dziękuję Beatko za wizytę u mnie i miłe słowa...no cóż przymrozek sporo skrócił kwitnienie niektórych kwiatów a szczególnie dalii..ale co na to zrobimy...kwitły jeszcze róże,jakieś gazanie,sporo koloru daja żurawki....i oby do wiosny!
Wpakowałam do ziemi sporo świeżych cebul kwiatów wiosennych ...powinno być kolorowo.
Pozdrawiam!Izabela Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
Witaj Isiu po małej przerwie . Działka się skończyła a mnie na wszystko brak czasu . Wczoraj w biegu wpadłam na swoją działkę po wykopaną wcześniej dalię..jedyną . Widzę ładne masz żurawki, także ich troszkę mam. Przymrozki inne kwiatki wykończyły jednak żurawki jak na razie trzymają się dzielnie choć zima długa i do wiosny także pewnie zbrzydną. U mnie na działce zrobiło się bardzo niemiło to i nie żal że nie jeżdżę . Pozdrawiam
Witaj Zuziu ...No niestety na ten rok koniec działki...Moje dale też jeszcze czekają na zabranie do domu schowane w szklarni...Mam nadzieję że nie zmarzły...Mam ich sporo więcej niż jedna i mam problem z ich zabraniem.Dzisiaj ma być nieco cieplej ..może też pójdę je zabrać..najwyżej obrocę 2 razy..spacer lub wyjazd rowerkiem przyda się(2 km w jedna stronę)...No cóż ..To do wiosny! Czas szybko leci i ani się obejrzymy a będziemy wypatrywać pierwszych zwiastunów wiosny....
Witaj! Gosiu!Ja nie znam nazwy tej dalii..Kupiłam ja kwitnącą na targu..bez nazwy..Jest bardzo niska...Spróbuję poszukać w katalogu
tylko problem jest taki że na jednym krzaczku rozkwitały dość rózne kwiaty..chociaz wszystkie w tych kolorach..w barwach narodowych
Hej Isiu - co tam u Ciebie?
Wszystkiego dobrego z Nowym Rokiem, na nowy sezon.
Ja też wpakowałam trochę cebulowych na jesieni i teraz jestem ciekawa, co z tego wyjdzie.
Będziemy zaglądać do siebie i omawiać swoje cebulki na wiosnę.
Pozdrawiam
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać Beata Bazylowo
Witam Beatko Dziękuję za odwiedziny i życzenia na Nowy Rok..Tobie również życzę zdrowia i radości z pięknych kwitnień...
U mnie na razie cisza...i huśtawka pogodowa:raz przymrozi..na szczęście niezbyt mocno bo chyba 10 stopni nie przekroczyło,wczoraj jeszcze sypał śnieg a dzisiaj temperatura na plusie..podobno nawet +6 było i niewiele z tego co nasypało zostało..a co bedzie od jutra?
Mam już tego dość i coraz bardziej tęsknie za wiosną...Tez trochę tych cebul posadziłam i liczę że coś z tego wyrośnie....
Serdeczne pozdrowienia dla Ciebie i wszystkich zaglądających cichaczem...
Isia do tej pory cichaczem odwiedzałam , ale teraz zaznaczam watek , aby nie szukać za długo Bardzo podobają mi sie dalie , nie mam ich w swoim ogrodzie , ale bardzo lubię oglądać u innych .
Witaj Isiu . Umiliłam sobie podróż powrotną przeglądając Twój wątek. Ależ Ty dziewczyno musisz kochać kwiaty! Same piękności u Ciebie,piwonie,róże,hosty, orliki,i wiele innych. Zakochałam się w tym Twoim żółtym liliowcu,i w różyczce która rośnie prz bramie.
Ciekawa jestem czy cos kupiłaś na Gardenii? Miło było Cię poznać
Witajcie dziewczyny!!
Wiosna niepewnie zaczyna pukać do drzwi i wszyscy zaczynają wracać na forum...Ja tez mam taki plan ..Zaczęłam dzisiaj od odwiedzin na działce i stwierdziłam ze ...zaczyna się!Wszystkie wiosenne cebulowe wytykaja czubki z ziemi..a oto mały dowód: ;:
Niektóre róże w "blokach startowych"
Niestety nie chca u mnie rosnąc przebiśniegi to zrobiłam kilka zdjęć na innych działkach:
Zurawki przetrwały...oto kilka z nich
A wrzosy wygladaja jak jesienia:
Na Gardenii byłam...co ja mogłabym kupic jeśli nie kolejną solidna porcję cebul lilii...
Kasiu!Równiez miło mi było poznać Ciebie i inne forumki..Szkoda że tak krótko..ale to moja wina..ja się spóźniłam...może za rok nadrobię..
Beatko..dla Ciebie kilka zdjęć z Gardenii:
Isiu witaj . Tylko się cieszyć z wytykających nosków cebulowych, wiosna . U mnie także nieśmiało coś się kluje i to coś spowoduje powera do pracy bo kości troszkę zastane. Różyczki widzę po tej zimie w bardzo dobrej kondycji . Oby tylko obyło się bez wiosennych przymrozków to będzie git . Pozdrawiam
Obiecałam kilka zdjęć z Gardenii a dałam tylko jedno...a to dlatego że zastrajkował mi komputer i musiałam wysłać to co miałam lub stracić wszystko...Ale już uzupełniam:
Danusiu!
Dziękuję za wizytę u mnie i zapraszam na przyszłość...Obiecuję że będzie się działo..bo mam trochę nowości...A w podziekowaniu kilka rózności:
Witaj Zuziu!
Też mam nadzieję że już mrozów nie będzie..oczywiście nie łudzę się ze omina nas przymrozki ale skoro róze przetrwały wieksze mrozy to 2-3 stopnie krzywdy im nie zrobią...Chociaz u nas chyba poniżej 10 stopni nie spadło..a jeśli to na krótko...
Tęskni mi się juz za działka a tym bardziej, że sporo sobie jesienia odpuściłam i teraz mnie czeka dużo prac porzadkowych..Ale damy radę!
Pozdrawiam serdecznie i moje wyrazy współczucia z powodu straty siostry....Nie będę Ci wciskać, że czas leczy rany...no może nieco zabliżnia ale ból zostaje...Pozdrawiam serdecznie