Kaktusy darekcn4
Jeszcze trzeba poczekac na pierwsze cięrnie u Astrophytum, natomiast u Copiapoa, czy gymnocalycium się pojawiają już pierwsze cieniutkie. Tylko muszę im dać więcej swiatełka, bo troszkę by im się przydało...
Dziękuję Kasiu, fajnie, że obejrzałaś fotki, no i Tobie Rafał też dziękuję.
Dziękuję Kasiu, fajnie, że obejrzałaś fotki, no i Tobie Rafał też dziękuję.
kaktusy kaktusy kaktusy i jeszcze raz kaktusy 

Beciu dziękuję. Co do tego ile roślinek wyrasta zależy od kiełkowności nasion, zależy, czy nasiona są młode, czy stare, czy zaprawiane, czy nie i zależy też od warunków jakie zapewnimy kiełkujacym nasionkom, chodzi tu nie tyle o światło, bo to na tym etapie nie jest aż tak istotne. Tu liczy się temperatura i wilgotność. Trzeba po prostu starac się zapewnic optymalne warunki dla kiełkowania. No ale to nie jest jeszcze aż tak trudne, bardziej skomplikowane jest utrzymanie siewek przy życiu co staje się dużym wyzwaniem, najwięcej siewek pada na tym etapie, na którym znajdują się obecnie moje siewki.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.

Miałeś mi wysłać to epiphyllum za hawortie. Ja Ci wysłałam hawortie a Ty niestety wysłałeś zupełnie coś innego , nie jestem zadowolonadarekcn4 pisze:Witam ponownie.
Jest taka sprawa, że mam do zaoferowania na zamianę rośline o nazwie epiphyllum.
Chętnie zamienię się na jakiegoś kaktusa.
Oto fotka roślinki:
Roślinka była ostatnio troszkę przywiednięta, ale już odzyskuje dawną formę.
Proszę o propozycje jeżeli chetni na zamiane się znajdą.
Oddaję z ziemią i doniczką.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich.
Wybacz, nastapiła pomyłka... Nie do tej paczki je włożyłem, tak to jest jak się wysyła kilka na raz paczek. Miało być to Epiphyllum, tak, racja i te gratisy które dostałaś. . Wybacz, dzisiaj będę ukorzeniał nowe dla Ciebie. Przepraszam. Głupio wyszło. Dzisiaj załatwię nowe. Może tak być?