Zaduma po upalnym lecie! cz.39

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Zaduma po upalnym lecie! cz.39

Post »

Agnieszko bardzo lubię plamy prymulek w jakże niskim wiosennym ogrodzie, kiedy jeszcze niewiele z ziemi wyszło to prymulki już daję kolor. Potem to wszystko szybko bucha kolorami :D Wilczomlecze to moje ulubione, ale nie wszystkie chcą u mnie być długo :wink:
Masz rację, bo my miastowi na wieś idziemy po ciszę :D
Denerwuje mnie też to, że mi słonce zastawili ;:223

Dorotko to czasem przychodzi pod wpływem chwili, że nagle widzisz zastosowanie do czegoś ;:333
A ja od lat chodzę na początku stycznie... kiedyś bo często w tych dniach miałam wolne od pracy...no i tak mi zostało. Potem też parę razy w sezonie wiosennym i w roku jestem dlatego jestem zła na utrudnienia drogowe ;:202 Z psizębem nie ma problemu to są cebulki w kształcie zęba psa stąd nazwa. Jak będziesz chciała to masz u mnie jak w banku :D
Robotnicy na razie pracują głównie maszynami to pewnie wykończeniówka będzie przy muzyce i rozmowach więc wszystko przede mną ;:131
Całkiem słońca nie zasłonią ale o tej porze wschód tylko zza drzew mogę cykać ;:131

Ewciu ewa w wiosną i latem jestem już na nogach więc zapraszam ...kawka poranna jak najbardziej wskazana ;:304 a i do ogródka coś ukopiemy ;:215

Ewciu ewarost prymulki pełne wszystkie były przesadzane i zobaczymy jak to zniosły ;:131 a ciemierniki pełne to prezent od forumki Renatki, co niestety teraz nie bywa na FO :D kwitną, bo z serca ofiarowane!

Iwonko dom budują na równoległej działce dzieci sąsiadów tak na poziomie kurnika, więc ogród już nie tylko dla mnie. Niestety wszyscy mamy wąskie działki, bo to kiedyś było pole jednej rodziny które podzieliła na paski dla dzieci. U mnie tez w prognozie mrozy i w dzień, a w nocy nawet do -14 st więc zobaczymy :shock:
Wilczomlecz Grifftha od Marty na razie jest i mam nadzieję, że się rozsieje ;:333

Musiałam!

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie, no tak kolorowego nieba to ja już daaawno nie widziałam. Cudne!!! ;:138 ;:138 ;:138
Marysiu, w życiu Renatki bardzo dużo się dzieje i - niestety - same przykre wydarzenia. ;:174
Do mnie też ponoć idą mrozy, ale raczej nieco mniejsze niż do Ciebie. Tylko śnieg spłynął do zera i istnieje obawa, że lód mocno ściśnie ziemię, a nawet mini kołderki korzonki nie mają i wątpię, czy dostaną. ;:223
A ja sobie dzisiaj przyjemność zrobiłam i kupiłam trzy miniaturki fiołka afrykańskiego. :tan Takie śmieszne, bo malutkie a kwitną. ;:333
Zdrówka. ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O matulu, jakie cudne niebo Marysiu ;:138 , u nas dziś w końcu jakies słoneczko próbuje się przedostać przez chmury, no ale i od razu widać, że przymrozek trzyma i chyba trzymać będzie. To w takim razie Marysiu jak dom tam stanie to będziesz miała chyba więcej cienia, a to chyba nie za fajnie ;:185
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu, zdjęcia piękne. Przestrzeni wolnej trochę żal ale może sąsiedzi będą fajni.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Cudne i tajemnicze za razem niebo :D
Nie ,słonka bym nie darowała ,jakby ktoś zabrał. ;:185
Daleko jest oddalony ten powstający budynek od Was :?:
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Marysiu...specjalistko od fotek nieba, chmurzaste, tajemnicze ale piękne ;:180 . Czytam że przybędzie ci nowych sąsiadów, byle nie cienia ;:173 . Choć właściwie i w cieniu można coś ładnie zagospodarować . Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu niebo jak z obrazu wybitnego artysty ;:333 ... Czy ten sąsiad ci przybędzie tam gdzie kiedyś wyrosła ta dziwna biała skrzynka w środku pola? bo tak mi się to skojarzyło... Czy to jest goryczka ? mam nasionka i nie wiem czy mi się uda wyhodować coś takiego :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu to zdjęcie cudowne https://images92.fotosik.pl/107/1c7f6c3db78f944c.jpg teraz zastanawiam się dlaczego na moim niebie takich piękności nie widzę, chyba coś ze mną nie tak ;:185
Tym bardziej jak są utrudnienia drogowe, to ja na Rydla nie dotrę, wyszłam z wprawy w jeździe po Krakowie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

