Moja kwitnąca kolekcja

Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu, dziś zrobię zdjęcia i pokażę jaka miniaturka jest malusieńka w porównaniu do normalnego storczyka. A co do ,,tego czegoś,, co wyrasta ze złamanego pędu kwiatowego, to sfotografuję, jak będzie troszkę większe, bo na razie to odrobinka, ledwie wyglądająca spod łuski :D Basiu, a co do pytania o Cymbidium, są naprawdę piękne, ale mnie jakoś najbardziej zauroczyły Phalaenopsisy i tylko takie kupuję, już myślałam, że się skuszę na inne gatunki, ale jednak zawsze z kwiaciarni wychodzę z Phal. Inne storczyki z wielką przyjemnoscią oglądam u innych storczykomaiaków.

Geniu, bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje storczyki, to moja domowa pasja, ale ogrodowe kocham równie mocno :D A znając Twój talent do hodowli pięknych zdrowych kwiatów, to jestem pewna, że i ze storczykami sobie świetnie poradzisz.Mają one tylko kilka podstawowych zasad uprawy, które są inne niż przy pozostałych, jak się to opanuje, to już wszystko dobrze :D

Katrinko dziękuję bardzo :D

Arturze, dziękuję Ci za odwiedziny, bardzo mi miło :D Mi też się marzą storczyki ogrodowe i na wiosnę będę ich poszukiwać
Awatar użytkownika
kasicqa
200p
200p
Od: 1 gru 2008, o 17:35

Post »

Agness jeżeli chodzi o storczyka bez korzeni to naktnęłam się jakiś czas temu na taki "fotoreportaż" jak roślinkę w tym stanie uratować. było to na jakimś forum, wątek z przed paru lat o ile pamiętam. nie wiem czy to widziałaś. oto link http://www.orchidarium.pl/forum/read_thr.php?f=0&r=5989
tak mnie to w tedy pocieszyło, w końcu mój storczyk nie stracił wszystkich korzeni to może tym bardziej odżyje. ja to znalazłam już po czsie gdy reanimowałam swojego inną metodą. może Tobie się przyda
pozdrawiam
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Post »

Agness a ja znalazłam w necie ślicznego żółto-bordowego Falka, zakochałam się czego i Tobie życzę :D oto on: http://www.easyorchids.co.uk/shop/produ ... 261&page=2
Basia
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ta stronka jest baaaardzo niebezpieczna :twisted: :lol:
staram się tam nie wchodzić częściej niż raz w miesiącu :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Blue Monkey
500p
500p

Post »

Szkoda że mnie nikt nie uprzedził bo ja już na niej byłam z 5 razy w ciągu 3 dni :D ciekawe czy dałoby się stamtąd do Polski coś zamówic i w jakim stanie by dotarło? a jeszcze jest taka strona (gdzieś ją wypatrzyłam w innym wątku) http://www.millennium-orchids.co.uk/framegalls.html :lol:
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Blue Monkey pisze:Agness a ja znalazłam w necie ślicznego żółto-bordowego Falka, zakochałam się czego i Tobie życzę :D oto on: http://www.easyorchids.co.uk/shop/produ ... 261&page=2
Basia
Agness- jak będziesz zamawiać to jeden dla mnie -przesyłka wyjdzie na pół

A Twoje falki co jeden to ładniejszy
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KASIU, bardzo Ci dziękuję za linka dot. reanimacji, na pewno się przyda :D

BASIU storczyk, którego mi pokazałaś jest przepiękny, miło byłoby trafić takiego w kwiaciarni, na pewno byłby mój :D

JOASIU, stronka faktycznie niebezpieczna, coraz więcej marzeń się pojawia :wink: :lol:

BASIU, pewnie dałoby się zamówić, ale wyobraź sobie te koszta :roll: :lol: już lepiej chyba odwiedzać kwiaciarnie i giełdy, też można coś pięknego trafić :D

GRZESIU dzięki :D cieszę się, że podobają Ci się moje storczyki. Twoje 2 nowe nabytki też piękne :D A co do zamawiania z tej stronki, to chyba niekoniecznie :wink:
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

AGNESS pisze:Basiu, dziś zrobię zdjęcia i pokażę jaka miniaturka jest malusieńka w porównaniu do normalnego storczyka.
A ja czekam na obiecane zdjęcia ;:23
Blue Monkey
500p
500p

Post »

Właśnie, Agness gdzie te zdjęcia? :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny :oops: do tej pory nie mogłam się zebrać, żeby zrobić zdjęcie, dziś już na pewno zrobię i pokażę-obiecuję :D
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

Czekamy, czekamy ;:26
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obiecane zdjęcia mojej miniaturki stojącej przy Phal normalnej wielkości, różnica jest niesamowita, mam nadzieję, że uda mi się go uratować :?
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dorela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2007, o 15:26

Post »

jak Dawid i Goliat :wink: :D
pozdr Dorota
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jejku niesamowity maluszek :shock:
trzymam kciuki za pomyślną reanimację :!:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Blue Monkey
500p
500p

Post »

Ale urocze maleństwo ;:97 Oby jak najszybciej wróciło do zdrowia :)
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”