Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 10

Post »

Oh nie, Misiunia zachorowała? Moje biedactwo!
To bardzo częsta kocia przypadłość ( szczeg?lnie w sezonie leżenia na kaloryferku) i uciążliwa dla kota więc niech szybko wraca do zdrowia.
Trzymam kciuki za szybkie ozdrowienie!
Dobrze że zareagowaliście w porę i prawidłowo ( niestety mn?stwo właścicieli na taki sygnał reaguje karą dla kota - adotowanego ode mnoe kocura to nawet mi zwr?cili ). Już niedługo wszystko wr?ci do normy. ;:168
Danka65
100p
100p
Od: 18 mar 2012, o 11:12

Post »

Kochane nasze milusińskie zwierzaczki.
Serce boli nas jak chorują bo to nasi domownicy, członkowie rodziny po prostu.
Będzie dobrze ;:168

:wit ;:3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Za oknami jasne słoneczko ozłaca świat, w domu Misia odsypia wczorajsze przeżycia. Na razie jest na mnie mocno obrażona, bo musiała przełknąć gorzką pigułkę, którą jej zaaplikowałam. Mam nadzieję, że gdy się wyśpi, zapomni o krzywdzie, która spotkała ją z mojej strony. Już widać poprawę, już tylko do kuwety wchodzi na siusiu. Będzie dobrze, ale jeszcze przez pięć dni muszę ją męczyć podawaniem antybiotyku.

Iwonko0042 - jak to dobrze, że są ludzie prawdziwie kochający zwierzęta i kotce, dla której znalazłaś kochający dom, będzie w nim dobrze. ;:215 Cieszę się razem z Tobą i zaopiekowaną przez Ciebie kicią. ;:138

Gosiu ]Margo2] - kotki tak mają, że nie zawsze wszystko zjadają. Ponadto są dość grymaśne, np. moja Misia nie zje drugi raz tego samego, muszę jej zmieniać karmę, bo jeśli czegoś nie zje, a innej karmy nie dostanie, to się wyzłośliwia i tak broi, że zwariować można. ;:7

Ewuniu [ewarost] - Misia wygłaskana wczoraj, dzisiaj jeszcze obrażona i nie pozwoliła się nawet dotknąć, więc wygłaszczę ją, gdy tylko zapomni wyrządzoną krzywdę i przyjdzie po pieszczoty. Dziękuję. ;:168

Iguniu - jakie czułe pieszczoty! ;:196 Misia ich zazna, gdy tylko przestanie się na mnie boczyć.

Majeczko - tak mi też pani weterynarz powiedziała, tzn. że teraz wiele kotków cierpi na taką przypadłość. ;:174
Misia na kaloryferach nie leży, ale potrafi wślizgnąć się pod kołdrę, mimo że w mieszkaniu jest bardzo ciepło.
Do zdrowia szybko wraca, może dzięki temu, że gdy tylko zaobserwowaliśmy niepokojące objawy, nie czekaliśmy, lecz szukaliśmy pomocy specjalisty. ;:108

Danusiu [Danka65] - masz rację: serce boli na widok cierpienia zwierzaczka, tym bardziej że one nie powiedzą, co im doskwiera i trzeba je po prostu bacznie obserwować, by w porę zareagować. ;:108
Będzie dobrze. Już jest lepiej. Dziękuję. ;:196

Dziękuję Wam wszystkim za dobre serduszka ;:cm ;:cm i cieszę się, że wśród nas nie ma nikogo, komu obojętne byłyby cierpienia zwierząt. ;:33
Dla Was kilka wiosennych obrazków w ten zimowy czas.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego popołudnia. ;:97 ;:100
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Misia chora ;:202 jak to dobrze, że kotka mądra i pokazała pańci, że coś jej dolega. Antybiotyki pomogą. Wiem, że z podawaniem lekarstwa jest ciężko moje też się obrażają. Jedna widzi co się dzieje i później robi to samo, najlepszy do przyjmowania tabletek jest pies.
Co do posiłków to masz rację są kapryśne i my co jakiś czas musimy zmieniać jedzonko, bo jak im się przeje to się nie tkną.
Mocne mizianko dla Misi ;:168
Pogoda nam dzisiaj super dopisuje.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U Ciebie Lucynko już powiew wiosny się wyczuwa ;:138 a u mnie jednak jeszcze zima... ;:131 Na razie delektuję się widokami oszronionej aury choćby przez okno bo pani zima pięknie je maluje. ;:196
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

O jej to Misia chyba się przeziębiła?Dobrze,że zdrowieje.
Pogoda u nas dziś była fajna,mróz,śnieg i słońce.Oby tak dalej.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko nie było mnie kilka dni, a tu tyle wydarzeń...po pierwsze koteczka chorutka, ale już jest lepiej to dobrze :D Mądre zwierzątko! Poza tym nasionka kiełkują Ci na potęgę i już widzę co się będzie działo za miesiąc dwa...uginające się parapety :;230 Śliczne fiołeczki miniaturki, a sasanki palce lizać.
No to zdrowia dla całej rodzinki łącznie z czworonogami ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Kilka dni nie było mnie a dziś pierwszą informację jaką przeczytałam była niepewna przyszłość tego forum ;:218 . Nie mam pojęcia co to będzie ale żal mi i jakoś nastrój mi się od razu zepsuł ;:222 . Miejmy nadzieję, że jednak nic takiego się nie wydarzy. Trzymaj się cieplutko ;:196 . Twojej Misi dużo zdrówka a wschodom dużo słoneczka , pozdrawiam :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie wieczorem!
Pięknie świecące w ciągu dnia słonko poszło spać, Misia odsypia wczorajsze przeżycia, ale w międzyczasie już przychodziła do mnie po należne jej porcje pieszczot. Dostała je zarówno ode mnie, jak i od Was. Za każdym razem pomruczała w podziękowaniu i kontynuowała odsypianie. Teraz też sobie słodko śpi, a to oznacza, że nie odczuwa dyskomfortu związanego z chorobą pęcherza.

Dorotko [korzo_m] - psa można łatwo oszukać, kotek na to nie pozwoli. Mikrus też dostaje tabletki - na stawy - wkładam do kociego jadła i piesek się cieszy, że może wylizać Misiową miseczkę. Kotka niestety musi być zmuszana, a to jest dla niej nieprzyjemne. ;:174 Dla mnie zresztą też. Obie ręce mam dzisiaj podrapane. ;:306
Misia wymiziana, dziękuję. ;:196

Maryniu - domyślam się, że u Ciebie bielutko. ;:215 U mnie, niestety, szaroburo i tylko słoneczko rozjaśniało świat. ;:303 Zajrzę do Ciebie, bo domyślam się, że wstawiłaś zdjęcia tej swojej urokliwej zimy. Jednak dopiero jutro, bo jakoś późno się już zrobiło. ;:7

Danusiu [danuta z] - będzie dobrze, tylko w głowę zachodzę, gdzie też ta moja kocinka mogła się przeziębić.... ;:223

Marysiu [Maska] - dzieje się, ale przecież coś się musi dziać, by nie zgnuśnieć. ;:224 Tylko choroby nie należą do przyjemności niezależnie od tego, kogo dotykają. ;:108
Fiołeczki jeszcze żyją (odpukuję, bo u mnie z domowymi różnie bywa), a gazanie i celozje zwariowały. ;:oj
Dziękuję i wzajemnie zdrówka Wam życzę. ;:196

Ewelinko - jest nadzieja, że forum nam zostanie, musimy trzymać kciuki. ;:303
Dziękuję za wszystkie dobre słowa i odwzajemniam życzenia. ;:196

Na dobrą noc...Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Lucynko mnie wiadomość o zamknięciu forum chyba doprowadziła do pionu....postanowiłam częściej do Was zaglądać i sama też swój wątek uaktywnić.
Cieszę się z wieści płynących z forum i myślę że ten marzec to nieaktualny termin.

;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No i wszystko dobrze się kończy, to fajnie Lucynko ;:215 a te zdjęcia kwitnących drzew są takie słodkie Lucynko, aż zatęskniłam za takimi widokami na żywo ;:3
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Uff miejmy nadzieję, że czas nieokreślony to bardzo długo ;:131 . Chciałabym jeszcze pobyć z Wami na tym forum ;:162 . Fajnie, że Twoja kotka ma się ciut lepiej , trzymam kciuki za nią a Tobie zdrówka życzę i słoneczka bo z n im ostatnio krucho u mnie ;:222 . Pozdrawiam :wit .
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Cała szczęście, że z Misią już lepiej ;:196 Serce się kraje, gdy nasi podopieczni chorują. Tylko po zachowaniu możemy zgadnąć, że coś im dolega. A my też chodzimy wtedy jak struci, to przecież rodzina ;:167
Kwitnące wiosna drzewa wyglądają przecudnie ;:oj I te kolorki, niby delikatne, a z daleka wydaje się jakby ktoś różnokolorowe welony porozciągał nad grodami.
Dbaj o sieweczki i niedługo pokaż jak rosną, bo ja tylko po Twoich wskazówkach poznaję kiedy je pierwszy raz pikować. Później już jakoś leci ;:306
Cieplutko pozdrawiam ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko znowu próba z heliotropem... czy z niej coś wyjdzie zobaczymy :wink: Ciebie on lubi bardziej nie da się ukryć. Nieustające głaski dla Misi. Ale masz dobrze, że u ciebie ;:3 u nas tylko szaro bure widoki bo nawet śnieg gdzieś zniknął tylko mróz został co mnie troszkę martwi ;:222 bo nie wszystko jest okryte jak trzeba. Pozdrowienia ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Kurczę mam złą wiadomość.Zaszłam dziś do ogrodnika a dziewczyny mi mówią,że niestety nie będzie nasion hibiskusa błotnego.
Powiedziały,że nawet p.Legutko nie ma.Sucho było i nie zebrali czy co? I co teraz?Co ja Ci wyślę. ;:124
Pogoda u nas cudowna.Mróz,słońce i śnieg.Dzieci mają ferie i nareszcie zimę.W nocy było -15,a teraz -4,5.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”