Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 10

Post »

Lucynko pogoda w ostatnich dniach bardzo zmienna, wiatr, deszcz, przeziębienie można szybko złapać. Dobrze, że szybko wróciłaś do domu, po co znowu się rozchorować. Odpoczywaj jak najwięcej.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kuruj się ,kuruj,żebyś była zdrowa jak wiosna przyjdzie.U mnie niestety wczoraj lało i dziś leje.Czyli nic ciekawego.Kupiłam wczoraj ten
pojemnik.Na razie stoi w piwnicy.Tani nie jest.Zmuszona byłam kupić parę donic i doniczek. :;230

Dużo zdrówka życzę.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Lucynko, ja np nie korzystam z żadnego kalendarza tylko patrzę czy jest Nów czy Pełnia i to mi wystarczy bym wiedziała co przede wszystkim mam robić w ogrodzie i dla ogrodu.
Cieszę się, że już dużo lepiej się miewasz ;:168
Ty już tylko doglądasz swoich siewek. A ja się dopiero jutro za sianie zabieram i nadal nie wiem czy poświęcić na siewki pokój czy kuchnię ;:oj ;:306
Miłej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucynko :wit
Podziwiam twoją mnogość pięknych wysiewów.
I wszystko tak ładnie ci rośnie. Dobrze. Teraz to takie nasz mimi ogrodki, ktore dają dużo radości.
Ja w tym roku mam tylko pomidorki.
No trudno. Przeżyję.
Pozdrawiam wiosennie ;:196
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Lucynko ostatnio w drodze do sklepu wypatrywałam gwiazdnicy byleby tylko zobaczyć coś kwitnącego ;:223 Chciałoby się wiosny, chciało, a tu taka pogoda ;:222 Za to kilka dni temu w karmniku pojawiły się szpaki - nie widziałam ich całą zimę (podobno część odlatuje, część zimuje w miastach), więc można je chyba uznać za kolejny zwiastun wiosny ;:oj
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Niedziela z nieprzyjazną pogodą właśnie mija. Niestety, gadają o kolejnych wietrznych dniach. Oby tylko słońce częściej zza chmur wyglądało. Sadzonkom bardzo potrzebne.

Iguniu - taka pogoda to mi nawet odpowiada, nie żal mi przynajmniej, że siedzę w czterech ścianach. Tylko zaczyna mi świeżego powietrza trochę już brakować. ;:108
Co do pomidorów, to po części siałam nasiona zebrane z ubiegłorocznych owoców, w tym z nasion od sąsiada. Niestety, nie przywiązuję wagi do nazw odmianowych, interesuje mnie jedynie kolor i smak. Niezależnie od tego dosiałam kilka nowych odmian z ciekawości i jeśli będą nam smakowały, to też zbiorę nasiona.
Nowe odmiany to: karłowy bardzo wczesny 'Promyk', karłowy wczesny 'S'ejk', karłowy wczesny 'Antares', karłowy wczesny 'Beta', karłowy wczesny 'Rumba Ożarowska', karłowy średnio wczesny 'Sabała', karłowy 'Apis', ', karłowy 'Samuraj', karłowy 'Alka', karłowy 'Kmicic' oraz wysokie: samokończący b. plenny 'Pikador', 'Woire de Crimee' o brązowych owocach, 'Or Pera d'Abruzzo', malinowy 'Prezes', biały 'White Beefsteak', 'Saint Pierre', malinowy 'Marmande', 'Krakus', 'Des Andes', oraz 'Red Pear' o owocach w kształcie sakiewki.
W sumie zasiałam 24 odmiany, ale ani jednej nie podpisywałam, bo jestem na to zbyt leniwa. ;:124

Dorotko - dziękuję, kochana. ;:167 Staram się dojść do siebie w jak najkrótszym czasie, toteż dzisiaj już nawet nie wyściubiłam nosa za drzwi, ;:185 nawet na balkon nie wyszłam. Taka ostrożna się zrobiłam. ;:306

Danusiu [danuta z] - dziękuję, skarbie. ;:167 Staram się.
Skoro ten pojemnik drogi, to ja rezygnuję, a w zamian może jakąś szklarenkę dokupię. ;:108
Zdrówko przytulam ;:168 i odwzajemniam. ;:196

Beatko [Beaby] - ja jestem wygodniejsza i lubię mieć czarno na białym z podaniem dokładnych dat. :;230
Co do siewek, to ja na Twoim miejscu przeznaczyłabym dla nich i pokój, i kuchnię. ;:7 A co! :lol: Idź na całość! :tan

Aniu [anabuko1] - masz rację, teraz muszą mi wystarczyć te moje mini ogródki. ;:333
Skoro tylko pomidorki siejesz, to niech one dadzą Ci mnóstwo radości. ;:303
Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Natalko - wypatruj, wypatruj. :roll: Co by nie było, ważne by kwitło, bo to zwiastuny wiosny. ;:63
Szpaków jeszcze nie widziałam, a skoro są, to i inne ptaszki zaraz się powinny zacząć pokazywać. Podobno bociany zaczęły przylatywać. ;:138

Bardzo mi brakuje takich obrazków na żywo.

