Doniczkowe - barbra13
-
- 200p
- Od: 26 wrz 2018, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Doniczkowe - barbra13
Piękne masz falki, napatrzeć się nie mogę
Tego co masz w zestawieniu z białym nakrapianym, jeszcze nie miałam takiego, śliczny
A u mnie jeden z białych zaczął zasuszać pączki, od dołu, 2 w sumie, chyba mu za sucho było, zapominam o nich czasem, za mocno wysuszam.
To prawda, słońca jak na lekarstwo ostatnio. No więc wysyłam trochę
Tego co masz w zestawieniu z białym nakrapianym, jeszcze nie miałam takiego, śliczny
A u mnie jeden z białych zaczął zasuszać pączki, od dołu, 2 w sumie, chyba mu za sucho było, zapominam o nich czasem, za mocno wysuszam.
To prawda, słońca jak na lekarstwo ostatnio. No więc wysyłam trochę
- Akwelan_2009
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
Pokazowa rewia pięknych kwiatów, a kwiaty w bardzo przyjemnej wizualnie kolorystyce.
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Piękne kwiaty! Mój faworyt to purpurowy, płatki jak z aksamitu
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Prześliczne nowe nabytki, szczególnie ten z ostatniego zdjęcia
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Basiu Twoje nowe storczyki to karnawał pięknych barw i kształtów
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Storczyki mają tę przewagę nad kaktusami,że jednak trochę dłużej utrzymują się kwiaty
Bardzo Wam dziękuję, że zaglądacie i jeszcze ślad po sobie zostawiacie, kochani jesteście .
Ostatnie storczyki .
Ludisia discolor, rośnie w storczykowym podłożu, dodatkowo zrobiłam dziurki po bokach doniczki i wygląda na to, że jej to odpowiada. Zazwyczaj sprzedawana jest w torfie, ale u mnie takie podłoże się nie sprawdziło, musiałam ją ratować.
Vuylstekeara, jeszcze nie wiem, czy jej się u mnie spodoba
I z innej beczki - hoja neoebudica, obok multiflory najchętniej kwitnąca ( u mnie oczywiście, w moim małym zbiorku )
Trochę zrobiłam przemeblowanie w hojach i dwie notorycznie zagłuszane przez inne zyskały nowe miejscówki. Może zakwitną .
Ostatnie storczyki .
Ludisia discolor, rośnie w storczykowym podłożu, dodatkowo zrobiłam dziurki po bokach doniczki i wygląda na to, że jej to odpowiada. Zazwyczaj sprzedawana jest w torfie, ale u mnie takie podłoże się nie sprawdziło, musiałam ją ratować.
Vuylstekeara, jeszcze nie wiem, czy jej się u mnie spodoba
I z innej beczki - hoja neoebudica, obok multiflory najchętniej kwitnąca ( u mnie oczywiście, w moim małym zbiorku )
Trochę zrobiłam przemeblowanie w hojach i dwie notorycznie zagłuszane przez inne zyskały nowe miejscówki. Może zakwitną .
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
hoja neoebudica robi wrażenie!
Vuylstekeara z Senecio w tle - również.
Ludisia discolor wypadła tu najskromniej ale i tak się podoba.
Vuylstekeara z Senecio w tle - również.
Ludisia discolor wypadła tu najskromniej ale i tak się podoba.
- Pelidea
- Od: 21 cze 2013, o 08:42
Ileż kwiatów u Ciebie.
- maryjan13
- Od: 27 cze 2010, o 22:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo dziękuję .
Marianie, faktycznie identyczny (chociaż kropek nie liczyłam ). Szkoda go.
Zakwitła wreszcie Sansevieria francisii. Piszę wreszcie, bo od pierwszych oznak do dzisiaj upłynęły dwa miesiące, bardzo długo. Nie sprawdzałam, ale wydaje mi się, że inne sansewierie są szybsze.
Zdjęcia również nocne, bo wtedy właśnie rozwijają się poszczególne kwiatuszki, w dzień zamykają się
I jeszcze taka ciekawostka, co wyrosło z ukorzenionego liścia S.t.'Whitney'. Tak wygląda roślina mateczna
Taki był liść przygotowany do ukorzenienia (najmniejszy i najbrzydszy ), ukorzenił się również ten paseczek.
A to rezultat, liście c.zielone, gdzieniegdzie delikatny wzorek, natomiast na odwrocie liści wzorek bardzo wyraźny.
I takie coś jeszcze zauważyłam na jednym z liści - wyraźny (na żywo to jest bardziej widoczne) podział na dwie części, a wzorek na jednej. Nie miałabym nic przeciwko temu, aby kolejne liście w rozetce wyglądały podobnie, choć pewnie to tylko taki jednorazowy wybryk
Dzisiaj była piękna pogoda, więc dla przypomnienia tylko, że nadal mamy zimę - fotka sprzed kilku dni
Marianie, faktycznie identyczny (chociaż kropek nie liczyłam ). Szkoda go.
Zakwitła wreszcie Sansevieria francisii. Piszę wreszcie, bo od pierwszych oznak do dzisiaj upłynęły dwa miesiące, bardzo długo. Nie sprawdzałam, ale wydaje mi się, że inne sansewierie są szybsze.
Zdjęcia również nocne, bo wtedy właśnie rozwijają się poszczególne kwiatuszki, w dzień zamykają się
I jeszcze taka ciekawostka, co wyrosło z ukorzenionego liścia S.t.'Whitney'. Tak wygląda roślina mateczna
Taki był liść przygotowany do ukorzenienia (najmniejszy i najbrzydszy ), ukorzenił się również ten paseczek.
A to rezultat, liście c.zielone, gdzieniegdzie delikatny wzorek, natomiast na odwrocie liści wzorek bardzo wyraźny.
I takie coś jeszcze zauważyłam na jednym z liści - wyraźny (na żywo to jest bardziej widoczne) podział na dwie części, a wzorek na jednej. Nie miałabym nic przeciwko temu, aby kolejne liście w rozetce wyglądały podobnie, choć pewnie to tylko taki jednorazowy wybryk
Dzisiaj była piękna pogoda, więc dla przypomnienia tylko, że nadal mamy zimę - fotka sprzed kilku dni
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Straszysz zielenią zimę to i nie dziwne że już jej coraz mniej... I dobrze!
Sansevieria francisii ma bardzo oryginalny kwiatostan. Robi wrażenie!
Sansevieria francisii ma bardzo oryginalny kwiatostan. Robi wrażenie!
-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
A ja bym tam wolała jeszcze mieć troszkę zimy, chociaż przyjemniej byłoby mieć śnieg w grudniu, nie w marcu
Sansewieria pięknie Ci zakwitła, bez dwóch zdań. A orchidee i hoje - istne cuda
Sansewieria pięknie Ci zakwitła, bez dwóch zdań. A orchidee i hoje - istne cuda
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)