaniu, potem składaniu namiotu, musiałam go przestawić w inne miejsce, rozebrałam go a potem mi się za dużo części zrobiło ;:306 i złożyć nie mogłam, jednak po ciężkich próbach złożyłam i części okazało się, że jest tyle ile być powinno ;:306 posadziłam kilka irysków, które dostałam jeszcze jesienią, a ponieważ bardzo chciały żyć, to dostały dziś miejscówkę, no i znowu przycięłam trochę krzaczków różnych i pewnie znowu maszyna pójdzie w ruch ;:108
Maryniu w niedziele u nas było prawdziwe lato z temperaturą dobrze ponad 20 stopni, nie mogłam nie spróbować :wit
Dziękuję Aniu :wit a Magnolia jest śliczna i nie zawodzi mnie co roku, tak pięknie i obficie kwitnie ;:108
Dzisiejsze zdjęcia, jeszcze przymrozkiem nie ruszone, a już w nocy było -1 st. to na mojej północnej działeczce pewnie i więcej ;:219

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To bo by było na tyle i znowu dwa dni w pracy :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko już złotlin kwitnie? niesamowite mój dopiero ma kuleczki :wink:
A co na pierwszym zdjęciu kwitnie, bo nie rozpoznaję :oops:
Trzymam kciuki za drzewka owocowe, bo tak ładnie kwitną! U mnie też morelka ma pierwszy raz kwiatki, ale tej nocy jeszcze nie ma minusów. To szybkich dwóch dni spokojnej pracy ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Podziwiam za odwagę.
Ja bym raczej do takiej lodowatej wody nie weszła
Działeczka coraz bardziej wiosenna
Aż szkoda, że miałaś takie urwanie głowy w pracy
To prawie tak samo jak ja.
Mam nadzieję, że już się trochę polepszyło
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko odważna jesteś ;:215 chyba zbyt wielu morsów się naoglądałaś i też chciałaś wypróbować jak to jest .:;230 Jednak być nad morzem a nie zamoczyć nóżek to niewybaczalne ;:108 Na działeczce masz cudnie kolorowo ale patrząc na pogodę to trochę zaczyna się zmieniać wiec i rośliny przystopują.Wydaje mi się ,że mój wnusio przyjedzie akuratnie gdy zakwitną jego prezentowe tulipany gdy nadal będzie tak chłodno. 2 dni pracy szybko przeminą ;:196 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ho, ho, Iwonko! Bardzo jesteś odważna ;:138 ;:138
Ja też hartowałam się, ale dawno, gdy jeszcze byłam młoda i piękna. :tan Teraz już raczej ciepełka szukam. ;:7
Działeczka cudownie Ci rozkwitła ;:215 , a najpiękniej jest, gdy kwitną drzewa owocowe. ;:63 ;:63 Oby tylko mróz nie zwarzył kwiecia. ;:303
Zdrówka. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Iwonko piękna wiosna! A Ty już rozgrzana na całego widzę, nóżki moczysz sobie w morzu w kwietniu no no, jak mors hihi :)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

To fajnie że masz tak niezawodna magnolie.
Puerwiosnki śliczne. Żółte krzewy z daleka widoczne.
U mnie też zimnica . I nic nie chce się na dworze robić.
A to kapryśna wiosna :roll:
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Iwonko, to pierwszą morską kąpiel masz już zaliczoną :heja Lubię nasze morze, nawet jak jest zimne, a takie jest zazwyczaj, ale teraz do wody bym nie weszła. Brrr....za zimno. Z Ciebie to jednak gorąca kobieta ;:oj
Super wycieczkę zrobiliście sobie do ruin, te omszałe schody takie tajemnicze, jak z jakiejś mrocznej krainy ;:oj
Pozwolisz, że odpowiem Marysi?
