Ogródek Gosi 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi 17

Post »

Gosiu pięknie czarujesz wiosnę! :) Szczególnie to zdjęcie gdzie 2 czosnki są na środku :) coś pięknego. Jeszcze troszeczkę i będziemy mogli się cieszyć takimi widokami :)
Awatar użytkownika
ewaidc1198
200p
200p
Od: 21 cze 2006, o 13:11

Post »

Prawdziwie zaczarowany świat, nie tylko wiosna ;:196
Na działce! - PEŁNY ODLOT
Opowieści z mchu i paproci
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit . Może nie powinniśmy się martwić na zapas, pozostaje nam trzymać kciuki za forum . Nie wszystko zależy od nas . Uwielbiam Twoje kamienne ścieżki i tą gęstość dorosłego ogrodu ;:138 . Cudnie i już tęskno za takimi widokami na żywo :tan . Iryski fajny mają kolorek ;:333 . Ciekawa jestem czy cokolwiek zakwitnie z mojego jesiennego sadzenia ;:173 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
ewaidc1198
200p
200p

Post »

Właśnie ponownie wracam ze spacerku w Twoim Małgoś raju :) Muszę przyznać, że kamienna ścieżka, którą masz za domem jest urocza i muszę też przyznać, że nagle stała sie moją inspiracją. Mam pod tujami górkę takich płaskich kamieni właściwie plastrów z kamieni i zaczęły nie wkurzać, bo nie wiedziałam co z nimi zrobic. Dzięki Tobie mam pomysł na ścieżkę !!! Tylko nie wiem czy sama dam radę. Czy Ty Małgosiu sama ją zrobiłaś , podpowiesz trochę jak ? Cały Twój ogród jest śliczny bo zabany ,a mimo to z wiekiem coraz bardziej naturalny, dziki takie lubie najbardziej :)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, jest nadzieja, że eurodeputowani się wymienią i ci nowi zostawią w spokoju ACTA2, co zaowocuje utrzymaniem naszego forum na dotychczasowym poziomie. ;:108 Jeśli nie, to wcale się nie dziwię Administratorom, którzy wolą zamknąć swoje strony, niż zatrudniać rzesze cenzorów bądź płacić horrendalne odszkodowania. ;:108
Twój wiosenny ogród wcale nie wygląda na wiosenny, taki soczyście zielony i taki już kolorowy! ;:138 ;:138
Takie mrozy, jakie mamy, nie zaszkodzą naszym roślinkom, ;:185 zwłaszcza Twoim, bo mają zaciszne lokum. ;:333 Z moimi trochę gorzej, jako że wiatry na działce hulają i dodatkowo chłodzą. ;:222 Jednak jestem dobrej myśli i jeśli wiosną nie przymrozi, będzie dobrze. ;:303
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Elu, faktycznie. Dlatego tak bardzo chciałbym, żeby wszyscy wspominali swój sezon.
Powrót do zdjęć z czerwca czy lipca nie wchodzi w grę. Za dużo czasu to zajmuje
Za to codziennie jak ktos wstawi zdjęcia inaczej się ogląda

Iwonko
, musimy się wspierać. Dla ogrodnika to trudny czas, przyznam, że zazwyczaj zima to był czas odpoczynku od ogrodu, bo zawsze czas lata był bardzo intensywny. Od 2 lat pracuję coraz mniej, więc zaczynam wczesniej tęsknić za wiosną

Mariusz, dzięki ;:196
Jestem bardzo ciekawa czy te czosnki rozmnożą się. Posadziłam 2 lata temu 2 olbrzymy.

Ewo, ;:196
Niestety to nie ja kładłam ścieżkę, ale w sumie to nic trudnego. Trzeba tylko rozrobić odpowiednią zaprawę. Poczytaj w necie jak sie to robi. Niektórzy kładą na sypkim podłożu. Moja jest na betonowym. Rozrobienie betonu to nic trudnego, a samo układanie to nawet przyjemność. Wiem, bo sama układałam kostkę brukową przy płocie i robiłam palenisko.

Ewelinko, na pewno niektóre zakwitną. Może wszystkie? U mnie nie wszystkie chciały kwitnąc w pierszym roku, ale ja mam bardzo słabą ziemię. Może u Ciebie będzie inaczej
Jestem bardzo ciekawa jakie kupiłaś.

