Moje spostrzeżenia względem TM. Wiąże bardzo dobrze zarówno w gruncie, jak i w tunelu. Nie każda odmiana tak się zachowuje. Owoce w gruncie trochę gorzej się wybarwiały i niektóre owoce pękały, ale nieliczne. W tunelu miały piękny malinowy wygląd. Pomidor smaczny, aromatyczny. Posiada silny system korzeniowy.
Faworyt Witek poczynił z nim i z odmianą Faworyt świetną krzyżówkę Faw3. Na pewno po Tommimaru Muchoo odziedziczyła silę wzrostu, plenność. Faworyt nie rośnie tak mocno i prowadzony na 2 pędy po pewnym czasie przyhamowuje ze wzrostem. Smak Faw3 ma po obojgu rodzicach. Smak porządnej, słodkiej malinówki. Krzaki trochę jakby bardziej rozłożyste niż TM, bardzo wysokie. Faworyt u mnie dorasta do 150 cm. Ma też większe owoce niż TM. Faw3 dorównywał wielkością owoców Faworytowi. Na zdjęciu widać różnicę w wielkości owoców u Tommimaru Muchoo i Faw3. Folder ze zdjęciami Faw3 gdzieś mi się niestety zapodział.

Tommimaru Muchoo i Faw3 pozostają na następny sezon. Faworyta nie wysieję po raz pierwszy od kilku lat, na rzecz testowania innych malinówek.