Marysiu, to jest groszek wiosenny. Sama go nie mam, ale ma moja mama, tylko, że nawet nie wie, że go ma :;230 Rozpoznałam go w tamtym roku, widząc go w Waszych ogrodach. Mam nadzieję, że się nie wymądrzam, tylko rzeczywiście to on :;230
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i kolejny tydzień poleciał gdzieś daleko, a ja znowu tylko jeden dzień mogłam poświęcić na działkowanie, może dziś M namówię, choć on nie chętny na działkę bo ciągle zimno ;:185
Marysiu ja zauważyłam, że to jest tak dziwnie, że kwitnie u Ciebie to co w naszym rejonie jeszcze nie zakwitło, a u nas kwitną takie rośliny, które jeszcze w Waszym rejonie nie kwitną, choć wydaje się, że w Waszym rejonie pogoda jest bardziej normalna, że zima jest zimą, a wiosna wiosną, a no tak, sama sobie odpowiedziałam, u nas po prostu rośliny głupieją ;:202 Dziś pojadę zobaczyć jak wygląda działka po przymrozkach i to nie małych, bo było nawet i -6 czy -7 stopni. Kwiatek to tak jak Iwonka napisała, to groszek wiosenny, ciekawa roślinka i ładna ;:215 Pozdrawiam serdecznie Marysiu ;:196
Małgosiu woda nie była straszna, nie czuło się tego zimna bardzo, a w pracy, to widzisz, taka pogoda, ludzie chorują, a ja zahartowana, bo akurat przeziębienia mnie nie łapią, pozdrawiam Małgosiu :wit
Jadziu a no morsowania mi się zachciało ;:306 , nie, nie, morsom to już za gorąco by było w taka pogodę do wody wchodzić ;:306
Lucynko kochana, mróz był, zwarzył na pewno, tylko nie wiem jeszcze co i jak, pojadę i sprawdzę ;:196
Mariusz to był dzień letni tej wiosny, nie mogło być inaczej :wit
Aniu no czekamy wszyscy na jej poprawę, oby to nastapiło szybko, bo już mnie złość na tą pogodę bierze ;:219
Iwonko było tak ciepło, a nawet upalnie, że zimna czuć w wodzie nie było, Iwonko nie wymądrzasz się, dziękuję za pomoc, ja bywam niestety tu rzadko, dlatego dobrze, że odpowiedziałaś Marysi ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,aż mnie potrząsnęło na widok spaceru w zimnej wodzie ,ja wolę kominek i ciepełko ;:306 ,u nas też teraz bardzo zimno i posypuje śniegiem ,jest 2 stopnie C,nie wiem czy był przymrozek ,bo ja zazwyczaj go przesypiam ,a teraz nie mam kogo zapytać bo wszyscy wybyli do pracy,ale siąpi i nie da się nic robić w ogrodzie ,woda w ogrodzie też bardzo potrzebna bo sucho było i to jest źle dla roślin,pozdrawiam i miłego weekendu życzę ;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Nocą był przymrozek a o 6 waliło śniegiem jak w zimie.Śnieg też dobry jak woda wiec roślinki z tego skorzystały .Wczoraj przezornie nakryłam wszystkie lilie, bo niektóre sporo poszalały z wysokością.Iwonko roślinkom deszcz potrzebny jak na powietrze. Iwonko życzę Ci chociaż śniegu zamiast deszczu, bo nawet lepszy byle w miarę .Ciężki połamałby wszystko
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byliśmy wczoraj na działeczce, sprawdziłam z czym to się mróz obszedł, no i wygląda na to, że niektóre hortusie dopadł, wisterię też złapał i magnolii się dostało niestety, na różach nie barodz widać było i o dziwo nie widziałam też żeby złapał brzoskwinkę, no ale zobaczymy, natomiast dziś od rana piękna mżawka, ale mnie cieszy, ja sobie w doku posiedzę, a ona niech podlewa delikatnie ;:138 Wczoraj wieczorem byliśmy też w Jasienicy koło Polic na Misterium Męki Pańskiej, Misterium odbywa się w plenerze, w ruinach Klasztoru Augustiańskiego, ruiny klasztorne nadają szczególny klimat i atmosferę. Było to niesamowite przeżycie, tylko, że zmarzliśmy strasznie, bo na noc znowu chyba przymroziło ;:202
Martusiu kochana, ja też lubię ciepełko i to bardzo, ale w niedzielę było tak pięknie i ciepło, że żal było by nie zamoczyć nóżek ;:306 , u nas już susza dość spora, co pojadę na działkę to podlewam, no widać, że brakuje wody, zimą też jej nie mieliśmy, bo ani śniegu, a deszcz tylko czasem, za to wiatry często wiały i wysuszały glebę ;:108
Jadziu kochan to chociaż śnieg, stopnieje i podleje, a u nas bieda z wodą chyba będzie w tym roku ;:185 dziś lekko podlewa, no i chociaż to dobre ;:215
Zdjęcia z działeczki :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”