Moja działeczka :) cz2.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja działeczka :) cz2.

Post »

Foxowa
Maju od soboty zimno :) Dużo słoneczka :) I okres zimna będzie długi :) Jest duża szansa na zimy luty.
Dziś byłem na działce przejazdem. Bardzo fajnie i przyjemnie :D Aż się wracać nie chciało :)
Oto fotki z dziś:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Co do sadzenia :) Jeszcze nie wiem . Dużo w tym roku sadzić nie będę :) Mam bardziej plany odnośnie altanki i samej działki :) Tzn zmiany :) Lada dzień chce pomalować drzewa. Wcześniej pogody nie było a także i zapomniałem :) Będzie słoneczko to pomaluje, może nawet w sobotę :D Jeszcze dwie nocki i weekend :D
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Wiosna już u Ciebie ;:oj
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zimy u nas nie było, oprócz krótkich wybryków. Od soboty mrozy będą i tak przez nawet kilkanaście dni.
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj U ciebie na działce jakby wiosna, a u mnie jeszcze wszystko przykryte śniegiem. I bałwan stoi i pilnuje choć trochu schudł. ;:306 Słoneczka u mnie jak na lekarstwo może trzy dni były w styczniu, a tak szaro buro wiatr i śnieg. Oby do wiosny Pozdrawiam :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alicja125
Cześć Alicja :) U mnie dziś w nocy popadał śnieg ale w dzień słoneczko świeciło i trochę poznikał. Ale jeszcze krajobrazy są zabielone :D
Już mróz chwyta. Przed nami długa fala zimna.
Tak czy siak oby do wiosny :D
Pozdrawiam
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
ewaidc1198
200p
200p
Od: 21 cze 2006, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przywędrowałam sobie dawno temu do Gorzowa z Koszalina, tam zimy jeszcze inne , morze robi swoje. Mam taką obserwację w Gorzowie od dawna , że około 18-20 stycznia przychodzi tu do nas zima i tak jest od lat. Pamietam zwrócił mi na to uwagę mój śp juz Teść.Łatwo mi to było apamietać bo Teść był Henryk i 19 miał imieniny a teraz moja córcia Małgorzata ma 18. Ciekawa to prawidłowość ale sie sprawdza od lat. Czy Ty Piotrze też to zaobserwowałeś? Obojętnie jakie będa dalsze losy naszej gorzowskiej zimy to około 20 stycznia do nas przychodzi, ale w sumie dobrze, bo kiedy jak nie teraz ? Czy wiadomo Ci coś o śniegowym puchu ? . Było by dobrze gdyby nam jeszcze na ten czas mrozku zakrył ogrody, niech by roślinki trochę miały bezpieczniej .
Na działce! - PEŁNY ODLOT
Opowieści z mchu i paproci
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zgadza się. W Gorzowie od dobrych kilku lat pierwszy atak dłuższy zimy przychodzi pod koniec stycznia :) Od kilku lat jest tak ,że chłodno robi się na początku grudnia później przychodzi ocieplenie i tak do końca stycznia. Później zimno do marca. Wiosny również prawdziwej nie ma, z zimna na bardzo ciepło przechodzimy albo chłód ciągnie się do maja. Niestety zmiany w klimacie widać gołym okiem.
Ja jestem zwolennikiem teorii, że klimat się nie ociepla tylko zmienia. Tak zawsze było, jest i będzie. Były okresy zima oraz ciepła. Ponoć teraz jesteśmy w okresie kończącego się ciepła. I z każdym rokiem zimy będą gwałtowniejsze a lata również ekstremalne. Zobaczymy.

Ja właśnie wybudzam się po nockach :) Kusi mnie jechać na działkę :D I nie wykluczam ,że zaraz się ogarnę i pojadę :D Czas pokarze.
Przed nami mrozy powoli będą się zwiększać. Za tydzień w powietrzu może pojawić się więcej wilgoci i wtedy może pojawią się niże ze śniegiem. Coraz więcej tego widać w prognozach. Wtedy mróz zelżeje. A następnie kolejna fala mrozów powinna przyjść. Pożyjemy zobaczymy. Ale ja taką pogodę bardzo lubię jak dziś :D

Miłego weekendu wszystkim życzę :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
ewaidc1198
200p
200p

Post »

Pogoda była dziś piękna nie da się ukryć, lekki mrozek cisza i to przecudne słońce, spacerowałam z psem szukając tej strony ulicy , na której mogłam twarz wystawiać do słonka . Ale zbliżamy sie do pełni księżyca, zimą to zazwyczaj oznacza ochłodzenie . Trzeba do pieca częściej schodzić, ale lepsze to niż wilgoć. Nawet pszczołom mróz mniej szkodzi, niż wilgoć. To nasza pierwsza wspólna zimowla , mam nadzieję , że będzie dobra dla pszczółek .Wzajemnie miłej niedzieli .
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

