Witam gorąco ,gości tyle a ja się szwendam ,słoneczko pięknie dzisiaj świeciło,a my kisiliśmy kapustę ,ale potem moim zwyczajem wyniosłam do ogrodu wszystkie liście kapuściane ,dla kompostu i obierki marchewkowe ,jabłuszkowe i inne i będzie super ziemia dla roślinek ,ułożyłam między kwiatuszkami bo nie mam śniegu to widzę ,gdzie można położyć te liście .
Magdziu,miło,że się podoba ,już niedługo wiosna to będziemy na bieżąco oglądać ,pozdrawiam
Iwonko,galaretkę lubimy ,ale jakoś o niej zapomniałam i nagle się opamiętałam,że trzeba by było zrobić na odmianę ,jest zdrowa to trzeba od czasu do czasu zrobić ,ważne ,że chlebek sami pieczecie ,a jaki on jest to już nieistotne ,byle tej chemii nie było,a robimy i jemy co lubimy,pozdrawiam
Marysiu,nasza tęsknota do wiosny ,do zieleni i kolorów jest ogromna ,takie obrazki uwalniają marzenia i tęsknotę ,śliwki użyłam ostatnio do ciasta drożdżowego i już nie mam

,no i ciasto z nimi wyszło pyszne ,zresztą jeszcze jest ,Boguś się delektuje plackiem i mówi ,że wszystko zje

,jak ja się cieszę z mojej spiżarni ,już w niej dużo ubyło,ale dużo jeszcze zostało i dobrze bo do zbiorów daleko ,ogrody już niedługo nas miło zaskoczą kwitnieniami ,roślinki też czekają na wiosnę ,żeby się obudzić i zakwitnąć cudownymi kwiatami ,pozdrawiam
Beatko Beaby,witaj w moim skromnym ogrodzie i cieszę się ,że się odezwałaś ,jak miło,że się podoba i miło spędzasz tutaj czas ,zawsze zapraszam ,mam nadzieję ,że jakoś przetrwamy ten marzec i zostaniemy na dłużej ,pozdrawiam
Elżuniu,przepis na te bułeczki i rogaliki jest od Elżuni pela 11 w jej kogel mogel na stronie 6 zerknij do niej ,wpisała sie u mnie na tej samej stronie co Ty a potem tylko piec

,szybko się wszystko robi,te rogaliki też zrobiłam z różą pomieszaną z powidłami ,uwielbiam różę do ciast,ja też mam teraz sporo do zrzucenia

,może się uda ,wspomnienia zawsze są miłe ,pozdrawiam
Dorota,ja dopiero nabrałam na siebie po zimie

,ale trudno ,kocham piękne i dobre rzeczy ,ta kokoryczka ma całe zielone liście ,a ta mniejsza -niższa jest przy fontannie i kraje liści są białe,nawozy są dla wszystkich kwitnących takie same plus nawóz gołębi,ale to zależy od odmiany ,ja też tylko tkaninę przywiązuję i tyle ,u mnie jest hurtownia materiałów i można coś tanio kupić ,pozdrawiam
podzieliłam wysyłanie odpowiedzi ,żeby mi wszystkiego nie zjadło.