Nie do końca rozumiem pytanie więc dopytam.
Chcesz teraz posiać dalie? Myślę że to bardzo późno na siew.Teraz gdyby posiać kwiaty mogą być po dwóch miesiącach conajmniej czyli początek września może w sierpniu zależnie od warunków i siły wzrostu plus oczywiście nawożenie.
Paweł Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
Nie, dodałam zdjęcie, które obrazuje jak teraz wygląda jedna z moich zasianych w marcu dalii. Wydaje mi się, że jest dosyć rozkrzewiona. Zastanawia mnie kiedy będę mogła cieszyć oko pierwszymi pąkami. Jak długo czeka się na nie czeka tak mniej więcej ? Dodam, że regularnie podlewam i obkładam kawałeczkami skórki od banana ( jako naturalny nawóz - dopiero się uczę, być może to kiepski pomysł). Pozdrawiam
Dalie z nasion mają swoje zalety, wcześnie zakwitają- już w czerwcu, chętnie i obficie kwitną. Mam z nich rabatkę - w sumie kilkanaście krzaków cieszy oko kolorami już od 2 miesięcy. Mam i odmianowe, ale te, jak to arysokratki, mają swoje humory i trochę skąpią swoich uroków. Kilka odmian jeszcze nie zakwitło, choc już w marcu posadziłam je do doniczek.
Czas odświeżyć wątek Ja pierwszy raz postanowiłem poeksperymentować i kilka dni temu (21 lutego) wysiałem nasiona z mixu który kupiłem w sklepie z czerwonym ptaszkiem w logo. Dzisiaj już pierwsze 2 łebki się pokazują . Szybko poszło A jak u was? Ktoś już wysiewał w tym roku?
Ja swoje też doświetlam. Mam taką fajną taśmę ledową i powiem wam że świetnie daje radę z innymi roślinami. Myślę że dalie jak się pokażą to też będą zadowolone
Ja też doświetlam, a wysiałam wcześnie, bo wykombinowałam sobie, że im dłużej porosną, tym większa szansa, że wytworzą karpki nadające się do ewentualnego przechowania.