Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadzinko wiosna śliczna u Ciebie, jestem przekonana, że rzodkiewka się uda koncertowo. U mnie też już pszczółki buszują po krokusach i przebiśniegach - cóż to za cudowny widok.
Na weekend planuję przycinanie powojników, ale ciekawe czy pogoda dopisze.

Wszystko już wyłazi z ziemi i daje nadzieję, której się kurczowo trzymamy, że to już wiosna. A czy to już wiosna, to nie wiem, ale z pewnością już jutro MARZEC, a to brzmi zupełnie inaczej niż LUTY.

Pozdrowionka i moc ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Minnie
200p
200p
Od: 11 kwie 2016, o 15:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Jadziu :wit

Pierwsze zwiastuny wiosny, wspaniałe widoki. U mnie jeszcze do takich daleko, ale coś tam się z ziemi pomalutku gramoli. Ziemia ciężka i zimna, pod ściółką z kory nie nagrzewa się zbyt szybko.
Tniesz już róże? Ja jeszcze nie mam odwagi, choć nigdy nie mam cierpliwości czekać na forsycje. Zawsze to był jednak koniec marca, a to dopiero za miesiąc ;:oj Nie powiem, ilekroć spojrzę przez okno, to mnie ręka świerzbi, bo wkurzają te badylki, kiedy już cała reszta wysprzątana. W akcie desperacji oberwałam wszystkie stare liście, żeby mi już wiatr nie roznosił. Przynajmniej lepiej to wygląda.
Masz niesamowity talent do rozmnażania róż. ;:oj
No i nie sposób nie skomentować fantastycznych kropelkowych zdjęć ;:138

Fajnie, że rośnie Ci taka mała pomocnica. Ja wymyśliłam dla moich chłopaków w tym roku założenie ich ręką własnych donic z własnoręcznymi wysiewami kwiatów ;:173
Pozdrawiam serdecznie, Ania
Bylinowo-różany ogród u Minnie
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Super zwiatuny Jadziu z super zwiadowcą ;:215 , a z Amelki na pewno wyrosnie super ogrodniczka, w końcu uczy się od Babci ogrodniczki ;:215
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne krokusiki ;:167 och czyli już wiosna zaczyna rządzić. Jadziu czytam ,że walczysz z pszenicą, nie zazdroszczę, wiem ze ciężko się ją wyrywa, ale chyba wszystko lepiej idzie jak taka słodziutka Pomocnica Ci pomaga ;:108 i sianie i sprzątanie. Ja też wczoraj troszkę ogród zaczęłam ogarniać, bo dziś padało jak wróciłam z pracy, więc nie bardzo dało się wyjść ;:222 Wspominki bardzo lubię, a Glorię dei będę podziwiać u Ciebie, bo w tym roku nie domawiam już królewien choć jest jeszcze parę które bardzo mi się podobają. Pozdrawiam i ciepłego weekendu życzę ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Zimno w ogródku cisza jak makiem zasiał roślinki skuliły swoje kwiatki ;:174 nawet zwiadowca sie nie zjawił w taką pogodę .Z pewnością poleciał w inne rejony. Ciekawe kiedy znów sie naprawi ta pogoda, chyba do końca marca będzie nijako ;:222 trzeba sie pocieszać starymi kolorami z poprzedniego sezonu

Obrazek

Obrazek

KRYSIU czyli wiesz o czym piszę z tą pszenicą normalnie katastrofa .Powoli ogarniam jest lepiej niż było a ile nasionek nie widziałam czy mocno schowały sie w ziemi to dopiero się dowiem .M się śmiał ,ze przecież niedługa zajączek, wiec będzie jak znalazł do koszyczka czy na stół bez roboty :;230 Oczywiście Amelka chętnie kopała mi dziury :wink: nie powiem i trochę wyzbierała tej pszenicy .Niech sie uczy za młodu

Obrazek

Obrazek

IWONKO ciesz sie pogodą bo u nas znowu nijako i zimno .Zobaczymy czy ogrodniczka będzie chętnie bawić się w sianie.Chyba dam jej jedną doniczkę czy skrzynkę i niech coś tam sobie posieje z kwiatków może przekona sie ,ze to fajna zabawa

Obrazek

Obrazek

ANIU ja też raczej nie czekam na Forsycję, ale w tym przypadku chyba zaczekam ,chociaż czasami jak kwitnie forsycja to też przychodzą mrozy nie ma reguły .Ta pomocnica to moja prawnuczka :oops: ale niech sie uczy za młodu .Ona ma dopiero 3,5 latka, ale niech tam .Za dużo przy niej nie zrobię, ale zawsze coś do przodu idzie robota

