Zaduma po upalnym lecie! cz.39

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zaduma po upalnym lecie! cz.39

Post »

Marysiu
Podziwiam Twoje orliki. :D
Lubię je bardzo, sieją się tylko te ''zwykłe'', czasem nawet wyrzucam siewki. :oops:
Czy te owocki to takie półdzikie ,zapomniałam nazwy - które ptaki lubią i można przetwory robić z nich :?:
Fajnie z tymi prognozami, cieszę się ,że ma być cieplej.
W moim kalendarzu biodynam. jest taka hipoteza ,że najpierw tak ,jak piszecie a potem, gdy już kalendarzowa wiosna zawita to będzie chłodno :|
Widziałam też te hipeastra w L. 8-)
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu,dobrze,że są wspomnienia i jest zima ,bo możemy sobie spokojnie przemyśleć każdy obrazek ,chabry też bardzo lubię i we flakonie super się trzymają ,wiosna chyba nadejdzie niedługo bo mojego kota już nosi po wsi ,nawet jeść nie przyszedł i pod piecem nie śpi ,i jakoś smutno bez niego ,przecież to nasz członek rodziny ,ja muszę posprawdzać i uporządkować nasionka ,żeby wszystko było gotowe jak przyjdzie pora siania ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu :wit , ciekawe jak dzis u Ciebie w pogodzie, bo u nas zima leciutko nastraszyła, ale mój Adaś zdążył na śniegu zrobić orzełka i teraz chyba ręka na temblaku będzie, u nas tak jak u Martusiu Stanisław już ucieka na dwór i tęskni za jakąś panną, więc chyba wiosna tuż tuż, jak ja tęsknię do słonka, do ciepła, ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam! u mnie nie wiem już, która zima w tym sezonie. A temperaturę -3 wzmaga paskudny wiatr i robi z niej dużo niższą temperaturę ;:222

Ewciu na pewno postawią Cię na nogi i będziesz śmigać na wiosnę po ogrodzie Obrazek i po wątkach ;:4

Małgosiu to pełny jaskier, ale trzymam go w ryzach i dzięki temu nie muszę z nim walczyć...chcesz?

Marzenko akurat tych nie miałam wcale i dostałam nasiona, wysiałam zakwitły ale tylko raz... tego kupiłam i może zostanie dłużej :wink: Te zwykłe, które zdominowały ogród (w kolorze ciemnofioletowym) też ścinam po kwitnieniu, ale nigdy nie zakwitły drugi raz ;:oj
Pełne dla mnie są te

Obrazek

Aniu no widzisz jak to jest jedni tępią inni czekają na rośnięcie :;230
Daj znać jak dojdzie kopertka ;:180

Dorotko raz się wkurzyłam, bo w piękny słoneczny dzień wróciłam z ogrodu fotografując kwiatki z pszczołami, a tu jedzie traktor jak czołg i sieje dla nich zagładę i zadzwoniłam do gminy...jakiś czas był spokój!
Tak to żarnowiec siewka i taki ładny kompaktowy, poprzedni załatwił mokry śnieg.
Pogoda rzeczywiście wczoraj popsuła się, ale deszcz zaczął kropić dopiero o zmierzchu, a dzisiaj niespodzianka! ogród znowu biały :shock:

Iwonko 1 i znowu zimowy krajobraz, po słońcu i cieple zostało wspomnienie :wink:
Błoto i u mnie daje w kość, ale powoli zaczyna się zapadać glina na wykopie ...tylko jakoś nierówno :shock:
I mnie się takie orliki podobają, w ogóle to kwiatuszek o wielu twarzach ;:167

Danusiu u mnie ogrodnictwo parapetowe już rozpoczęte Obrazek a za oknem wróciła zima, cóż to uroki tej części Polski Obrazek A niektórzy przemierzają duże odległości stojąc w korkach, żeby zaznać tego uroku. Ja zimę lubię, bo mam wspaniałe wspomnienia z młodości z nią związane, tylko nie lubię jej już tak od marca ;:306
Dobrego tygodnia!

Agnieszko mam dla Ciebie siewki tych pełnych o ciemnych kolorach i jak tylko wyjdą na wiosnę to Ci wyślę. No chyba że je zima zabiła ;:145 Owocki o które pytasz to świdośliwa jedne odmianowe, a zarazem okazalsze a drugie bardziej dzikie więcej owocują drobniej i obficiej. Ja zżeram na pniu a M robi pyszną nalewkę ;:136 Zobaczymy, które prognozy się sprawdzą...ważne żeby się nie ślimaczyło.

