Mój jednoroczny ogród - zuzia55
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zuziu, przejrzałam wątek, byłam tu wcześniej, pamiętam "pracusiów" przy meblach i altanie. I kamienne budowle, kominek i rondo. U nas też w okolicy można natknąc się na podobne głazy, choć za wiele ich nie ma. Widzę, że zmieniasz kolorystykę nasadzeń na rondzie. Godecja jest rośliną jednoroczną, ale nie ma z nią problemów, siałam przez kilka lat, potem zmieniłam na inne. Nie jestem wierna pod tym względem, co kilka lat zmieniam faworytów - ostatno w łaskach jest tytoń (ozdobny, ten drugi rzuciałam), wcześniej był maczek kalifornijski, a jeszcze wcześniej nachyłek. Kobieta zmienną jest
. Mój ciemiernik ma dwa pąki (pod śniegiem)
, Twój powinien wypuścić nowe listki, cierpliwie poczekaj. I chyba jest jeszcze za wcześnie, aby stwierdzić, czy powojnik dobrze przezimował.

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
BOŻENKO-pamiętam ,pamiętam,wpadałam do waszych ogrodów,ale jakoś nie miałam natchnienia do pisania,może z wiosną będzie lepiej?
ELU-faktycznie kobiety,tak mają z upodobaniami,ciemiernika jeszcze nie wywaliłam,ale clematisy inne już mają malutkie listki,a może ten ,to jakaś póżniejsza odmiana.Ale dziś zima przykryła wszystko ,ale może wkrótce przyjdzie ta prawdziwa wiosna a nie tylko w kalendarzu.
ELU-faktycznie kobiety,tak mają z upodobaniami,ciemiernika jeszcze nie wywaliłam,ale clematisy inne już mają malutkie listki,a może ten ,to jakaś póżniejsza odmiana.Ale dziś zima przykryła wszystko ,ale może wkrótce przyjdzie ta prawdziwa wiosna a nie tylko w kalendarzu.