Obrazek

Obrazek

BEATKO ;:196 też mam taka nadzieję ,ze rzodkiewka wyrośnie koncertowo jak taka ogrodniczka ja posiała .Ona jednak nie lubi rzodkiewki bo mówi ,że ośtla woli listki pietruszki .Dzisiaj niestety mamy juz marzec ,a dopiero niedawno był Sylwester jak ten czas szybko leci uffff Ja też mam jeszcze sporo roboty ze sprzątaniem, a tu pogoda się sknociła a mogłabym wykorzystać ,ze mam wolne .

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Jadzi witam miło ;:196
Niedźwiedź się obudził :lol: Piękne te letnie wspominki, cieszą oczy, aż szkoda że marzec przywitał się chłodem i deszczem, ale ponoć znów jakieś ocieplenie nadchodzi. Mówisz, że Amelka ma rączkę do siania? To chyba rzodkiewki jak jabłka urosną :D Swoje rzodkiewki siałam sama, bo córcia zaczęła chodzić do przedszkola (no dobra, w sumie więcej nie chodzi, niż chodzi ;:131 ) i zostałam w tygodniu sama na placu boju, zaś w weekendy to ja mam zajęcia i jakoś nie ma kiedy razem poogródkować.
Wyczytałam miedzy wierszami, że Ci dokarmiane ptaszki zostawiły prezenty na rabatach? ;:224 Jak pierwszego roku rozrzuciłam kurzy obornik, to wszystko porosło gęstą pszeniczną murawą ;:131 Kurki jeszcze nie były w stanie strawić całej pszenicy i nieświadomie rozsiałam ją sobie wszędzie, więc znam temat ;:130
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jak mi już tęskno za takimi widokami, jakie widać u Ciebie ;:oj Moje krokusy ledwie się wygramoliły się z ziemi i tylko żółte widać. Ale są jeszcze bardzo skulone, do kwitnienia potrzebują czasu.
Rutewka Elin jest śliczna, jakbyś znalazła kiedyś siewki, to ja się wtedy ładnie do Ciebie uśmiechnęObrazek
Jestem ciekawa rzodkiewek jak jabłka ;:oj Ale jak je siała taka ogrodniczka, to kto wie?
Pozdrowionka
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu - bardzo się cieszę, że tulipany rokują u Ciebie bardzo dobrze. ;:215
Dotąd nawet nie słyszałam o takiej bazylii, dla mnie to kolejna nowinka.
Dzisiaj było dość ziimno - ale może niedziela będzie bardziej sprzyjać, czego Ci życzę. ;:196
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jadziu, duet Angeli z Cardinal Hume niezwykle udany ;:215
U Ciebie widziałam pierwsze rozwinięte krokusy ;:63 U mnie pokazały się kolorki żółtych. Fioletowe jeszcze daleko w tyle. Zresztą zauważyłam, że część krokusów "zmieniła" swoje miejscówki na podwyższonej rabacie. W pierwszej chwili zdębiałam na ten widok, ale potem przypomniałam sobie, że przecież mam szkodnika ogrodowego, który zawzięcie przekopuje mi działkę ;:306 Te wykopki to sprawka Bravo ;:224
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jadziu w marcu jak w garncu, musimy się przygotowac na różną pogodę, ale będą i ładne momenty, na pewno, na razie cieszmy się kolorami z minionego lata :wit
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Cudne wspomnienia Jadziu. Patrzę na Twoją Elżbietkę i zastanawiam się kiedy u mnie będzie taka :shock: . Aktualnie nawet nie wiem jak przezimowała i co najgorsze nie wiem kiedy ją zobaczę. W najgorszym przypadku za 6 tygodni, w najlepszym za 2 ;:131
Za oknem cudna, wiosenna pogoda, u Ciebie chyba podobnie, serce wyrywa się do ogrodu...ehhh.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30

Post »

