Mój ogródek - chatte - 2009r./cz.4/
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnes, miło ze zajrzałaś, dziękuję za piękne "złotka" 
Jadziu, to jest rozchodnik ościsty. Nie pamiętam, czy Ci pisałam, ze jakis czas temu ...ten, no...ukradłam sobie to pierwsze zdjęcie
Wszystkim bardzo dziękuję za tak owocną współpracę, bo niech ktoś powie, ze nie ma ochoty uśmiechnąć się, przeglądając te złote kwiatki?
Asiu, witaj w moim ogródku!
Na różowy tez przyjdzie kolej ;) Widzę, ze u Ciebie ten kolor prezentują wyjątkowe okazy
Czy załozyłaś swój wątek ogrodowy, gdzie mozna by więcej Twoich roslin zobaczyc?

Jadziu, to jest rozchodnik ościsty. Nie pamiętam, czy Ci pisałam, ze jakis czas temu ...ten, no...ukradłam sobie to pierwsze zdjęcie

Wszystkim bardzo dziękuję za tak owocną współpracę, bo niech ktoś powie, ze nie ma ochoty uśmiechnąć się, przeglądając te złote kwiatki?
Asiu, witaj w moim ogródku!

Na różowy tez przyjdzie kolej ;) Widzę, ze u Ciebie ten kolor prezentują wyjątkowe okazy

Czy załozyłaś swój wątek ogrodowy, gdzie mozna by więcej Twoich roslin zobaczyc?
- judyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izuniu- nareszcie przewędrowałam Twój ogród (część jedną) Trudno jest nadrobić zaległości
Zastanawiam się kiedy u mnie będzie widać choć w 1/100 takie efekty, jak u Ciebie w ogrodzie.??
Pośród wszechobecnej w realu bieli trafiłam u Ciebie na fantastyczną koloroterapię. Aż się cieplej na serduchu zrobiło.
Przy okazji wizyty zapytam
czy nasiona pierwiosnków, które mają być wysiewane wiosną trzeba stratyfikować?
czy wysiewałaś nasiona piwonii drzewiastych, i jak się należy opiekować siewkami?
Wracam dalej wędrować po Twoich włościach.

Pośród wszechobecnej w realu bieli trafiłam u Ciebie na fantastyczną koloroterapię. Aż się cieplej na serduchu zrobiło.
Przy okazji wizyty zapytam
czy nasiona pierwiosnków, które mają być wysiewane wiosną trzeba stratyfikować?
czy wysiewałaś nasiona piwonii drzewiastych, i jak się należy opiekować siewkami?
Wracam dalej wędrować po Twoich włościach.

serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Dziękuję Izuniu za podpowiedź. Chyba będę musiała się do Ciebie wybrać
na korepetycje
, bo widzę, że po każdej zimie mam pustkę w głowie,
jeśli chodzi o nazwy roślin.
Co do zdjęcia - to cała przyjemność po mojej stronie.
Halinko - miło mi baardzo!
Szkoda, że już zmieniacie kolor, bo żółty mogłabym jeszcze dłuugo oglądać.
Karol wspominał, że u niego się może zażółcić, więc w tym układzie wpadnę
do niego przedłużyć sobie te przyjemność.
Mmmmm... to jest to co Wisienki lubią najbardziej!
Zwłaszcza zimą.
Poza tym - jak dla mnie - po żółtym najlepszy byłby pomarańczowy.
Ale to oczywiście kwestia potrzeb.
na korepetycje

jeśli chodzi o nazwy roślin.

Co do zdjęcia - to cała przyjemność po mojej stronie.

Halinko - miło mi baardzo!

Szkoda, że już zmieniacie kolor, bo żółty mogłabym jeszcze dłuugo oglądać.
Karol wspominał, że u niego się może zażółcić, więc w tym układzie wpadnę
do niego przedłużyć sobie te przyjemność.

Mmmmm... to jest to co Wisienki lubią najbardziej!

Poza tym - jak dla mnie - po żółtym najlepszy byłby pomarańczowy.
Ale to oczywiście kwestia potrzeb.

Pozdrawiam serdecznie
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Witaj Judytko!
Jakie efekty masz na mysli? Mój ogródek liczy sobie już kilkanaście lat, a wciąż daleko mi do wielu ogrodów... Niemniej dziękuję za dobre słowo, zawsze to przyjemne
Jak chodzi o pierwiosnki, to nie wiem, czy stratyfikacja nasion jest absolutnie niezbędna, ale na pewno nie zaszkodzi. Pierwiosnki należą do roślin, które dają samosiew, zatem ich nasiona ulegają przemrozeniu, bądź w ziemi, bądź na roslinie.
Nasion piwonii drzewiastych nigdy nie wysiewałam - nie mam tych piwonii, więc nie mam tu żadnych doświadczeń. Myslę, ze wszystkie siewki trzeba traktować podobnie, tzn. pilnować, zeby podłoże było stale lekko wilgotne i jeśli wysiewane są w domu, to unikać przeciągów.
Mam nadzieję, że troche Ci pomogłam?
Dziękuję za wizytę i zapraszam na dalszą koloroterapię
Asiu, no to czekam na otwarcie Twojego ogrodu
Jakie efekty masz na mysli? Mój ogródek liczy sobie już kilkanaście lat, a wciąż daleko mi do wielu ogrodów... Niemniej dziękuję za dobre słowo, zawsze to przyjemne

Jak chodzi o pierwiosnki, to nie wiem, czy stratyfikacja nasion jest absolutnie niezbędna, ale na pewno nie zaszkodzi. Pierwiosnki należą do roślin, które dają samosiew, zatem ich nasiona ulegają przemrozeniu, bądź w ziemi, bądź na roslinie.
Nasion piwonii drzewiastych nigdy nie wysiewałam - nie mam tych piwonii, więc nie mam tu żadnych doświadczeń. Myslę, ze wszystkie siewki trzeba traktować podobnie, tzn. pilnować, zeby podłoże było stale lekko wilgotne i jeśli wysiewane są w domu, to unikać przeciągów.
Mam nadzieję, że troche Ci pomogłam?
Dziękuję za wizytę i zapraszam na dalszą koloroterapię

Asiu, no to czekam na otwarcie Twojego ogrodu