No proszę, nawet coś już zakwitło u Ciebie ;:oj
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę że Twoje roślinki niewiele się przejmują zimą. :)
ewaidc1198 pisze:Pogoda była dziś piękna nie da się ukryć, lekki mrozek cisza i to przecudne słońce, spacerowałam z psem szukając tej strony ulicy , na której mogłam twarz wystawiać do słonka . Ale zbliżamy sie do pełni księżyca, zimą to zazwyczaj oznacza ochłodzenie . Trzeba do pieca częściej schodzić, ale lepsze to niż wilgoć. Nawet pszczołom mróz mniej szkodzi, niż wilgoć. To nasza pierwsza wspólna zimowla , mam nadzieję , że będzie dobra dla pszczółek .Wzajemnie miłej niedzieli .
Trzeba dodać że ta pełnie będzie wyjątkowa. Już jutro będzie można podziwiać kumulację zjawisk. Superksiężyc, czyli będzie bardzo blisko ziemi. Krwawy księżyc, czyli zaćmienie które nada mu czerwonawej barwy. Oraz tzw. wilcza pełnia czyli pierwsza pełnia stycznia.
Miłego oglądania.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Blueberry
Witaj Natalia.
Niestety ale pogoda wariuje. Dlatego tak jest z roślinkami :) Teraz u nas też zima więc powinno to zatrzymać roślinki :) Zaraz koniec stycznia i coraz bliżej wiosenki :D :D :D

ed04
Witaj :) Jak u Was tak i u nas zima nie chciała wcześniej zawitać i roślinki miały się dobrze :) Ale ostatnio wreszcie pomroziło i lekko przybieliło :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cześć i czołem !!!
;:138 ;:138 ;:138

Mamy niedzielę i prawie koniec stycznia. Czas zasuwa jak szalony. Co najważniejsze coraz bliżej wiosny i sezonu działkowego ;:108
Dziś byłem na działce. Śnieg topnieje i woda stoi. Bo ziemia zamarznięta. Niech spokojnie przyroda sobie odpocznie od zimna przed kolejną falą zimna. Która jest zapowiada na luty. Chyba drugi tydzień jak się nic nie zmieni.
Fajnie było mimo stojącej wody pochodzić po działce. Od razu plany się rodziły w głowie :) Remont kuchni skończony więc teraz czas na działkę. Może następny weekend podjadę i porobię porządki w altance. Trzeba stare szafki wywalić i poustawiać nowe. Trochę porządków.
Od około 2 tygodni non stop mam włączony grzejnik w altance. Teraz jak przyjeżdżam cieplutko, można w krótkim rękawku śmigać :D I tak będzie grzać aż się ciepło zrobi. Po to jest :uszy

Pozdrawiam Was ;:304
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
ewaidc1198
200p
200p

Post »

Witaj Piotrze ! Tak sobie wczoraj myślałam o Tobie czytając forum i zastanawiałam się czy na działkę pojechałeś hehehe , przeczucie mnie nie myliło :) ;:172
Ja jeszcze spokojnie poczekam , bo mam ogróedek koło domu i zawsze jest gdzie wyjść pozaglądać. Krokusy powychodziły jak szczotki przy poprzednim ociepleniu i fajnie było , że je troszkę mróz i śnieżek powstrzymał, ale dzisiaj znowu wiosenne szalenstwo pogodowe u nas. Chciało by się już wiosny , ale przecież to luty !!! Ta huśtawka jest zwariowana dla naszych ogrodów, ale cóż robić , musimy przeczekać i one też :)
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

ewaidc1198
Haha i znowu zima zawitała do Gorzowa :) Ten śnieg raczej stopnieje. Ale od tej nocy przez trzy najbliższe w nocy mróz do -5st. W dzień lekko na plusie. Jest szansa na +6st w sobotę :) Po niedzieli znowu chłodniej :) Taka walka zimy z wiosną. Nie ma co raczej liczyć na wiosnę w lutym. Choć..... amerykanie przewidują ,że luty na południu Polski będzie cieplejszy niż zawsze. Więc może tak być pierwszy powiew ciepełka :D Zobaczymy .
Ja już nie mogę doczekać się soboty :) Oczywiście planuje jechać na działkę. Oby tylko nie padało :D
Pozdrawiam
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jeszcze przed pracą postanowiłem wrzucić zdjęcia z zimy u mnie sprzed kilku dni :) Mimo braku kolorów było pięknie :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia :D
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
ODPOWIEDZ