Na starym po nowemu. 5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na starym po nowemu. 5.

Post »

Beatko widzę, że kolorowa wiosna i Ciebie nie ominęła. :lol:
Takie kolory, że aż miło. ;:oj
Za niedługo staniemy przed różami i będziemy je obcinać. :wink:
Wszystkiego dobrego i udanego sezonu życzę. ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny ten biały wawrzynek.
I tak wcześnie kwitnie
;:215
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Beatko :wit , prześliczny wawrzynek, doniczkowce też piękne, cieszą oczy o tej porze roku i koloru daja dużo ;:215 , no a te kotki wierzbowe jak malowane ;:215
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Piękny wrzosiec, u mnie ma tylko troszkę kwiatów na krańcach. Bratki zawsze wyglądają ładnie, może takie kolorowe są najciekawsze. I w rejonie gdzie mieszkam była ładna sobota, tyle że ja chora jestem :cry: wyszłam tylko na 15 minut troszkę popracować w ogrodzie, bo naprawdę ciężko było wytrzymać w domu.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu - no tylko podkreślam, ze wrzośce teraz są po prostu prześliczne ;:167 Ma zieloniuskie gałązeczki a nie takie popielate jak na fotce ;:108
Wawrzynek zakwitł mi w trzecim roku od momentu kiedy go od Ciebie dostałam. ;:196
Nadal pięknie kwitnie, jestem zaskoczona, że potrafi aż tak długo utrzymywać piękne kwiaty.

Paulinko - te bratki biało bordowe są u nas dopiero drugi sezon. Na targu już szaleństwo kwiatowe, więc pewnie i u Ciebie szybko sprzedający się pojawią i to pewnie od razu z niesamowitą ofertą kwiatową.
Ja te bratki dopiero dzisiaj posadziłam do większych donic. Na szczęście i dzisiaj była ładna pogoda.
Pozdrawiam. ;:168

Marysiu - no chyba rzeczywiście bez koralowy to jest to! Nie mam wprawdzie tak wielkiego okazu jak Ty ale i nawet ten mój mnie zachwyca. I teraz, i potem jak już jest obwieszony koralami. ;:167
To są pierwsze kwiaty tego mojego Jadzinowego wawrzynka - więc radość wielka, bo czekałam na nie trzy lata.
Pszczoły też u mnie szalały przy wierzbie. Jak nigdy dotąd o tej porze, więc pewnie Ci się nie zdawało - takie są w tym roku chętne do działania, nawet wczesną wiosną.
Och nie, och nie - niech teraz te moje weekendy dość szybko mijają, ale po świętach niech będa jak najdłuższe, Bo na razie to pracuję w każdy weekend ;:oj Święta przybywajcie! ;:168

Ewuniu - to pszczółki zadecydują keidy będę mogła ciąć tę wierzbę. Bo na razie to cały czas pracują przy niej do upadłego.

Eluś - a ja mam teraz dylemat z różami - niektórych to by wcale przycinać nie trzeba było gdyby nie trzeba było ;:306
Ale, że trzeba to zrobić dla pięknych kwiatów - to ciąć trzeba. ;:108
Tak samo mam z Budleją - jejku - jak pięknie przezimowała. ;:167
Również wspaniałego sezonu życzę. ;:168

Aniu / anabuko1 - wawrzynka dostałam od Jadzi. Ma bardzo ładne kwiaty, choć wydawałoby się, że są dość niepozorne. ale jak się bliżej przyjrzy to są cudne. Trochę czekałam by zakwitł, ale warto było ;:167

Iwonko0042 - zdecydowanie jest tak jak piszesz. Do tego jeszcze obecnie kwitnące wrzośćce i tulipany botaniczne - no radość wielka!

Olu - ja na razie tych wrzośćców jeszcze nie przycinałam. I nie wiem czy w przyszlym roku też będą tak pięknie kwitły jak teraz, bo pewnie troszkę po kwitnieniu by przyciąć je trzeba było. Zasilam je tylko kawą - widocznie bardzo im to pasuje.
Czasami dobry i ten kwadrans pracy w ogródku. Ja też czasami tylko na chwilkę wskakuję by coś zrobić w ogrodzie - ale zawsze to już troszkę do przodu w tych pracach.
No to zdrówka życzę ;:168
A wysiałam nie za wiele bo mam tylko 164 stanowiska w kuwetach.
Wczoraj posiałam więc to co najpilniejsze: aksamitki, pomidorki koktailowe, szałwię trójbarwną, dwie odmiany bazylii, Cleome, małe cynie, limonium. Reszta pójdzie rzutem do doniczek, i potem do pikowania. No i jeszcze troszkę mam do siania wprost do gruntu, ale na to jeszcze jest czas.
Miłego tygodnia :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Beatko, a ja dostałam dwa wawrzynki i od pierwszego roku maleństwa miały kwiatuszki, a w trzecim obsypany był kwieciem :D Niestety miał jeden być biały, a obydwa są różowe :wink:
No dobrze! niech się spełni jak chcesz ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko, strasznie jesteś zapracowana, widzę. ;:108
Pochwal się, co zdziałałaś i zaprezentuj nam swoje pierwsze wiosenne kwiatuszki. ;:180
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Hej Beatko widzę, że praca wre i wysiewy również :) wiosna się budzi wszystkich nas zagania do pracy :) oby tylko więcej słonka już było a pracować się będzie wtedy w ogrodach całkiem inaczej :)
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Beatko no to widzę, że u Ciebie wiosna na całego ;:215

Pooglądałam, popodziwiałam i wszystko mi się bardzo podoba. Ja też bratki w tym roku późno posadziłam, a jeszcze jedna zgrzewka czeka do posadzenia. Może jutro, jak będzie dobra pogoda uda mi się je wysadzić.

Życzę udanego weekendu i serdecznie pozdrawiam ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Beatko wawrzynek to mocny chłopak mój też nadal cudnie kwitnie, bo jest chłodno i kwiatki tak szybko się nie przesuszają .U mnie zakwitły dzikie bratki one nawet na ścieżce się wysiewają .Mnie to nie zawsze przeszkadza ,chociaż jak są wielkie kępy to wyrywam. Udanego weekendu Beatko ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Przeczytałam Beatko co wysiałaś i muszę pobiec po nasiona szałwii trójbarwnej, bo całkiem o niej zapomniałam, a bardzo mi się podoba i chciałąbym w końcu wysiać jakieś jednoroczne na rabatach..
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, jakże się ciesze, że mogę wrócić do poprzedniego wpisu, by weekend trwał jak najdłużej! ;:196
Jutro mam wolne! Dziękuję, że czuwasz nad moim wyopoczynkiem. Może pogoda pozwoli by co nieco poprzycinać w ogrodzie.

Lucynko - no ja sama nie przewidziałam aż takiego zapracowania przed tymi świętami ;:oj
To wszystko tylko dlatego, że są tak późno. I zaraz po świętach jest długi wekend i dalej chyba porządnie nie wypocznę.
A ja jeszcze w dodatku w takich ogrodowych pieluchach wciąż jestem :oops: No chwasty się z tego cieszą.
Ale zmiana czasu pozwoli mi na to, że jak teraz będę wracać z pracy to będe mogla zerkać regularnie co tam u mnie w trawie piszczy. A tak po ciemniaku to się nic nie zobaczyło, tylko w weekend.
Patrzyłam dzisiaj co nowego, to oczywiście tulipanki, hiacynty, cebulice, gęsiówki, żagwiny i zauważyłam, że omieg ma już ładne pączki.
Ale nasionka u mnie nie mają się aż tak dobrze jak u Ciebie, u mnie to dłuzej wszystko wschodzi. Ale ważne, ze wschodzi.

Mariusz - na razie ogród zszedł u mnie na dalszy plan, mam nadzieję, ze mi to wybaczy. Robię to co tylko się da i ile się da. O wolnym, choć jednym dniu mogę teraz zapomnieć. Może coś po świętach się uda podziałać więcej, i na to liczę.
Do wysiewów Cię stale mocno namawiam, bo w końcu kiedyś traf się na dobre nasiona, a potem ma się już swoje - najlepsze.
Nie mam tego sporo wysianego, ale wystarczy. Sieję od razu tak by nie trzeba było potem pikować.
Słoneczka i Tobie życzę, by móc się cieszyć wiosną w ogrodzie. ;:3

Beatko, bratki mam jedne dyżurne. Niebieskie duże. Już są u mnie czwarty rok i super się same wysiewają.
A te kolorowe są tylko w doniczkach, jako suport przed letnimi kwiatami. Aczkolwiek rzec by można,, że to one teraz są przecież gwiazdami ;:167
To mam tak na rozruch by potem latem pamiętać o doniczkowym podlewaniu. Znaczy się - by w nawyk znowu to weszło. ;:172
Pogodnego weekendu ;:196

Jadziu - ja nawet dzisiaj zerkałam na wawrzynka, no super się trzyma. Jak zaczarowany. ;:196
Czytałam o tym moim Omiegu, bo zauważyłas, że mam taki niski, zwarty. To jest taka odmiana, więc może będzie zechciał się podzilić, dla Ciebie.
A mnie też cieszy każdy wysiany mały bratek, szczególnie te właśnie pomiędzy płytkami chodnikowymi. Są neisamowite.
Teraz wonne fiołki mam na trawniku, sporo jest tych fioletowych fiołków ;:167
Bialych mam mniej.
Pogodnej niedzieli ;:3

Wandziu - to moje któreś z kolei podejście do szałwii trójbarwnej. Bo też podoba mi się bardzo i pasuje u mnie.
W ubiegłym roku z całej paczki miałam tylko jedną, i akurat trafiła się biała. Wcześniej - zero powodzenia.
Natomiast w tym roku trafiłam na dobre nasiona i będę tego miała więcej. Wreszcie!
I znowu wyszło na to, że warto próbować aż się uda ;:oj
Za chwilkę kwiecień, więc co niektóre nasiona na nasze rabaty już będą mogły trafić. Ja też na to czekam. ;:3

Troszkę starsze fotki, chyba z poprzedniego tygodnia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Zastanawiam sie czy nie wywalić tego mojego variegatowego pierisa, bo coraz bardziej cofa sie w rozwoju i niczego sobą nie przedstawia .Niestety nie mam innego miejsca ,żeby go przesadzić .Fajne masz towarzysza ;:167 w ogródku taki wypasiony, a moja Zuzia taka chudziutka sie zrobiła, nie ma smaku do jedzenia.Te kotki wierzbowe są przecudne Beatko one nic się nie starzeją .Fiołki rogate są śliczne białych nie mam, tylko żółto granatowe.Życzę Ci ;:3 niedzieli ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Beatko,,śliczne zwiastuny wiosny u Ciebie ,brateczki kolorowe cudowne ,kotuś chodzi za Tobą jak wierny przyjaciel i pewnie taki jest ,siewek masz sporo i będzie pięknie w ogrodzie przez całe lato ,pozdrawiam i miłej niedzieli życzę ;:168
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, to ten słodziak, o którym Ci pisałam - jest świetny i taki milusiński. Uwielbiam tego kota. ;:167
No ja jeszcze temu mojemy pierisowi daję czas w tym roku a potem też chyba wypad jak sobie dalej nie będzie chciał lepiej radzić. Od zeszłego roku coś z nim jest nie tak. Może tylko potrzebiował przez chwilkę odsapnąć, Zobaczymy.
Tę wierzbę, gdyby nie to, że idzie bardzo szeroko to wciskałabym Ci ją aż do oporu - ale nie wiem czy da się ją jakoś inaczej prowadzić niż w szerz. Więc nawet Ci jej nie proponuję, aczkolwiek te kotki ma warte wszelkiego poświecenia się ;:108
Wzajemnie - bardzo pogodnej niedzieli ;:196

Martuś - no na prawdę tak jest, że ten kotek chodzi krok w krok za mną, czasami nawet na przystanek mnie odprowadzi. A jak stoję to kręci się między nogami w kólko. Jest niesamowity, przemilusiński. ;:167
Oj, no marzy mi się już lato, marzy - bo wiosna mi przeminie niezauważenie, migusiem wręcz.
Tobie wiosenne wiatry sprawiły psikusa, więc pewnie też dopiero latem dasz radę choć troszkę wypocząć i pozachwycać się ogrodem z kawą w ręku.
Wzajemnie, bardzo miłej niedzieli. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”