U nas też pięknie słońce zachodziło, co podobno mróz zwiastuje....a na razie całe 0. Do rana pewnie -2 może dobije. A śniegu nic, zero, null.
Taka niesprawiedliwość. :wink:
Strasznie żałuję, że nowi sąsiedzi zabiorą swoim domem jedne z najważniejszych zachodów i wschodów słońca na FO. Mogliby zapytać o zgodę nas, Forumków ;:108 :lol:
:wit
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Wspominkowa wiosna u Ciebie na całego, Marysiu! ;:215
No i znowu się muszę powtórzyć, że znowu cudne to niebo u Ciebie. ;:303
Nawet nie komentuję, że coś Ci może je zasłonić... Oby nie!
U mnie też z każdej strony w błyskawicznym tempie powstaje kolejny dom.
Bardzo miłego weekendu ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dzień dobry!

Wróciła zima...-8 na termometrze, ale śnieg okrywa rośliny, a dzień słoneczko uczyniło radosnym!

Lucynko jak będziesz się widziała z Renatką to ucałuj ją i życz odmienienia losu na lepszy ;:4
Taki mróz jak dzisiaj może być, bo gorzej szkodzą nam mroźne wiatry a dzisiaj cicho i mało go czuć. Może to i sprawiedliwe, że skoro u mnie mróz większy to śnieg zostawiony, a wczoraj z lekka dosypało. Ja nic nie kupuję bo parapety już niedługo będą wykorzystane na maksa :D
Miłej i spokojnej soboty ;:196 ;:196

Iwonko i u mnie słońce łaskawe ;:3 ale co za tym idzie mroźniej. Lepiej, bo chlapa to najmniej przyjemna rzecz w zimie. Dom stoi kawałeczek ode mojego ogrodzenia przedziela nas podobny pas ogrodu jak mój więc cienia za dużo nie da, bo to dom 1-piętrowy!

Danusiu chociaż to córka sąsiadów to mogą się okazać inni, jak na razie nie jest źle. Intymności żal!

Agnieszko to rodzina tych od których kupiłam dom i ziemia była kiedyś jedna a później podzielona na trzy pasy, mój dostał najwęższy, ale niedużo. Oddziela nas pas ogrodu drugiego brata, który obraził się na mnie za kanalizację (za co nie pytaj nie wiem). Jednak jak córka tamtych wybudowała dom to nie wiadomo co jeszcze może się zdarzyć. Najwyżej posadzę rząd thui ;:oj i piekło zamarznie! ;:306

Ewciu nie, tam gdzie skrzynka w niedalekiej odległości zrobili stację przepompowni kanalizacyjnej. Całą noc pali się tam samotna latarnia i może powstać jeszcze COŚ. Obok buduje dom córka sąsiada i dzieli nas jakieś 14 m, ale w miejscu gdzie o tej porze roku fotografowałam słońce stąd mój trochę żal ;:131
Tak to goryczka kupiona na FO. Lucynka wyhodowała goryczki z nasion :D

Dorotko nie wiem dlaczego nie widzisz, bo w tym dniu powstało mnóstwo takich fotografii a najwięcej w Małopolsce, przestrzeń masz i sama u Ciebie fotografowałam zachód słońca, może za bardzo jestem teraz zajęta czymś innym ;:168
Na Rydla trudno dojechać i można jedynie drogą od Bronowic Małych.

