Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Iwonko , te iryski holenderskie powinny zakwitnąć Ci jeszcze w tym roku , wprawdzie później , ale będą kwitły bo ja tak miałam z nimi w zeszłym sezonie , też sadziłam wczesną wiosną i zakwitły . Zaglądałam do Ciebie już wczoraj , ale nie miałam siły nic napisać bo ręce nie chciały już za mną współpracować :;230 Też musisz dojść do siebie żeby zrobić coś w ogrodzie , wiosna długa , najwyżej zrobisz co musisz a resztę pomalutku .Pozdrawiam cieplutko i zdrówka . ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, gdy Bozia nie pozwala nam na działkowe zmagania i radości, to przynajmniej zakupy ogrodowe możemy sobie robić i nimi serca radować, a Twoje nowe nabytki świetne. ;:138
U mnie, niestety żadnym mieczykom się nie podoba, więc i ja ich nie chcę, mimo że bardzo lubię. ;:131 Trudno, jest tyle innych pięknotek, że zawsze można pocieszyć oczy czymś innym. ;:7
Irysy holenderskie też sobie jakiś czas temu kupiłam, od ręki wsadziłam do doniczek i już wystawiły zielone noski. ;:333
U mnie dzisiaj taka parszywa pogoda, że tylko po ziemię i po róże wybyłam z domu, a potem już tylko w ciepełku domowego zacisza. ;:303
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie kochani :wit
Byłam dzisiaj na działeczce :tan :tan , nie, nie aż tak to nie tańczę, ruszać się ciężko, ale jak przyjemnie, jestem z siebie dumna, jedną część działki mam ogarniętą, została druga część, ta ze skarpami, tam trochę mniej pracy, ale jest też sporo, no i folia, ta to chyba na pierwszy wolny termin do zrobienia ;:108 , wszystko było fajnie dopóki nie zaczęłam robić zdjęć, telefon mi wysiadł i wszystko co miałam straciłam, poszło w kosmos, moja wina, wiem co zepsułam, już naprawiłam i jest ok, ale zdjęć niestety z dzisiejszego fajnego dnia nie mam ;:185 ;:219 Na parapecie zupełnie miejsca brak, trochę siewek wydałam, ale w to miejsce znowu trochę dostałam, a miałam nadzieję się trochę pozbyć ;:306 dostałam fajne czosnki wysokie, psie zęby, no czekam na ich kwitnienie ;:215
Pozdrawiam wszystkich pięknie i życzę takiej pięknej pogody na prace w ogrodzie :wit
Jadziu życzę Ci abyś poczuła się lepiej, zdrówka życzę ;:196
Maryniu myślę, że dziś też miałaś fajną pogodę, no w końcu już czas na grzebanie w ziemi, więc i pogoda się poprawiła, mam nadzieję, że już na stałe ;:108
Mariuszu no i mamy poprawę, pięknie dziś było, jestem cudnie zmęczona, teraz dwa dni znowu w pracy, ale w sobotę mamy otwarcie wody, więc będziemy na działeczce i może znowu uda się coś porobić, iryski posadziłam, mam nadzieję, że zakwitną jeszcze w tym roku :wit
Marysiu kochana życzenie się spełniło ;:196 , piękny wiosenny dzień, popracowałam na działeczce aż miło, iryski już rosną, mam nadzieję ;:215
Elu to prawda, nie wszystko od razu, ale dziś tak fajnie mi się pracowało, aż szkoda było do domu jechać, no jednak musiałam pozałatwiać jeszcze kilka innych spraw, treaz liczę na fajną sobotę, może znowu uda się coś porobić ;:108 Mam nadzieję, że Twoje rączki już współpracują z Tobą, jak nie to oby już zaczęły ;:196
Lucynko kochana ;:196 moje już wsadzone dzisiaj, niech rosną, kiedyś je miałam, ale gdzieś poginęły, a śliczne są, więc mam nadzieję, że znowu będą cieszyć oczka ;:215 parapet mam zapchany do granic, M mnie z domu wygania, bo nawet okna otworzyć nie może, grozi eksmisją ;:306 , ale jaki problem doniczki zestawić i okno otworzyć, za dużo zachodu, pogoda się poprawiła myślę, że u Ciebie również.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Szkoda, Iwonko, że nie możesz pokazać zdjęć z działeczki ;:174 , ale najważniejsze jest to, że byłaś, popracowałaś i jesteś zadowolona. ;:138
Ja też dzisiaj sporo roboty odwaliłam i też tańczyć nie będę, ale zakwasy po takim wysiłku nie martwią, a przeciwnie - cieszą. :tan :tan
Mój M na szczęście jest piecuchem i otwieranie okien jest moją domeną. Szczęśliwie jeden parapet mam wolny, bo on przynależy Miśce i jest on w sypialni, do której wchodzi się z salonu, więc wystarczy tam uchylić okno i w kuchni, a uzyskuje się przyjemny przewiew. ;:333
Zdrówka Wam życzę i dalszych radości z pracy na działeczce. ;:167 ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Iwonko ,jestem w stanie wyobrazić sobie Twoje zadowolenie z wykonanych prac na działeczce bo i pogodę miałaś super i z pewnością w sobotę wszystko już dokończysz na błysk .Z parapetami i u mnie jest krucho , już nawet kombinuję jak tu zrobić w oknie podwieszane dodatkowe półki :;230 Pozdrawiam prawdziwie wiosennie .
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Praca na działeczce męczy, ale fizycznie, natomiast całkowicie odpręża i dostarcza endorfin
Dlatego tak tam ciągniemy
Ja popracowałam w niedzielę. Działeczkę mam ogarniętą, został jeszcze żywopłot
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Prymulki śliczne,ja moje dzisiaj posadziłam,ale w przyszłym tygodniu nadejdzie paczka z następnymi :;230
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Iwonko ;:196
Zakupy zrobione , działeczka posprzątana i super - tak trzymaj , szkoda tylko zdjęć .
U nas zimno i wieje , kiedy to się skończy ? kwiatki siedzą przy ziemi i nie chcą kwitnąć . Piszesz o siewkach że duże i dużo :) ja dopiero zaczynam wysiewać ale może dobrze do maja zdążą urosnąć
Pozdrawiam i zdrówka życzę ;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko dziękuję za życzonka ;:196 Jest trochę lepiej lecz do pełni szczęścia wiele brakuje .Jestem ciekawa co RTG pokaże, a neurolog dopiero w maju ;:222 Oby mnie to do tego czasu nie trzymało, bo to nie życie, a roboty w bród czeka w ogródku i nie tylko.Dzisiaj nawet nie zajrzałam do ogródka ,a taka fajna pogoda była ,chociaż chłodnawo ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani :wit
Sobota zaliczona, było super, nie gorąco, ale ciepło, akurat, dziś znowutrochę poszalałam na działeczce, woda już z węża, kranu leci ;:215 , znowu cięcie, na skarpach tym razem było i znowu sporo gałęzi, nie mam gdzie tego trzymać, ale chyba udało mi się M namówić na rębak do gałęzi :tan , taki zwykły, ale mi to wystarczy.
Jadziu mam nadzieję, że z dnia na dzień czujesz się lepiej, tego Ci życzę z całego serca ;:196
Tereniu do końca to jeszcze nie jest posprzątana i jeszcze trochę zejdzie zanim posprzątam, ale co tam, już jest lepiej, ja z tym wysiewaniem zawsze wyrywna jestem, a potem miejsca brakuje, no ale co tam, dam radę, pomału na działkę zacznę wywozić, do domku ;:108
Dorotko prymulki to takie pierwsze piękne kolory w naszych ogrodach, ja je uwielbiam ;:215
Małgosiu to masz już posprzątane ;:oj zazdroszczę, ja jeszcze końca nie widzę, a najgorsze chyba przede mną, ale zrobię, lubię to ;:215
Elu nie ma tak dobrze, jeszcze nie jedna sobota zanim skończę, już podagrycznik mi się rzucił na skarpach, a ja sprzątania jeszcze nie skończyłam, a tu już pielić trzeba ;:oj , z parapetami krucho więc dziś wymyśliłam półkę, sama, udało się, stoi i miejsce na nowe sadzonki jest ;:306
Lucynko za to dziś pokażę i to sporo kwitnień ;:215 , zakwasy i po dzisiejszym dniu czuję, że będą nie złe, ale przejdzie, czuję się świetnie po całym dniu spędzonym na działeczce :tan
Kochani życzę Wam zdrówka i siły na kolejny nowy tydzień, oby słonko nam świeciło i zdrowie było :wit
Ja zajrzę do Was chyba jutro, bo dzis padam na twarz ;:19
Taki oto stojak wymyśliłam na parapet, M też nie zadowolony ale no jakoś muszę pomieścić te swoje wysiewy ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i moje dzisiejsze kwitnienia :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu moja pomarańcza trójlistkowa po zimie, nie zgubiła liści ;:oj

