Górki,pagórki i reszta.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Górki,pagórki i reszta.

Post »

Janku, a które ludzie pokazują te kwitnące różowe 'psiezęby'???? Trzeba by się ich spytać, co im robią, że kwitną. W 'Wiki' piszą,cytuję: " psiząb liliowy rośnie m.in. na wapiennych terenach Płaskowyżu Murańskiego i Krasu Słowacko-Węgierskiego". I być może w tym wapiennym odczynie leży psiząb pogrzebany.
Przylaszczkę ' Kopenhagen plena' możesz pokazywać wiele razy, piękna jest.
Zdradź proszę, jeśli to nie tajemnica, skąd przybyły te piękności w wiaderku, czy też innym naczyniu /jakoś nie mogę rozpoznać, bo pojemnik wymoszczony folią/ .
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mają,mają.e-genia ma i to jeszcze jakie!!! Ja robiłem już według wszelkich przepisów i nic z tego nie wyszło.Wypisałem sobie takie coś tylko nie zanotowałem
kto podaje.Stanowisko cieniste,chłodne.Gleba próchniczna,żyzna,zatrzymująca wilgoć.Nie lubią gleb suchych i nie lubią poruszać się,/ takie tlumaczenie/ czyli
nie lubią przesadzania.Moje każdego roku są w innym miejscu a chcę aby kwitły !!! Głębokość sadzenia 10 cm.Sadzić pod drzewami,krzewami w towarzystwie
trójlistów,epimedium,zawilców,serduszek.Glebą chłodną i zatrzymującą wilgoć to będzie glina a u mnie piach.W innym miejscu przeczytałem aby stosować nawóz do
surfinii i pelargonii.

]
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Piękne nowości . Szczególnie różowa pełna i pirenejska .
Ciemiernik super ;:oj Jednak pojedyncze są najpiękniejsze.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Gliniastego blotka nie ma, teraz są suche lata. Gliniastą ziemię trudno rozbić, w tym roku miejsca z bylinami posiałam wapnem w granulacie...ziemia zrobiła się ,,puszysta''. Gruzu na dosypanie skalniaka nie muszę rozbijać, jest dużo drobnicy...na spodzie gruzowiska. Masz rację co do robienie skalniaka etapami, całości się nie da od razu...za dużo drobnicy rośnie pomiędzy kamieniami, szkoda części wyrzucić. Paskudna koniczynka już wypuszcza listki, dzisiaj planuję coś robić.
Lulecznica kraińska, śliczna...też chcę :D widziałam w necie jak kwitnie.
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusia- Mam już wszystkie przylaszczki.które chciałem mieć.Cremar, mocno spóżniona ale liście wypuszcza i chyba będę musiał,po odprawieniu
zaklęć,przesadzić ją w inne miejsce.Napaliłem się jeszcze na falconeri ale już mi przeszło.U mnie na pewno zmarznie.W ciemiernikach pojedynczych jest
większa gama barw i wzorów ale wszystkie są ładne.

Ania- Koniczynkę zwalczyłem ale zajęło mi to chyba trzy lata.Używałem długiego szpikulca bo niczym innym to się nie dało.Lulecznica jeszcze nie kwitła.
Mam ją od jesieni.Póki co pąków nie widać.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Podziwiam Cię za skalnice ;:oj . Moje prawie wszystkie padły i już ich nie chcę . Jest sporo innych roślin skalnych .
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Janku pięknosci Ci przyjechało.Byłes może w Berlinie czy córcia przywiozła. ;:215 Moja Dauble tez była przez 2 lata po 1 kwiatuszku a w 3 roku,czyli tym ma już 5. Ranzania z kwiatami a moja jeszcze nie wyszła. Pieknie Ci wszystko zakwita. A moje Psie zeby tez nie zakwitną.Były ruszane , bo teraz dałam do koszyków, by się nie zapadały w głab ziemi.
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusia- Nie wszystkie skalnice,które kupowałem żyją.Padały po jednym sezonie.Teraz też mam kilka,które siedzą już trzeci rok i nie kwitną a nawet z roku
na rok wyglądają gorzej.Szkoda tylko miejsca na skalniaku i chyba wyprowadzę je do kąta a tam niech robią co chcą.

Ala- Wszystkie moje piękności mają pochodzenie krajowe.Te ostatnie,które napisałem,że przyjechały są od pani E.W. Zakup był bardzo udany ponieważ,
gdybym miał odwagę,mógłbym podzielić je na 2-3 sadzonki.Double Blue jest zakupem wiosennym i miała kilka kwiatów ale jak kręciłem kwiatami na wszystkie
strony do aparatu to je urwałem.Psizęby też wykopałem do doniczek i są w szpitalu.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Tak od Pani E. mozna klejnociki kupować, bo ma ładne sadzonki.Do mnie też przyjadą nowe ale z innego zródła.Patrzylam do Ranzani -wychodzi.Niby popadało ale mokra nie ma.
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Za "wojskowy" porządek nieustająco podziwiam. U mnie większość rabat podobna jest do Twojej dzikiej :roll:
Znów pokazałeś sporo klejnocików. Jeffersonię i ranzanię wpisałam na listę chciejstw. Urdzik jest na niej od dawna, ale jakoś nie mogę na niego trafić. Pięknie rośnie Ci cieszynianka ;:oj Moja jakaś leniwa. Niby jest, ale nie przyrasta.
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

[quote="magry"]

Obrazek

To stopowiec czy dysosma ????

Serduszka ładne, u mnie im się nie podoba. ;:145
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza- Porządek jest na skalniaku.Na tzw.reszcie jest różnie.Pogoda nie sprzyja robocie.Nie ma u mnie przymrozków ale jest bardzo sucho.Piasek błyszczy jak
szkło.Woda z nieba nie leje się i w rurach też sucho.Urdziki mam ze szkółki w Tarnobrzegu.W marcu kilka dokupiłem. Mają ładne sadzonki.Cieszynianki przesadż
w cień i daj wody.Powinny rosnąć i wysiewać się.

Marysia- Dysosma versipelle. Pozdrowienia dla izabella 1004. :wit Ładnie rośnie.Serduszek miałem dużo ale wyprowadziły się gdzieś i zostało tyle.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek