Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Witajcie kochani :wit
Ja zagladam do Was, a u mnie goście ;:4
Prawie cały tydzień w pracy i jeszcze dziś do południa, więc i czasu nie miałam ostatnio wiele na spacery, ale na działeczce byłam, znowu cos w oczku posprzątałam i tym razem bez kąpieli się obyło, traw trochę wycięłam, trochę pograbiłam, za wiele jeszcze nie robię bo nie wiem co w końcu ta zima sobie myśli, przymrozi, nie przymrozi, u nas i tak niewiele mroziła, ale obawy są, no i zdrówko znaczy rączka jeszcze nadal nie do końca sprawna, więc ją oszczędzam na razie ;:108
Dziś po pracy Adaś zabrał mnie na wycieczkę po Szczecinie, tak po Szczecinie, bo ja mieszkam tu już jakieś naście lat ale nie do końca znam to miasto ;:oj
Byliśmy zobaczyć Szczecińską Wenecję, jest to jeden z siedmiu cudów Szczecina. Będąc tam poczułam jak bym przeniosła się w dawne czasy. Piękne budynki z przełomu 19 stego i 20stego wieku ciagną się wzdłuż Odry i szkoda tylko, że już tylko oczami wyobraźni można zobaczyć jak tam musiało być cudownie kiedy tamtędy przepływały statki, a fabryka tętniła produkcją, są to budynki po wytwórni alkoholi i drożdży.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I taka fantazja Adasia ;:oj

Obrazek

Danusiu to drzewko to dereń, na razie kwiatków sporo, a jak dalej będzie, zobaczymy, choć jemu mrozek nie straszny ;:108
Jadziu no własnie, ja tak się zastanawiam czy róże w ogóle poszy spać tej zimy, bo chyba niektóre wcale , jak będą wyglądać w tym sezonie ;:218 sprzątania i ja mam sporo, bo jesienia nie sprzątam, zostawiam wszystko zawsze na wiosnę ;:108 , ochłodzenie mam nadzieję, że tylko chwilowe będzie, więc nie martwmy się na zapas ;:196
Reniu mam nadzieję, że teraz z wiosną częściej będziemy się widziały ;:196
Oj tam Lucynko, u nas tak ciepło, że ta kąpiel, no ale tak, tym razem i kolejnym tym razem już się nie kąpałam, odpuściłam sobie, poczekam na cieplejsze dni ;:306
Aniu jak się zrehabilitujesz i wrócisz do domu to wiosna już pewnie piękna Ciebie przywita, na razie odpoczywaj i sił nabieraj ;:196 , a Wawrzynek koniecznie sobie spraw, bo to ładny krzew i tak pięknie i wcześnie kwitnie, pięknie pachnie, ale jest bardzo trujący, choć przecież nie musimy go zjadać ;:108
Marysiu a ja sobie tak myślałam, że mnie zgubiłaś, no ale już jesteś i bardzo się cieszę ;:196 , spacer z października, choc i teraz niewiele inaczej te pola wyglądają, no kwiaty i zioła nie kwitną jeszcze tylko , drzewko to dereń jadalny Marysiu, ja jeden krzew prowadzę na drzewko własnie, tak sobie wymysliłam ;:oj , drugi dereń jest krzewem, ale nie kwitnie tak obficie jak ten i zastanawia mnie czy dereń musi mieć parę i to własnie ta para tak słabo kwitnie i nie owocuje ;:218
Teraz pokażę co dzieje się na moim parapecie, bo dzieje sie i to sporo ;:138
Wzeszły mi tunbergie, jakieś malwy jednoroczne, tytoń leśnyi szałwia zwisła, oj ciekawa jestem tych roslin, nie wszystkie znam ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko sezon kiełkowania rozpoczęty ;:333 u mnie też pomidorki i papryczki .Pelargonie na korytarzu juz poczuły wiosnę, bo patrzą zadowolone w okna [brudne w dodatku ] Niestety jak ja ich nie umyję to nie ma co liczyć na sąsiadów .Większość moich róż też wygląda jakby nie spały tylko się zdrzemnęły :;230 Szkoda ,ze nikt nie ma zamiaru odnowić tych zabytków, bo chyba jeszcze nadawałyby sie do odtworzenia .Tak to u nas wszystko niszczeje ;:222 Udanej niedzieli Iwonko ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, toż i u Ciebie parapet zastawiony i rojno na nim od sieweczek! ;:138 ;:138
Najbardziej nam się dłuży czas oczekiwania na pierwsze wschody, a gdy już pokażą się pierwsze łebki, to zaczyna być coraz ciekawiej, coraz gwarniej, coraz to więcej roboty przy sieweczkach. ;:63 Sama radość! :tan :tan
Miłej niedzieli. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Smutno ta Wenecja wygląda :wink: ale wierzę, że kiedyś było inaczej i może jeszcze będzie :wink:
Iwonko przypomniałaś mi o dereniu muszę zajrzeć co u mojego słychać, nawet dokupiłam mu kolegę bo kwitł ale owoców nie zawiązywał :wink: Moje wawrzynki jeszcze w pączkach. U Ciebie zawsze parapety pełne ciekawostek :D
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko aż żal takich piekny miejsc :(
U Ciebie już sezon siewny rozpoczęty i ja musze coś posiać :)
Zdrówka ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu witaj ;:196 , a gdzie Twój wątek, żal, wielki żal, że to wszystko niszczeje, a jest wiele takich pięknych miejsc w Szczecinie ;:108
Marysiu czytałam trochę o Wenecji Szczecińskiej, było w tamtych czasach pięknie, szkoda, że to wszystko to tylko wspomnienia ;:174 a ciekawostki oby sie tylko udały ;:215
Cieszą wschody Lucynko, bardzo cieszą, już bym chciała wiecej, ale i miejsca brak i na razie nie czas, czekam wiec na następne wysiewy ;:108
Jadziu pelargoni część z pracy przywiozłam, będę sadzonkować, jeszcze jedna doniczka w pracy, mam też koleuski do posadzenia, dziś chyba zrobię sobie przyjemność i powsadzam do doniczek :tan
A Wam zostawiam słoneczne zdjęcia z mojego kochanego Wierzchlądu :wit
Pięknej słonecznej niedzieli życzę ;:3

