Dzień dobry!
Wróciła zima...-8 na termometrze, ale śnieg okrywa rośliny, a dzień słoneczko uczyniło radosnym!
Lucynko jak będziesz się widziała z Renatką to ucałuj ją i życz odmienienia losu na lepszy
Taki mróz jak dzisiaj może być, bo gorzej szkodzą nam mroźne wiatry a dzisiaj cicho i mało go czuć. Może to i sprawiedliwe, że skoro u mnie mróz większy to śnieg zostawiony, a wczoraj z lekka dosypało. Ja nic nie kupuję bo parapety już niedługo będą wykorzystane na maksa
Miłej i spokojnej soboty
Iwonko i u mnie słońce łaskawe

ale co za tym idzie mroźniej. Lepiej, bo chlapa to najmniej przyjemna rzecz w zimie. Dom stoi kawałeczek ode mojego ogrodzenia przedziela nas podobny pas ogrodu jak mój więc cienia za dużo nie da, bo to dom 1-piętrowy!
Danusiu chociaż to córka sąsiadów to mogą się okazać inni, jak na razie nie jest źle. Intymności żal!
Agnieszko to rodzina tych od których kupiłam dom i ziemia była kiedyś jedna a później podzielona na trzy pasy, mój dostał najwęższy, ale niedużo. Oddziela nas pas ogrodu drugiego brata, który obraził się na mnie za kanalizację (za co nie pytaj nie wiem). Jednak jak córka tamtych wybudowała dom to nie wiadomo co jeszcze może się zdarzyć. Najwyżej posadzę rząd thui

i piekło zamarznie!
Ewciu nie, tam gdzie skrzynka w niedalekiej odległości zrobili stację przepompowni kanalizacyjnej. Całą noc pali się tam samotna latarnia i może powstać jeszcze COŚ. Obok buduje dom córka sąsiada i dzieli nas jakieś 14 m, ale w miejscu gdzie o tej porze roku fotografowałam słońce stąd mój trochę żal
Tak to goryczka kupiona na FO. Lucynka wyhodowała goryczki z nasion
Dorotko nie wiem dlaczego nie widzisz, bo w tym dniu powstało mnóstwo takich fotografii a najwięcej w Małopolsce, przestrzeń masz i sama u Ciebie fotografowałam zachód słońca, może za bardzo jestem teraz zajęta czymś innym
Na Rydla trudno dojechać i można jedynie drogą od Bronowic Małych.
Małgosiu i jest mróz -8, niewielki i cichy

śnieg jest też
Jeszcze nie raz będą zdjęcia bo to tylko jeden punkt widokowy zabrany, więc nie martw się
Znając sąsiadów nie wiedzą nic o mnie i o FO, ale może się mylę. Młoda nim zaczęła dom wydzieliła kawałek miejsca ogrodziła i posadziła drzewka
Bea nim wstawię pierwsze kiełki wychodzące z ziemi muszę czymś ożywiać wątek
Jedno miejsca skąd fotografowałam już zasłonięty...trudno inni nawet tyle nie mają co ja, a ludzie muszą gdzieś mieszkać. Dziękuję i Tobie miłego wypoczynku
Dzisiaj wschód słońca z tego mniej ciekawego punktu, ale jest!
i tyle mam śniegu!
Miłej soboty!