Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Ładne sierotki zgarnęłaś Iwonko ;:138 pod blokiem u mnie już kwitną takie ale na działce jeszcze nie!Rośliny zastopowały po nawrocie zimy . ;:108

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
sauromatum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2010, o 08:54

Post »

U Ciebie wawrzynek ładniej kwitnie niż widziany przeze mnie w ogrodzie botanicznym :wink:
Z siewami poszalalaś ale rozumiem :wink: byleby znaleźć później na to miejsce :wink:
Też ostatnio kupiłem pierwiosnka choć co roku powtarzam sobie żeby ich nie ruszać :wink:
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, wawrzynek jest uroczy, zapisałam ... i jaśmin nagokwiatowy. Warto mieć takie kwitnienia pod koniec zimy . Dzisiaj ziąb niesamowity, pochmurnie,wietrznie i pada co chwilę deszcz ;:222 Jak ja pragnę już ciepełka i...karkówki z grilla ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzisiaj udało mi się trochę pogrzebać w ziemi. Rano wiał wstrętny, zimny wiatr, kilka razy padał deszcz, ale później słońce wyglądało spoza chmur. Dla tych kilku słonecznych chwil warto było zostać na działce tym bardziej, że na dwa najbliższe dni prognoza zapowiada opady deszczu.
Bardzo ładne sierotki zgarnęłaś. Na pewno odwdzięczą się obfitym kwitnieniem. Moje trzy biedronkowe pierwiosnki wysadziłam na działce jakiś czas temu, mają pięknie zielone liście i zimna się nie boją.
Abeliofylum koreańskie przepiękne, czy dobrze zimuje?
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Lidzi jak zimuje Abeliofylum koreańskie to do końca nie wiadomo, bo zima jaka była każdy wie, no było kilka stopni mrozu i bez śniegu, okryte dało radę, to jego pierwsza zima była ;:108 , fajnie miałaś, skoro pogrzebałaś w ziemi, ja niestety tylko w doniczkach, zresztą chyba i tak bym się nigdzie nie wybrała, po wczorajszym bardzo złym samopoczuciu dziś musiałam odleżeć swoje ;:185 pogoda sercowców dobija, skoki ciśnienia, zmiany temperatury okropne ;:222
Bogusiu wszystkim nam już ta zimna wiosna ;:222 tak bardzo chcemy ciepła, takie rosliny jak wawrzynek, czy jaśmin o tej porze cieszą i to bardzo, a Ciebie przy domu cieszyły by jeszcze bardziej, chcesz Bogusiu jaśmin?, mam ukorzeniony wiec moge podesłać :wit
Maryniu one tak mnie prosiły no weź mnie i mnie weź, no jak mogłam nie wziąć ;:306
Witaj Karolu :wit , dzięki za pochwałę Wawrzynka, z wysiewami poszalałam ;:306 , no to teraz jak byś zobaczył co jeszcze ;:oj ;:306 , ja chyba oszalałam, ale ja to tak lubię, więc co mi tam :tan a miejsca nie mam, no i co, gdzies to upchnę, wiekszość to jednoroczne więc chyba raczej nie będzie problemu, sieję je co roku bo bardzo je lubię ;:108 , a prymulki i brateczki te drobne uwielbiam, pozdrawiam i zapraszam, też lubie ciekawe i nie typowe rosliny ;:215
Dzisiaj w związku z pogodą jaka za oknem pokażę resztkę zdjęć z tamtego roku :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i moja kochana wioska, czyż nie jest pięknie :D

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, "sierotki" wcale nie wyglądają na niechciane, one są śliczniutkie. ;:138
U nas póki co nie widzę ładnych pierwiosnków, ;:185 a byle jakich kupować nie będę. ;:222 Mam nadzieję graniczącą z pewnością, że gdy tylko zrobi się ładniej i cieplej, na ryneczku staną handlarze prymulkami i trudno będzie oczy od nich oderwać, :roll: a za kieszeń trzeba będzie mocno się trzymać. ;:306
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko piszesz o mrozie a wegetacja u Ciebie pruje do przodu. U mnie wszystko najpierw wystartowało, a teraz stoi w miejscu od tygodnia. Tą różą mnie tak zmyliłaś, że już miałam zapytać zdziwiona ale poczytałam że to rok miniony. ;:306 Nie wiem czy ziemię udało Ci się kupić, ale pozostałe też nie obeszłabym wielkim łukiem tylko przygarnęła ;:306 Ciekawe te różowe kwiatuszki pokazane w poprzednim wpisie ;:167
Pozdrawiam i czekamy na wiosenkę ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Myślałam,że wątki pomyliłam,, a tu nie
Tu na Pradę jesień..a nie wiosna ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko ;:196 masz bujną i kolorową wiosenkę szkoda tylko ,że pogoda taka nieprzychylna dla nas ale roślinkom chyba pasuje .Przygarnięte roślinki super też bym biedaki przygarnęła, bo oni w tych marketach nie dbają, a klient wszystko zapłaci nawet straty .Iwonko ani się obejrzymy i znów zawita ta złota jesień, a nam przybędzie latek ;:174
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko fajne zakupy, żeby zdrowo rosły ;:196 Pospacerowałam chwilkę u Ciebie, w oczekiwaniu na autokar do Salzburga :heja