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj była jeszcze działeczka i takie nowości wiosenne na niej :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Łał masz juz nawet Iwonko Przylaszczki ;:202 wszystko szaleje a czy to forsycjowe te żółte kwiaty ;:202 Fajny spacerek zaliczony ja też trochę popracowałam na ogródku Fajnie zgrabiało się liście po zamarzniętej glebie.Trzeba było wykorzystać dzień kiedy nie ma Amelki inaczej nic bym nie zrobiła ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Iwonko, jakie śliczności na działce zastałaś ;:63 Czy te niebieściuchne kwiatuszki, to przylaszczki? Na nie chyba jeszcze za wcześnie, ale jakoś tak mi się skojarzyły. Cudniuchny ten żółty ciemiernik, jak małe słoneczko tuż przy ziemi.
Niezwykłe miejsca macie w Szczecinie. Szkoda, że Wasza Wenecja taka zaniedbana, mogłaby być perełką miasta.
Pozdrawiam i zdrówka życzę ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu te żółte to jaśmin nagokwiatowy, on własnie kwitnie o tej porze roku, ja też troszke pograbiłam, ale dlatego, że znowu prawie cały tydzień w pracy, no wtorek wolny, może jeśli pogoda pozwoli to od rana cos na działce porobię ;:108
Iwonko, tak to pierwsze przylaszczki, one też schowane przed zimnem i może dlatego tak wystartowały wcześnie, Wenecja no cóż, mogła by być perełką, piekna zabudowa, ale niszczeje i chyba nikt już o to nie zadba, szkoda ;:108
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Iwonko zazdroszczę pobytu na działce i pierwszych miłych widoczków! :) Mnie się jakoś nie składa bo aura nie zachęcająca... ;:131

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

U mnie też dzisiaj pogoda taka sobie ,cały tydzień na działce nie byłam, może ten pozwoli się wybrać
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

"Iść, ciągle iść w stronę słońca ...." https://www.fotosik.pl/zdjecie/4b5c067ca76ad4d1
I już wiosenkę przyłapałaś u siebie, Iwonko.
Na pewno już zostanie w coraz to piękniejszej odsłonie.
Rzeczywiście aż żal tych budynków nad tą woda. Już też oczyma wyobraźni widzę jakby tam mogło być pięknie i ciekawie turystycznie.
Miłego tygodnia. ;:168
Awatar użytkownika
mmudant
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 11:15

Post »

Witaj, też masz wiosnę! i krokusy, i jaśmin, i przylaszczka, i ciemierniki :-) pięknie :) i codziennie będzie ich więcej :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,fajny macie klimat ,dużo cieplejszy od naszego ,to zaraz bardzo wybuchnie wszystko kwieciem ,łabędzie zawsze lubię i nawet marzyłam o stawku z łabędziami na mojej posesji,ale ze względu na dzieci nie ma go i nie będzie ,ale za to jest ogród ,który wszystko rekompensuje ,pozdrawiam i pięknej wiosny życzę i dużo słoneczka ;:168
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”