Przydomowy ogródek Eweliny, część V.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część V.

Post »

Witajcie :wit .

Noc po raz kolejny miałam na minusie ale podobno od dzisiaj w nocy mają być dodatnie temperatury przez jakiś czas. Mój eM nocą szczęśliwie dotarł nad Bałtyk na poligon a ja zostałam na 3 tygodnie słomianą wdową . Wypożyczyłam sobie kilka książek na dobranoc co by się nie nudzić jak dziewczynki pójdą spać ;:224 . Jutro ma być ładna pogoda więc jeśli nic nie stanie na przeszkodzie idę działać w ogrodzie ;:215 . Parapety bardzo mnie cieszą i zaczynam żałować, że mam ich tak mało. Zadziwia mnie tempo wzrostu papryk , niecierpek coś słabiutko ale mam jeszcze awaryjną paczkę i jeśli siewek będzie za mało to jeszcze wysieję. Sałaty gonią do przodu :heja . Nic tylko się cieszyć. Zapomniałam się pochwalić, że kupiłam nasiona arbuzów i będę tego roku próbowała z nimi. Nabyłam nasiona Złoto Wolicy i Sugar Baby. Może chociaż jednego arbuza zjemy własnego ;:173 .

Dorotko wszystko pcha się do życia i nie ma co się dziwić ;:138 . Ja też spragniona już jestem prawdziwej wiosny i czekam niecierpliwością. Wióry drogie ale miałam to szczęście, że w tamtym roku kupiłam 9 worów za 99 groszy sztuka ;:oj . Dzięki temu mam jeszcze zapas i mogę użyć :heja . Ciekawi mnie nawet jakby sprawdziły się pod warzywa . Chyba nawet na opakowaniu jest opis, że stosować do warzyw. Muszę zerknąć ;:108 . Również jestem ciekawa dalii i tego co mi z nich wyrośnie. Oby chociaż część była różowa a nie żółta :;230 . Pozdrawiam .

Wiktorio witaj u mnie :wit . Nazbierało się tego wszystkiego przez kilka lat. Wszystko przed Tobą . Begonie mają być białe i różowe , 8 stojących a 8 zwisających. Mam nadzieję, że przynajmniej kolorystyka się zgodzi bo jak zobaczę czerwone albo żółte :evil: . Lobelię bardzo lubię i warto ją mieć w donicach . Tego roku chcę bardziej ukwiecić balkon i akurat przewiduję tam sporo lobelii. Nie wiem czy nie wysieję jeszcze jednej paczki. Pozdrawiam .

Maćku mam nadzieję, że kolorystyka się sprawdzi. Pokrój wybaczę jeśli nie wszystkie będą takie jakie powinny ale kolorystyka musi być taka jak kupiłam. Nie widzę innej opcji :;230 . Jak naprawdę będzie okaże się za jakiś czas.

Beatko u mnie też wczoraj było zimno i nie robiłam kompletnie nic na zewnątrz ale jutro i cały przyszły tydzień ma być u mnie ładnie więc na pewno skorzystam. Już są bratki ;:oj ?? Nie widziałam ich jeszcze . Poczekam trochę i trzeba będzie kupić przed dom. Dendrobium samą mnie oczarowało . Kupowałam bez kwiatów, przekwitnięte po przecenie i taką niespodziankę mi zrobiło. Dziękuję i wzajemnie .

Maryniu a mogę zapytać czym tniecie trawy ? Moje zmagania sekatorowe trochę mnie denerwują więc może wykorzystam inny sprzęt . Jutro mam w planach dokończyć cięcie traw bo trzcinniki już ruszyły i to ostatni dzwonek. Z wysiewami kompletnie zielona nie jestem ale doświadczenia wielkiego też nie mam. Zobaczymy co z tego wyrośnie. Pozdrawiam :wit .

Aniu ja też po raz pierwszy wysiałam papryki i jestem bardzo ciekawa. Kupiłam też nasiona arbuzów ale je sieje się później więc jeszcze czekam. Poza tym wzięło mnie po prostu tego roku na wysiewy i na warzywka . Zobaczymy co mi z tego wszystkiego wyjdzie bo bywa tak, że na początku się napalę na wysiewy a potem ponoszę porażkę . Kuruj się , kuruj bo zdrowie najważniejsze a mamy dopiero początek marca i działka poczeka ;:196 . Pozdrawiam :wit .

Pozdrawiam i udanej niedziel Wszystkim życzę :wit .
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witaj Ewelinko w klubie słomianych wdów :lol: Mój M pracuje za granicą i widujemy się jeden weekend w miesiącu plus święta i urlop w lecie, tak więc doskonale znam uroki życia samemu :roll: I wieczory też spędzam głównie z książkami :wink:

Parapety z wysiewami masz wręcz wzorowe. Doszłam do wniosku że u mnie chyba za zimno i dlatego wszystko w ślimaczym tempie wychodzi z ziemi. U papryk dopiero wczoraj zauważyłam kolanka. Twoje przy moich to giganty :lol: Posiałam jeszcze szałwię i trawkę majesty. W tym tygodniu chyba przyśpieszę z zasiewami, wszak nasion ogromna ilość czeka.
Widoki ogrodowe bardzo radosne. Uwielbiam ten czas gdy wszystko budzi się do życia :D
Awatar użytkownika
max1232
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Ewela ! :wit Jaka piękna wiosna już u Ciebie w ogrodzie ! Ja już się nie mogę doczekać aż u mnie będzie tak ładnie !
A storczyk ma piękny kolorek ! ;:oj
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ewelko miskanty tniemy piłką ręczną taką do drzewa ,trzcinniki niewielkie nożycami takimi długimi, trochę także sekatorem . ;:108
pozdrawiam niedzielnie!
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witaj Ewelinko. ;:128 . Tyle się u ciebie dzieje, wysiewów na parapetach mnóstwo. Na zewnątrz też już działasz, ja przy tobie powinnam się :oops: . Teraz gdy mam nadzieję częściej będę do was zaglądać i mnie ochota najdzie na wszelakie prace. ;:oj . Na chwilę obecną i tak pogoda do ;:222 . W domu żadnych wysiewów nie robię, przy tak małym areale mojej działeczki parę sztuk tego co zechcę kupię . Gdybym miała do obsadzenia tyle co ty to co innego, niech więc twoje sieweczki rosną pięknie i cieszą ;:173 . Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewelinko widzę, że poszłaś na całość :;230 jak nie siałaś to nie siałaś :;230
Parapety zastawione pięknymi kwiatuszkami, a i szklarenka domowa zapełnia się w szybkim tempie. Papryki będzie całe pole ;:215 Widzisz jak to wciąga jak się połknie bakcyla.
Białe kamyczki to keramzyt? przypomniałaś mi o nim, bo dobrze się spisywał nie miałam jasnego nalotu jak w tym roku. Powodzenia w siewach i pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Oj, Ewelinko - piękne parapety ;:180 ;:303
Wczoraj już podziwiałam zaczynające się zielenić wierzby płaczące - uwielbiam je wczesną wiosną - od razu pomyslałam sobie o Tobie, że możesz mieć codziennie taki piękny widoczek. ;:215
A z tą osłoną to myśle, że w takim razie już w szkółce się na coś skuszę, ale muszę czekać do maja z takimi zakupami, bo raz kupowałam krzewy w kwietniu i to było ostatni raz tak wcześnie.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Ewelinko, mój ogród jeszcze śpi, a Twój budzi się do życia. Ja dopiero teraz planuje wysiać rośliny. Wciąż brakuje mi czasu.
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Nadrobiłam właśnie nieobecność w Twoim wątku. Jakoś Cię zgubiłam. Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej pracy.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

O, widzę że robicie zakusy na kolejne hektary :wink: Trzymam kciuki, żeby wam się udało ;:333
Miałam pytać jak długo już masz dendrobium nobile, ale doczytałam że to początek twojej z nimi przygody. Też skusiłam się na jednego zimą, teraz czytam jak go nie unicestwić :lol: Tylko nic mi się nie zgadza, bo wszędzie piszą, że zimą powinien przejść fazę spoczynku, ale mój wtedy akurat pięknie kwitł. I co znaczy faza spoczynku? Mój ma już wypuszczone młode pędy, to przecież nie będę go teraz zasuszać, nie?
Ale zaszalałaś z wysiewami :shock:
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ewelka mam strasznie dużo do nadrobienia u Ciebie, chyba w deszczowe dni będę przy kawie w przerwach nadrabiać :) A wiesz, moje róże też już się obudziły, jedne w ogóle mają całą zimę liście, inne mają już kilkucentymetrowe pędy. Część przycięłam już w lutym, nie patrząc na forsycję i wcisnęłam badyle do ziemi, bo o tej porze same się ukorzeniają bez żadnych starań. Sieweczki śliczne, fajnie mieć wiosną na parapecie takie coś do dbania i kochania :)
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Ewelinko, cieszę się razem z Tobą na zagospodarowanie dodatkowego terenu a za kolejny trzymam kciuki, żeby się udało. ;:215
Im więcej Twoich nowych nasadzeń, tym więcej i my będziemy mieli do podziwiania. ;:138 ;:138
Tulipany mają cudowne liście a nowe sieweczki ogromnie cieszą i umilają przymusową rozłąkę z mężusiem. ;:oj :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko, sporo czasu zajęło mi nadrobienie zaległości, ale już jestem u Ciebie na bieżąco, co mnie bardzo cieszy, bo widzę, że dużo się tutaj dzieje! ;:138 ;:138
Parapety zapełnione i nie tylko doniczkowymi, ale też dużą ilością siewek ogrodowych. ;:215 Wszystkie pięknie Ci powschodziły i rosną jak należy. ;:63 ;:63 A i foliaczek powoli zapełniasz doniczkami. ;:303 Jednym słowem: brawissimo! ;:138 ;:138
Powiem Ci w sekrecie, że moje siewki zaniedbane wskutek mojej choroby lepiej sobie poradziły, niż gdybym stała nad nimi jak kat nad dobrą duszą. ;:306
Pozdrawiam cieplutko. ;:196
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Pięknie :D czuć już wiosną, szczególnie u Ciebie w ogrodzie :D
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ewelinko za 99 gr wióry ;:303 też bym brała ;:215
A ja marzę o bratkach i jak pojawią się na giełdzie to kupuję bez opamiętania ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”