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LUCYNKO.
Dziś byłam w Biedr.i widziałam pojemniki chyba po 10,-,ale nie jestem pewna bo tylko zerknęłam jednym okiem.Niestety boki mają kolorowe,a tylko pokrywa biała przeświecająca.Stały też jakieś nowe kwiaty,ale widziałam z daleka,jak wychodziłam to zapomniałam spojrzeć.Gapa ze mnie. ;:174 ;:223
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Lucynko tyle gatunków pomidorków, to nawet ja nie wysiewałam. ;:oj Szkoda że ich nie opisałaś, nie będziesz wiedzieć które najbardziej Wam posmakowały. ;:224
Sieweczki pięknie Ci rosną, nawet podczas Twojej niemocy, nie chcąc robić Ci przykrości, starały się wzorowo. ;:433 ;:433
Gloxynia świetnie wystartowała a begonię masz inną niż moje, ciekawe jaki kwiat zaprezentuje. ;:215
Też spojrzałam na długoterminową pogodę i nie jestem zachwycona, bo liczyłam na cieplejsze i pogodniejsze dni, trudno poczekamy.
A Ty nawet nie myśl o pójściu na działkę, powiększone okno obejrzysz we właściwym czasie.Teraz to Twoje zdrowie jest najważniejsze, bo coś ostatnio zbyt często Ci ono szwankuje, więc nie przeholuj. ;:185
Zapewne już jesteście po kontrolnej wizycie eMa, wierzę że wszystko jest w porządeczku i nerwy uspokojone. ;:215
Przytulam serdecznie nieustającego zdrówka życząc całej rodzince z mamusią włącznie. ;:4 ;:167 ;:cm
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Nareszcie wiatr nieco zwolnił, ale może to tylko tak na noc... W każdym razie w nocy ma u mnie być lekki mrozek, ok. -1*.
Dzień minął na wizytach medycznych, dzięki którym M i ja możemy spać spokojnie.

Danusiu [danuta z] - byłam w B, nawet kupiłam pnącą różę, którą chcę posadzić na miejscu jednego powojnika, który chyba ze starości przestał zachwycać. Dowieźli sporo róż, borówki amerykańskie, porzeczki czarne i czerwone i coś tam jeszcze, ale nie przejrzałam dokładnie, bo trochę mi się spieszyło. ;:108
Natomiast pojemników nie widziałam, ale skoro mają kolorowe boki, to na nic, bo roślinki wolą jasne światło.

Stasiu - jedna gloksynia rośnie, druga jeszcze się nawet nie pokazała. ;:131 Sprawdziłam dzisiaj cebulę i widzę, że jest w porządku, wobec tego czekam, aż się obudzi.
Rzeczywiście pogoda nie sprzyja wyprawie na działkę, ale już mnie nosi i już bym chciała. ;:65 ;:65 Dobrze że M ma więcej rozsądku i zdecydowanie stopuje moje zapędy. ;:333
Wszystkie wyniki M są bardzo dobre, tak więc możemy spać spokojnie. ;:303
Dziękuję, kochana za pamięć i ciepłe słowa otuchy. ;:196 Zdrówko przygarniam, również to dla mamy i z całego serca dziękuję. ;:cm ;:cm Wzajemnie Wam dużo zdrowia życzę. ;:167 ;:167 ;:167
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pukaliśmy się w głowy na zapowiedzi powrotu zimy a tu jednak. Te wichry straszliwe. Coraz dziksza i bardziej nieprzewidywalna ta pogoda. Strach się bać, tak patrzyłam na moje okno kiedy które puści w uszczelkach.
Uważaj na siebie Kochana, bo po takim osłabieniu łatwo można znowu paść.
Bociany to zaczną przylatywać jak ich w Libanie wszystkich nie wystrzelają...

Jestem pod wrażeniem Twojej listy pomidorowej. A mówiłaś, że nie przepadasz za koktajlami ani karzełkami. Teraz to się będzie działo ;:215

Spokojnej nocy,oby wichry ustały :)
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Lucynko i u nas pogoda okropna ,na szczęście wiatr ustał,ale zimno okropne.Podziwiam Twoje rozsady na parapetach -masz rękę kochana. ;:333
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć z samego rana.No na reszcie mamy długo wyczekiwaną zimę. :;230 ;:306 .
To u nas chyba to samo.Pójdę póżniej do miasta to zobaczę co tam dowieżli.Wczoraj kupiłam jeszcze jedną dalię w ogrodniczym jak poszłam dokupić ziemi.
Jaki kolor róży pnącej kupiłaś?Róże pnące zajmują mniej miejsca.Ostatnio lecą odcinki Gardener World na Domo + o 19,10.Pokazywał jak ciął różę pnącą i podwiązywał do ściany.

Dużo,dużo zdrówka.!!!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Hej Lucynko, pomidorowo będzie, tyle odmian ;:oj , pogoda nie rozpieszcza, no to siedzimy w domu i grzebiemy w doniczkach, u nas po tych wichurach przymroziło też, no taki marzec, czekamy więc dalej na wiosnę, tą ciepłą wiosnę :wit
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Szpaki są, jeden przylatuje co rano, jak się naje siada na brzegu karmnika i wygrzewa się w słońcu :D Taka paskudna wietrzna pogoda ma trwać podobno do czwartku, co będzie dalej to się okaże ;:131
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Mam nadzieję, że moje papryki też kiedyś będą tak wyglądały i zdaje się, że muszę zastanowić się kogo obdzielić bo chyba za dużo mi tego wyszło :;230 . Nic, na razie nie zapeszam bo różnie może być . Na razie rosną ;:108 . Pogoda paskudna i daje w kość ;:222 . U mnie dzisiaj wszystko od słońca po biały śnieg i deszcz . Do tego mocny wiatr ;:222 . Zdrówka życzę i pozdrawiam :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”