Małgosiu i jest mróz -8, niewielki i cichy ;:215 śnieg jest też :oops:
Jeszcze nie raz będą zdjęcia bo to tylko jeden punkt widokowy zabrany, więc nie martw się ;:168
Znając sąsiadów nie wiedzą nic o mnie i o FO, ale może się mylę. Młoda nim zaczęła dom wydzieliła kawałek miejsca ogrodziła i posadziła drzewka ;:333
:wit

Bea nim wstawię pierwsze kiełki wychodzące z ziemi muszę czymś ożywiać wątek ;:333
Jedno miejsca skąd fotografowałam już zasłonięty...trudno inni nawet tyle nie mają co ja, a ludzie muszą gdzieś mieszkać. Dziękuję i Tobie miłego wypoczynku ;:196

Dzisiaj wschód słońca z tego mniej ciekawego punktu, ale jest!

Obrazek

i tyle mam śniegu!

Obrazek

Miłej soboty!
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
O ja pierdziu ile śniegu ;:oj
Z jednej strony dobrze ,że 14 m. a nie 4 ,jak u nas :roll:
A z drugiej napaść na Waszą intymność :?
Nie jest przyjemne być obserwowanym i widzianym ,jak się człek relaksuje czy katuje w roboczym stroju we własnych chaszczach :lol:
Powiem Ci ,że czasem mam ochotę mur berliński sobie walnąć, okna zamurować i wjazd z drugiej strony zrobić. :roll:
Nasionka bardzo ciekawe zakupiłaś, ciekawe ,czy kapusta taka czubata będzie :?:
Brukselkę podobną miałam kiedyś, ale to było w S.i za słabe warunki do zawiązania główek.
Ale roślina bardzo ozdobna moim zdaniem. :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Zuzia111 pisze:Marysiu...specjalistko od fotek nieba, chmurzaste, tajemnicze ale piękne ;:180 . Czytam że przybędzie ci nowych sąsiadów, byle nie cienia ;:173 . Choć właściwie i w cieniu można coś ładnie zagospodarować . Pozdrawiam ;:167
Pozdrawiam i pięknej zimowej pogody życzę ;:128
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No to i dobrze, że słonka nie zabierze za wiele ;:333 , może trochę od wiatru za to ochroni :D , u nas dziś leciutko przymroziło, o i tak mogło by zostać na razie przynajmiej, tylko ciągle chciała bym choć odrobinę śniegu na rosliny ;:108
Awatar użytkownika
Minnie
200p
200p
Od: 11 kwie 2016, o 15:47

Post »

Witaj, Marysiu :wit

Widok nieba zaiste przepiękny, u mnie na niebie też rano nie było ani chmurki, słońce przygrzewało cały dzień :tan Po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu, że działam na baterie słoneczne, bo wykonywanie obowiązków nawet sprawiało mi dziś radość, aż dzieci w końcu zaczęły pytać, co tak podśpiewuję :D Ostatnie dni to miła odmiana po ostatnich tygodniach depresyjnych ciemności ;:108

Piszesz o nowych sąsiadach, tej intymności zapewne najbardziej będzie brakować. Mam nadzieję, że nowi sąsiedzi okażą się w porządku, wtedy ich bliskie sąsiedztwo nie będzie tak dokuczliwe, a może nawet przyjemne? Może zyskasz towarzyszkę do wspólnego ogródkowania i wymiany poglądów? Kto wie? :D

Faktycznie sporo w tym prawdy, że kiedy mieszczuch sprowadzi się na wieś, to najbardziej ceni sobie spokój, a każde jego zakłócanie mocno irytuje. Nawet koszenie trawnika przez sąsiada, gdy akurat siedzisz z rodziną przy grillu i próbujesz się zrelaksować ;:306 To oczywiście tak na półserio, bo trawę musimy wszyscy kosić, ale wiesz o co chodzi :wink:
Reasumując, życzę, aby budowa poszła szybko i sprawnie i nie zakłócała Wam zbytnio spokoju i wypoczynku.
Pozdrawiam serdecznie, Ania
Bylinowo-różany ogród u Minnie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”