Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Na południowej ścianie domu mam winobluszcz trójklapkowy, który obrósł już całą ścianę i jesienią pięknie przebarwia się na czerwono,rosną z tej strony także iglaki, róże-nieliczne i niezbyt udane, ale kiedyś pokażę ...żagwiny, jestLady-r pisze: Mam do ciebie pytanko czy masz coś posadzone pod domem np. pod południową ścianą?
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
Cisza... ale czasami ptaszki śpiewają , kos gwiżdże, wiaterek szumi..., no a czasem sąsiad wyciąga piłę tarczową i wtedy jadę sobie do jakiegoś Centrum Ogrodniczego , bo mnie uszy bolą !Wisienka pisze:Ewelino, ale wypoczywam oglądając Twój ogród! (oczywiście zdaję sobie sprawę, ile pracy on wymaga)
Po prostu czuję te zapachy, sycę się kolorami, słyszę tę ciszę - to jest jak balsam dla mojej duszy!
Piękny !
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
RÓŻE Cóż, ich uprawa nie jest chyba moją mocną stroną/ choć bardzo je lubię, jest to miłość nie do końca odwzajemniona/.Może dlatego, że kiepska ziemia jest w tym moim ogrodzie-całość założenia na piachach !Ogród jest też dość cienisty, a i błędy ogrodnika
zapewne nie pozostają bez znaczenia. Ale zobaczcie, co mi wyrosło w poprzednich latach, co zakwitło...

Są to : 1.i2. "Schneewitchen",3.okrywowa,4."Bonica82",5.i6."Gloria Dei",7. ?, 8.miniaturowa,
9."Iceberg", 10."Fairy Dance"
Poza tym mam :wielkokwiatową "Dame de Coure"i pnące : Sympathie, Goldstern, New Down- ale brak zdjęć!

Są to : 1.i2. "Schneewitchen",3.okrywowa,4."Bonica82",5.i6."Gloria Dei",7. ?, 8.miniaturowa,
9."Iceberg", 10."Fairy Dance"
Poza tym mam :wielkokwiatową "Dame de Coure"i pnące : Sympathie, Goldstern, New Down- ale brak zdjęć!
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Mariolu jak nie masz wcale róż to dorzucę Ci jeszcze różę okrywową "the fairy" 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
ja też mam tylko jedną i też mam ochotę na więcej.
Wszystko to zasługa tego forum, piękne sa i pachną na dodatek.
Wszystko to zasługa tego forum, piękne sa i pachną na dodatek.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
Cieszę się ,że zdjęcia się Wam podobały. Pozostałym różom zrobię FOTO , jeśli przeżyją i zakwitną, ale to jeszcze trochę...A tak w ogóle to nie wiem , jak to się stało, że nie wszystkie obfotografowałam. Przeoczenie jakieś ,czy co?
I pamiętajcie...Mały Książę zakochał się w jednej róży, a gdy ujrzał park z tysiącem róż- zwątpił w swą miłość... Może więc lepiej mieć jedną ,przecudnej urody i cieszyć oczy, serce / i nos/ jej powabem ? No , nie wiem, co o tym myślicie ?
------------------------------------
Ewelina
I pamiętajcie...Mały Książę zakochał się w jednej róży, a gdy ujrzał park z tysiącem róż- zwątpił w swą miłość... Może więc lepiej mieć jedną ,przecudnej urody i cieszyć oczy, serce / i nos/ jej powabem ? No , nie wiem, co o tym myślicie ?
------------------------------------
Ewelina
Ewelina obejrzałam Twoje zdjęcia i jestem zachwycona - pięknie to wygląda. Ja mam tylko jedną różę nie znam nazwy jest bladoróżowa i pięknie pachnie, inna bordowa o aksamitnych płatkach z cudownymi kroplami deszczu czy rosy niestety mi wymarzła. A mam tylko jedną - bo lubię piękne akcenty.Ewelina pisze: Może więc lepiej mieć jedną ,przecudnej urody i cieszyć oczy, serce / i nos/ jej powabem ?
Pozdrawiam serdecznie kulka
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
Wczoraj sąsiad przyniósł mi kłącza piwonii :Sarah Bernhardt"-różowej, pełnej
Bardzo się cieszę, bo różowej nie mam, a piwonie b. lubię. Dobry sąsiad
Dobrze mieć sąsiada...
A kolejna miła sprawa to ta,że w Poznaniu dzisiaj było bardzo ciepło i widziałam trzy spore klucze dzikich gęsi . To już chyba będzie ta wiosna, co ? Zaraz mi się milej na duszy zrobiło, mimo, że pada i nie jest zbyt sympatycznie za oknem .
A kolejna miła sprawa to ta,że w Poznaniu dzisiaj było bardzo ciepło i widziałam trzy spore klucze dzikich gęsi . To już chyba będzie ta wiosna, co ? Zaraz mi się milej na duszy zrobiło, mimo, że pada i nie jest zbyt sympatycznie za oknem .