Dzięki za rady co do trzykrotek.
Krzysiu wiesz, że też tak pomyślałam, jeszcze trochę posiedzą a na wiosnę przytnę ukorzenię szczepki i dosadzę do tej doniczki i może się ładnie zagęści.

agaxkub pisze:ten maluni nowy grudnik od cioci to Ripsalidopsis popularnie zwany wielkanocnikiem
sanseweria to odmiana golden hahni
Po za tym kaktus wielkanocny ma inne kwiaty. Wyglądają jak gwiazdki a szlumbergery jak kolibryGraszka pisze:agaxkub pisze:ten maluni nowy grudnik od cioci to Ripsalidopsis popularnie zwany wielkanocnikiem
sanseweria to odmiana golden hahni
Ten kaktus wielkanocny on rzeczywiście się różni nie ma takich w zęby ostrych liści jak grudnik różowy, biały, czy czerwony. On ma tak delikatnie zaokrąglone te listeczki. Agaxkub dziękuję, że i Ty odwiedziłaś mój wątek i nazwałaś dokładnie moje roślinki:P
![]()
Trochę głupio pytać się cioci kiedy i jak u niej kwitnie, może kiedy przy okazji zapytam jak rozmowa zejdzie na temat kwiatów.
Od cioci mam też peperomkę
a tu już w doniczce
AnnaL pisze:Graszko ładne masz roślinki. Widać , że dobrze im u Ciebie, bo rosną i pokazują swoje buzie. Podoba mi się nagrabia, ma imponujące rozmiary. No i oczywiście rodzinka grudników na czasie.
Napisz jeśli możesz - w jakich warunkach uprawiasz nagarbię? Nabrałam na nią ochoty ale nie wiem czy moje warunki będą odpowiednie?
Pozdrawiam Ania