Piękne wspomnienia z zeszłego roku. Już nie możemy się doczekać takich widoków za oknem. U mnie dzisiaj było 17 stopni. Wszystko rwie się do życia. Kwitną przebiśniegi, krokusy i ciemierniki. A róże to mają juz 2 cm pączki. Połowę moich róż już przycięłam. ;:131 Co będzie ??? okaże się. ;:173
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich miłych gości bardzo serdecznie ;:196 Dzisiejsza pogoda była rzeczywiście wspaniała pomijać ostre wianie.Byłyśmy z Amelką na ogródku chyba z godzinę jednak potem zaczęło ostro wiać zachmurzyło się wiec poszłyśmy do domu Zdążyłam przyciąć i popatyczkować 2 róże czyli Bright as a button i Pretty sunrise jednak nie całkiem ją pościnałam. Zostało jeszcze pół krzewu, bo pogoda nam nie pozwoliła skończyć pracy .Te patyczki również zakopcowałam . Zakwitła moja krokusowa łączka cudnie to wyglądało aż radość w sercu się pojawiła ;:167 Uwielbiam też malutkie kwiatuszki rozsiane po calutkim ogródku .To na razie botaniczne ale szykują się juz odmianowe do kwitnienia i jeśli jutro również będzie słonecznie to z pewnością rozkwitnie ich więcej w różnych miejscach

Obrazek

Obrazek

IRENKO też zabrałam sie za przycinanie jednak wiatr pokićkał moje plany .Na razie tylko do dwóch się dobrałam, a jeśli jutrzejsza pogoda pozwoli to znów parę zetnę a potem będę się martwic .Szkoda ,żeby się na darmo wysilały .Muszę jeszcze skończyć sprzątać rabatkę przy Rh w końcu ogródka bo za chwilkę zakwitnie wawrzynek i różanecznik dahurski to nie będę im przeszkadzać ,żeby nie stracić kwiatów bo wawrzynek ma juz na wpół otwarte kwiaty

Obrazek

Obrazek

DAYSY ;:196 cóż to nawywijałaś ,ze aż tak zostałaś uziemiona ;:202 .Elżbietce z pewnością nic nie będzie, bo to mocna róża .Oglądać ogródek zza szyby ;:174 Jednak jak nie ma innego wyjścia to życzę ci rychłego oglądania swoich kwiatków ;:196 Dla Ciebie trochę mojej wiosenki z ekranu monitora

Obrazek

Obrazek

IWONKO 0042rzeczywiście pogoda marcowa jak w garncu raz pełno wszystkiego, a za chwilkę pusto, ale cóż my biedne żuczki możemy na to poradzić ;:196

Obrazek

Obrazek

DOROTKO nasionka krokusów przenoszą mrówki może i Bravo też ma w tym swój niecny :wink: udział :;230 Dwa wielkoludy dostały do swojej dyspozycji moją warzywną rabatkę i wcale nie żałuję ,że im ją oddałam Odwdzięczają się za to miejsce z nawiązką ;:167 Żółtego krokusa też dzisiaj zauważyłam ale to na razie jedna sztuka reszta juz się zbiera do kwitnienia o ile pogoda nie pokrzyżuje im planów :wink:

Obrazek

Obrazek

BEATKO Krzysiu sporo nowości sobie sprawił nawet koper nie mówiąc już o Rukwi wodnej czy innych. Jestem ciekawa jak określi smak tych nowych roślin, bo to wszystko jadalne

Obrazek

Obrazek

IWONKO 1 Elin nie rozsiewa sie ewentualnie mogę jesienią zrobić sadzonkę oczywiście jeśli zniosła dobrze przenosiny.Widziałam dzisiaj u Ciebie wiosnę pełną gębą nie tylko te parę krokusów co u mnie .Jednak liczę na to ,ze roślinki wreszcie ruszą z kopyta .Właśnie pada a zanosiło się na to calutki dzionek .No pewnie rzodkiewki z pewnością dam do księgi Guinessa takie wielkie wyrosną :;230

Obrazek

Obrazek

AGUSIU no obudziłam Cię wreszcie spałaś ciężkim snem zimowym :;230 Nasza Amelka od wrześnie idzie do przedszkola i z pewnością będzie tak samo więcej będzie w domu niż w przedszkolu. Niestety tak było ,jest i będzie z dziećmi .Wiem jak to jest z kurzym czy króliczym obornikiem zawsze jakieś ziarna nie są przetrawione a potem las zielonych siewek zbóż się pojawia :;230

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ojej , faktycznie masz dużo tych małych piękności . Ale to ładnie wygląda ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KAROLCIA calutkiej rzeszy tych malutkich krokusów nie sposób ogarnąć aparatem bo mam je na calutkim ogródku .Jednak zaczynają już otwierać się gatunkowe krokusy .Oby jutro była taka sama pogoda jak dzisiaj to byłoby jeszcze cudniej .Dzisiaj miały urzędowanie pszczółki multum ich przyleciało achhhhh co to był za widok ;:167 ;:167

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”