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Iwonko no to Twoja działeczka już ukwiecona wiosennie aż miło! ;:138 ;:63 ;:333 To moja jeszcze daleko w tyle ,jeszcze muszę zaczekać na takie widoki u siebie... ;:131
Miłej niedzieli! ;:196
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko gdzież tam to trzyma i nie wiem kiedy puści .To rwa kulszowa ,a wiesz jak to trzyma ;:222 Jednak nie daje sie jej, bo nie byłabym sobą, jednak wszystko robię w zwolnionym tempie a szczególnie chodzenie .Jednak zdążyłam juz pościnać wszystkie róże i uporządkować resztę rabat .Co to za śliczne Primule https://images90.fotosik.pl/147/8520bd6ba3d1afe8med.jpg nawet pomarańcza co to za jaka i zimowała na ogródku .Feria barw u Ciebie u mnie cieniutko teraz z kolorami i parapety pękają w szwach ;:202 Miłej słonecznej niedzieli Iwonko ;:196 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko, ależ z Ciebie pomysłowa dziewczynka! ;:138 ;:138
Jednak Twoja działeczka znacznie wyprzedza moją pod względem ilości wiosennego kwiecia. ;:108 Pięknie! ;:215 Kolorowo! ;:215 Cudnie! ;:215
Odpocznij sobie bo zasłużyłaś. ;:19 Dobrej niedzieli. ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Iwonko coraz więcej pięknej, kolorowej i zieleńszej wiosny u ciebie.
Wszystko cieszy ;:173 ;:173
Dobrej niedzieli ;:3
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48

Post »

Takie zdjęcia uwielbiam oglądać, wszystko budzi się do życia. Pięknie.
Pomidory w porównaniu do moich masz gigantyczne.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”