Rośliny ozdobne w uprawie producenckiej cz.II (2018-2020)
Re: Rośliny ozdobne w uprawie producenckiej 2018
Szczytnica można jakieś namiary na tą firmę z Drezna jakieś minimum logistyczne itd? Już troche SG i benjy flora mi się przejadły. Prymulkę miałeś grzaną? czy chwyciłeś klienta na późniejszy zakup? W tym roku u mnie krucho z zamówieniami na bratka i inne wczesno wiosenne. Ale z drugiej strony wydaje mi się że podaż kwiatów wczesno wiosennych bedzie o wiele mniejsza. Prymuli podobno przedstawiciele sprzedali 40% tego co rok prędzej.
-
- 200p
- Od: 26 gru 2011, o 16:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W zasadzie można ich rośliny zamówić w HAUBITZ Polska, korzystam jednak z innego kanału. Nie ma ilości logistycznych, mimo to płaczą, że 20tys to mało. Cena w sumie zbliżona doreszty świata. Nie lubię jak rośliny przyjeżdżają zmęczone, więc jadę tam sobie sam po odbiór. Na przyszłość można by się skrzyknąć, zrobić jedno zamówienie odpowiednio większe. Podejrzewam,że parę oczek z ceny by ugrał.
Prymule biorę z Volmary, ta wcześniejsza na teraz to HERCULES, kwiaty do 10 cm - nie w tym roku, bo ciemno. Grzanie włączam już w listopadzie, cały czas coś robimy. Rzeczywiście tak jest, iż po dniu babci ciężko upchać kwiaty, do marca jest postój. W zeszłym roku w marcu też był postój, wiara trochę wyrzuciła, dlatego każdy obciął wczesnowiosenne. Pożyjemy- zobaczymy....
Prymule biorę z Volmary, ta wcześniejsza na teraz to HERCULES, kwiaty do 10 cm - nie w tym roku, bo ciemno. Grzanie włączam już w listopadzie, cały czas coś robimy. Rzeczywiście tak jest, iż po dniu babci ciężko upchać kwiaty, do marca jest postój. W zeszłym roku w marcu też był postój, wiara trochę wyrzuciła, dlatego każdy obciął wczesnowiosenne. Pożyjemy- zobaczymy....
-
- 200p
- Od: 9 mar 2017, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam panstwa po długiej przerwie jak tam Forest do Ciebie wczoraj jechała ziemia?
Ja ziemię zamawiałem w październiku połowę mam już wymieszaną. Kolejne zamówienie na wiosnę ponieważ dostałem na ten termin co chciałem tylko 24palety. w marcu przyjdzie kolejna dostawa substratu i kwaśnego do wrzosa. Dzisiaj miałem pierwszą dostawę od benjy flora jutro Syngenta.
- drakka
- 500p
- Od: 4 lip 2016, o 23:26
Forest pociesz mnie fotkami :P
- drakka
- 500p
Od razu lepiej 
te na dole to goździki ?

te na dole to goździki ?
tak goździki pachnące
- drakka
- 500p
Jakieś nowości wprowadzacie u siebie w tym roku ?
- drakka
- 500p
Rozglądam się za nawozami.
Czym nawozicie pod kwiat ?
Czym nawozicie pod kwiat ?
na wielkość kwiatów https://www.rolno-ogrodniczy.pl/p15979, ... -15kg.html
szybsze kwitnienie https://rolno-ogrodniczy.pl/p15978,pete ... -15kg.html
szybsze kwitnienie https://rolno-ogrodniczy.pl/p15978,pete ... -15kg.html
- drakka
- 500p
Dzięki wielkie, biorę się za zamawianie.
Coś nowego dojechało?
Coś nowego dojechało?
Problem z tym że nic. Zamówienie z 3 tygodnia z jednej z firm nie dotarło będzie część w 5 i część w 7. Niby jakiś bład systemu i niepotrzebnie teraz w te mrozy grzeję obiekt jeden.
Ew. zamiast combi sol ten https://www.rolno-ogrodniczy.pl/p14433, ... -yara.html Jest w wiekszym opakowaniu i tańszy. Jakościowo według mnie słabszy ale do tanich kwiatków ok
Ew. zamiast combi sol ten https://www.rolno-ogrodniczy.pl/p14433, ... -yara.html Jest w wiekszym opakowaniu i tańszy. Jakościowo według mnie słabszy ale do tanich kwiatków ok
- drakka
- 500p
Dziękuję.
U mnie jest problem z nasionami petuni i lawendy, sami się nie mogą zdecydować czy mają czy nie.
U mnie jest problem z nasionami petuni i lawendy, sami się nie mogą zdecydować czy mają czy nie.
Skad zamawiane? wydaje mi się że lepiej brać sadzonki lavendy.