Martusiu przyroda najlepiej czuje pory roku, więc skoro koty już marzec poczuły to musimy przebierać w nasionkach. Ja już zrobiłam przegląd, a i pierwsze siewy poczyniłam, teraz mobilizuję się dalej. Coś muszę skombinować na parapet, żeby chociaż dwa piętra były bo mam południową wystawę i najlepiej czują się tutaj siewki. Szklarenka stoi bardziej z boku i dół niestety nie zagospodarowany :wink:
Pozdrawiam ;:196

Iwonko 0042 u mnie znowu zima, świeży śnieżek przykrył ogród, ścieżki ładne a grządki i tak były pod śnieżną skorupą. Współczuję Adasiowi i życzę żeby złamanie nie było skomplikowane. Skoro okaże się że jest to niech się szybko zrasta, bo to teraz Twój kierowca ;:333 Moje koty wykastrowane, ale też jakoś bardziej walczą ze sobą. Ale modlę się żeby te z sąsiedztwa nie okiełznane nie rozmnażały się, bo i tak mam ogród cały w minach ;:222

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziękuję za odwiedziny i życzę dobrego tygodnia! :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na szczęście nie złamana, może coś zerwane ma, ale tego jeszcze nie wiadomo, właśnie Adaś wraca z przychodni, no i tak jak piszesz, to mój kierowca jeszcze na tydzień przynajmiej, a teraz i on nie bardzo może operować rękami, a ja do pracy wróciłam i autobusami to ze dwie godziny jazdy mam z przesiadkami, no nie podoba mi się to. Marysiu na zdjęciu z różami w głębi taka ślicznota z oczkiem, co to za jedna?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko o to dobrze! bo złamanie to zawsze dłuższe dochodzenie do sprawności ;:333 Jakoś przeżyjesz ten tydzień...musisz! Na zdjęciu Bonica z przodu, a Mozart z tyłu :wink: Łatwo się ukorzenia mogę wysłać patyczki.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O to chyba ten Mozart, to pnąca jest?, śliczna, to ja chętna na patyczki będę Marysiu ;:215, a nie, już czytałam o niej, ale tak, chcę patyczki ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ok! poślę, bo będzie cięta na pewno . Tylko mnie lepiej wychodzą z drugiego cięcia, ale mogę posłać z obu. Coś jeszcze chciałaś Iwonko :wink: Zapisuj!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze Marysiu, popatrzę i dam znać, to przy okazji ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

No cóż, Marysiu - pogoda zmienną jest ;:306
W sobotę wiosenka, a nawet letnio, a dzsiaj bialutko w okolicy i zima na całego. Cudne widoczki.
Ależ masz mnóstwo różnych tych orlików ;:167
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Maryśko zaległości nie jestem w stanie odrobić ale parę stron ogarnęłam. :wink:
Piękne hippeastrum i słoneczne prymulki sobie sprawiłaś...nic bardziej nie cieszy jak wiosenne kwiatki. ;:306
Hippeastrum jak przekwitnie i zasuszy liście dopiero wtedy przesadź a na razie podlewaj na podstawek i ciesz się kwiatkiem.
;:167
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu to jesteś bardzo odważna ;:138 u nas to by wszyscy wiedzieli kto dzwonił i byłabym wyklęta. Złośliwość miejscowych nie ma granic, chyba cały czas byłyby na nas donosy wyssane z palca.
Ciesze się, że trafnie rozpoznałam przepiękny żarnowiec, mam też jedną siewkę przywiezioną przez przypadek z jakąś byliną z ogrodu Marty, rośnie fajnie, może tego roku wyda kwiaty.
Zima powróciła, śnieg bardzo mokry, temperatura na plusie to długo się nie utrzyma.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu , koperta doszła , podzielę na 3 ogródki mój, Janki i dzieciom. Prodszę daj znać czy moja dodszła. ;:1805
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beatko wczoraj fragmenty ogrodu bez śniegu a dzisiaj bielutko, tylko że u mnie tak na 2 cm a u was zaspy! :;230 Mam różniste orliki, bo jakoś je lubię :D

Elżbietko liczyłam, że odezwiesz się w sprawie hippeastrum ;:180 Będę śledzić twoje poczynania i może doczekam na przyszły rok podwójnego kwiatu! Pozdrawiam ;:196

Iwonko po kolei: nasienniki milina, karczochy, winnik zmienny :D

Dorotko nie odczułam zemsty a wręcz rolnik został pouczony, bo opryski przenieśli na inny termin dnia. Ponieważ to są rolnicy pełną gębą i obsiewają co się da więc musiałam, dokoła są pola dzierżawione przez nich.
Żarnowce brałyśmy od Marty wydaje mi się że obydwie. Mój był spory i przyjął się, a nawet miał parę kwiatków tylko że teraz śnieg go przygiął mocno do ziemi i mam nadzieję że go nie złamał ;:oj
U mnie śnieg sypki, ale w ciągu dnia nic nie dosypało ...ani się nie stopiło ;:185

Irenko koperta u mnie i cieszę się że i moja doszła ;:196 Ty jesteś dobry duszek to na pewno sprawiedliwie obdzielisz ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”