Skrętniki mnie zachwyciły
- Blueberry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Skrętniki mnie zachwyciły
Piękny widok, co za ilość kwitnień o tej porze
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- Karolina_Cz
- 50p
- Od: 1 sty 2019, o 13:10
Zjawiskowe masz skrętniki!
Jeśli mogę zapytać - gdzie je kupujesz? Zdecydowanej większości nigdy nie widziałam, a poszukuję namiarów na miejsca, w których można kupić rośliny "niemarketowe".
Pozdrawiam
Jeśli mogę zapytać - gdzie je kupujesz? Zdecydowanej większości nigdy nie widziałam, a poszukuję namiarów na miejsca, w których można kupić rośliny "niemarketowe".
Pozdrawiam
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Skrętniki już odpoczywają, kwiaty -po jednej sztuce- są na dwóch trzech roślinkach.
vita-red- skrętniki kupuję w różnych miejscach i od różnych osób chociaż staram się mieć stałych dostawców ale różnie to bywa.Sporo kupuję na Ukrainie. Na Fb są grupy skrętnikowe i tam sporo można kupić. Teraz to raczej nikt nie sprzedaje.Ja wiosną będę miała trochę sadzonek na sprzedaż, myślę że koło maja.
vita-red- skrętniki kupuję w różnych miejscach i od różnych osób chociaż staram się mieć stałych dostawców ale różnie to bywa.Sporo kupuję na Ukrainie. Na Fb są grupy skrętnikowe i tam sporo można kupić. Teraz to raczej nikt nie sprzedaje.Ja wiosną będę miała trochę sadzonek na sprzedaż, myślę że koło maja.
- Karolina_Cz
- 50p
Super, myślę, że sprawię sobie jakiegoś wiosną. Na Alle... widziałam sporo różnych, ale w sumie ofertą jest fragment liścia, więc trzeba hodować od zera
- jola1
Karolina_Cz z ukorzenianiem liści skrętnika jest tak jak z ukrzenianiem innych roślin, albo się ukorzeni albo zgnije.Pewnie są odmiany które ukorzeniają się chętniej ale są i takie trudniejsze. Listki niektórych odmian dają po kilka sadzonek a niektóre tylko po jednej. Czasami lepiej dołożyć kilka złotych i kupić sadzonkę niż listka z mniejsze pieniądze. Ja ze swoich obserwacji wiem że listki najlepiej ukorzeniają się na wiosnę, trzeba też żeby to były właściwe liście wybrane do ukorzeniania a więc nie mogą być stare.
- jola1
Chyba coś się zaczyna dziać. To pierwszy w tym roku taki bukiecik. Kolejne sadzonki pokazują pąki.
- jola1
Coraz więcej kwiatów.
Ta odmiana bardzo mnie intryguje.
U tej odmiany Piotra Kleszcyńskiego kwiaty w miarę kwitnienia bardzo się powiększają. Piekne, soczyste kolory o każdej porze roku.
Ta odmiana bardzo mnie intryguje.
U tej odmiany Piotra Kleszcyńskiego kwiaty w miarę kwitnienia bardzo się powiększają. Piekne, soczyste kolory o każdej porze roku.
- Hoodedcrow
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 14 lip 2018, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne! Ten w kolorze ciemnego indygo jest fantastyczny po prostu
Chyba muszę ukrócić listę fiołkowych chciejstw, a zrobić miejsce na jakiegoś skrętnika
Chyba muszę ukrócić listę fiołkowych chciejstw, a zrobić miejsce na jakiegoś skrętnika
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Coraz piękniejszą wiosnę masz na parapetach
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
-
- Od: 29 sie 2013, o 08:23
Wspaniale przetrwały zimę, a teraz cieszą kwiatami
- Karolina_Cz
- 50p
jola1 dzięki za podpowiedź. Kupiłam niedawno na Alle trzy sadzonki. Ładnie ukorzenione, z przyrostami. Także teraz czekamy na rozrośnięcie się i pierwsze kwitnienia Trochę wstyd się przyznać, ale nie miałam pojęcia że jest tak wiele odmian kolorystycznych skrętnika