Lucynko, liczę, że nic się nie zmieni. ;:173
A mnie się wydawało, że Twój ogród jest osłonięty. Przecież nie jest ostatni w alejce.
U mnie faktycznie żywopłot robi swoje :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj :wit . Trochę odmian kupiłam, głównie falbaniaste w błękitach ;:167 np. Wintry Sky , Ascent of Angels ,Blue Rising i wiele innych. Poza tym też inne kolory ale te niebieskości podobają mi się najbardziej. Poczekamy i zobaczymy ;:108 . Liczę na chociażby kilka kwiatków ;:224 . Mam nadzieję, że forum przetrwa bo z chęcią zrobiłabym jeszcze takie zakupy w tej czeskiej szkółce z Forumkami. Ceny bardzo niskie i żal nie brać . Twój żywopłot robi swoje i o takim marzy mój eM :lol: . Może kiedyś się doczeka :;230 . Pokazałaś kolejnego cudnego iryska a ja coś podobnego też zamówiłam . Czekam na maj bo uwielbiam ten miesiąc ;:138 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Gosiu śliczne powojniki i widzę w głębi ładny tamaryszek! prowadzisz go na drzewko?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Bardzo podoba mi się ta kamienna ścieżka, świetna ;:215 , powojnki, a szczególnie ten wielkie różowe kwiaty cudny, co mu dajesz jeść?
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Moje powojniki w tym roku nie zachwyciły, a dwa nawet dostały nakaz eksmisji. Na ich miejsce kupię jakieś pewniejsze, bo o te zabiegałam już od kilku lat i nic nie osiągnęłam. Twój Omoshiro jest niezawodny jak co roku. Nie skuszę się jednak na niego, bo u mnie wielkokwiatowe nie chcą rosnąć. Już mi tęskno za wiosną, za zapachem ziemi i kwiatów. Na szczęście mamy już z górki :tan
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu Twoja ścieżka wygląda obłędnie ;:138 to dobrze że mogę ja podziwiać na żywo :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Miałam bardzo miły weekend. Odwiedziły mnie 3 forumki, Chociaż bardzo mało aktywne na forum: Iza Tamaryszek, Jola April i Isia. Isia, odwiedza mnie częściej, bo mieszkamy niedaleko siebie, ale wizyta pozostałych dziewczyn to rzadkość. Tym bardziej się cieszę, ze mogłyśmy się spotkać.

Ewelinko, ciekawa jestem gdzie kupiłyście iryski. Podeślesz link?
Tuje, które kupiliśmy miały 10 cm. Na odpowiednią wysokość urosły w 5 lat. Na pewno się doczekacie.
Ja też uwielbiam maj. Czekamy razem :D

Marysiu, tak, tamaryszek jest prowadzony na drzewko, inaczej zająłby całą rabatę.
Niestety cały czas odrasta od dołu/.

Iwonko, Omoshiro dostaje normalny nawóz jak wszystko obok. Może trochę lepiej go karmę niż inne, bo on rośnie z Edenem, a wiadomo, róże dostają więcej jedzenia. Dodatkowo w nogi dostaje wiosną tabletki nadmanganianu potasu, kupuję w aptece.

Iwonko1, nie mam pojęcia dlaczego powojniki nie chcą u Ciebie rosnąć. Może masz kwaśniejszą glebę? Bo przecież przepięknie rosną Ci hortensje. Za to u mnie hortensje wegetują.
Posadziłam w tym roku kilka ogrodowych. Ciekawe jak przetrwają zimę.

Isiu, i tak rzadko mnie odwiedzasz. ;:173

To kolejny powojnik Jan Paweł II
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

A no właśnie nadmanganian, to na wiosne, wcześniej o tym już czytałam, potem uleciało i tyle, mam kilka powojników, raczej tych zwykłych, ale tak na prawdę to tylko dwa mi co roku bezproblemowo kwitną, w tym roku spróbuję z nadmanganianem ;:108 świetny garnek na ognisko, korzystacie z niego? ;:215
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj :wit . Wysłałam Ci PW z namiarami szkółki ;:108 . Oj, chyba zapomniałaś o jednym zerze . Pewnie miałaś na myśli tuje o wysokości 100 cm ?? Zanim się obejrzymy będzie marzec a potem do maja szybko zleci ;:138 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
ewaidc1198
200p
200p

Post »

Jak pięknie Małgosiu wygląda teren Twojego ogródka z tym pagórkiem przed tarasem i nierównościami. Zawsze mnie zastanawia czemu wiele osób za wszelką cenę usiłuje wyrównać na blat stołu powierzchnię swoich ogrodów. Takie góreczki dają wiele możliwości , są urocze, można w nie wkomponowywać schodki ( tak zresztą masz zrobione) i nadają niepowtarzalny charakter przestrzeni. Chciało by się tu przebywać bez przerwy, ciąg dalszy domu.....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”