Pozdrawiam ciepło :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani :wit
Pogoda nas nie rozpieszcza zupełnie, dziś miało być tak pięknie, a jest jak zawsze ;:219 , teraz znowu do pracy na dwa dni wiec z działeczki nadal nici ;:185 za to znowu w doniczkach pogrzebałam, muszę trochę siewek wydać, bo nie mieszczą się na parapecie, a i wczorajsze zakupy w sklepie tak własnie się skonczyły ;:306

Obrazek

Widzisz Lucynko u mnie nie ma na ryneczku takich sprzedawców z fajnymi roslinkami, ale mam zaprzyjaźniony sklepik i tam nie raz coś fajnego spotkam ;:215
Marysiu teraz to już co ruszyło to kwitnie, ale pogoda nadal nie jest ciekawa, wiatry silne za nami ale deszcz nas nie opuszcza, ciągle pada, jak w pisence, ja mam raptem jeden dzień wolnego i nie mogę jechać na działkę, potem to nie wiadomo kiedy znowu, bo w tygodniu też tylko jeden dzień wolnego, ziemię oczywiście kupiłam, ale o niej przemiła pani musiała mi przypomnieć, bo jak zobaczyłam prymulki to zapomniałam po co przyszłam ;:306 , ta różyczka to kwitła mi w grudniu, w styczniu, a na początku lutego w koncu przekwitła ;:108
Marysiu to zdjęcie z 26 grudnia

Obrazek

Aniu bo ta wiosna to taka jak nie wiosna, tylko jakieś kwitnienia przypominają, że to wiosna a nie jesien ;:219
Jadziu nie myślę o tym, że przybędzie latek, bo to tylko liczby, lat mamy tyle na ile się czujemy, a my ogrodnicy jesteśmy zawsze młodzi, jeśli nie ciałem, to duchem :tan ;:108
Wiewióreczko czekam więc na relację, lubię te Twoje podróże :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko wczoraj, dzisiaj, przedwczoraj czuję się na 100 lat jak człekowi coś dolega to tak jest.Nawet bawić mi się nie chce, a mam tyle roboty zaczętej. ;:222 U nas cudna pogoda dzisiaj ,a ja tylko zaszłam do ogródka wyrzucić na kompost i parę fotek zrobiłam i do domu .Pogoda nas nie rozpieszcza, ale cóż mamy na to zaradzić, trzeba się cieszyć z każdego cudnego dnia ;:196 Fajne zakupy poczyniłaś te holenderskie iryski są śliczne ,dalie również ;:333
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Fajnie się obkupiłaś Iwonko! ;:63 ;:63 Każdy nowy nabytek cieszy! ;:196 U mnie też wiało i z działki nici przysłowiowe... ;:185 Czekajmy na lepszą aurę! ;:7

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Iwonko widzę zakupy udane :) i u Ciebie w przyszłym roku iryski będą cieszyć oko na wiosnę :) pogoda faktycznie nie rozpieszcza nas, ale tak sobie właśnie pomyślałem, że to jeszcze zima :wink: no w sumie jej ostatnie dni, bo już niedługo pierwszy dzień wiosny i miejmy nadzieję, że pogo wraz z nią się zmieni :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No tak Iwonko miałaś przedłużony sezon to teraz musisz poczekać. Róża kwitła prawie do końca grudnia, a ja od listopada miałam śnieg :wink: Do tych mieczyków abisyńskich coś nie mam szczęście ani razu nie doczekałam się kwiatów. Iryski też sobie kupiłam a i jakąś dalię :D No to na następne wolne życzę słonka ;:3 ;:168
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”