Pod puszczą cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod puszczą cz.2

Post »

Witajcie , mało mam ostatnio czasu bo ciągle biegam z Mamą po lekarzach a tu święta za pasem , więc wszystkie prace nadganiam po nocach . Z porządkami już się uporałam i nawet choineczkę od kilku dni mam już ubraną , ale w kuchni jak u wszystkich dużo jeszcze pracy .

Aniu , rowerem jeżdżę cały rok bez względu na pogodę i nie wyobrażam sobie inaczej :D , dziennie to minimum godzina , max dwie .Od stycznia zacznie dnia przybywać i aby do lutego a potem to już z górki .Pozdrawiam ;:167

Zuziu , odpoczywam późno w nocy przy różnych robótkach , muszę chociaż na trochę wyłączyć się z obowiązków , więc siedzę i coś tam zawsze dłubię .Nazbierałam mnóstwo najróżniejszych szyszek , więc je pomalowałam i zrobiłam synowi choinę , myślę że mu się spodoba .Teraz wiesz dlaczego lubię zimę i się cieszę jak jest . ;:196

Gosiu , taka to niestety kolej rzeczy na tym świecie , ale za wszystkie trudy należy im się na stare lata opieka z naszej strony .Oni zrobili już swoje , teraz nasza kolej .Wszystkiego dobrego ;:167

Martuniu , nie wierzę , że Ty , taka gospocha nie radzi sobie z pieczeniem , chyba coś przesadzasz ,sernik przecież Ci wychodzi , więc pieczesz . ;:113 . Bożenka suszy różne rzeczy i dobrze jej to wychodzi , więc z tym czosnkiem to z pewnością dobry pomysł , tylko kiedy to wszystko robić ?

Bożenko , a do czego używasz ten czosnek ?

Obrazek

Obrazek
Taką choinkę zrobiłam dla syna
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Elu widzę, że na święta przygotowana byłaś, a i syna przygotowałaś :) choineczka bardzo ładna ;:63 ogród śpi więc więcej czasu na sprawy domowe :)
Życzę Wesołych Świąt :) ;:196
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Elu po świątecznie ;:168 ..święta, święta i po świętach ;:oj . Bardzo ładną choineczkę masz, przy takiej na pewno święta upłynęły bardzo przyjemnie ;:128 . Synek ze swojej także na pewno był zadowolony. Zdrówka dla ciebie i dla mamy ;:196
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

No piękne dekoracje ,Elu do wszystkiego tak jak i surowy,ten zaś jest bardziej aromatyczny i trwalszy!
Szczęśliwego Nowego roku! ;:3 ;:3 ;:3
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Elżuniu w Nowym Roku,życzę ,żeby był spokojniejszy ,żebyś dużo mogła odpoczywać w ogrodzie i napawać się jego kolorami i zapachem ,niech zdrówko Ci służy i niech się darzy.
Bożenko,Tobie też wszystkiego najlepszego w Nowym Roku,przede wszystkim dużo zdrowia i spełnienia marzeń ,pozdrawiam Was wszystkich ;:196
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Martuś dziękuje i życzę tego samego Tobie! U mnie zaczyna bielić się ogród na podwórku ,zapowiadają silne opady śniegu! Słyszę , że wicher to w całej Polsce taki silny i bardzo gwałtowny! ;:3
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A u mnie jak na razie bez śniegu
Mam nadzieję, że mrozu nie będzie.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej ,hej :wit

Mariuszu , święta na szczęście minęły ,bo i pogoda była paskudna ,możemy zatem zająć się innymi przyjemnymi zajęciami .Ty na pewno planujesz już nowe , ogrodowe nasadzenia , ja dopiero zacznę w lutym , a teraz wybiorę się do kina i księgarni po ciekawe nowości wydawnicze .Ciekawa jestem kiedy zaczniesz wysiewy ? Pozdrawiam ;:167

Zuziu ,ogromnie się cieszę , że to już po świętach bo nie miałam odpoczynku .Teraz w wolne weekendy mogę nareszcie zająć się sama sobą i złapać trochę oddechu.Od listopada mam w swoim mieście piękne , nowe kino , nareszcie nie muszę robić wyprawy do stolicy więc w niedzielę wybiorę się na film .O ogrodzie pomyślę w lutym .Wszystkiego dobrego ;:196

Bożenko , więcej czasu zajęło mi robienie dekoracji , niż trwały same święta .Przesyłam serdeczności ;:196

Martuniu , dziękuję ;:196 .Dzisiaj wracałam z pracy jak zwykle rowerem i to był ekstremalny powrót bo pod sporą warstwą świeżego śniegu zalega lód więc jazda była niesamowita , samochody nie mogły ruszyć z miejsca i miały zero hamowania , za to moje dwa kółeczka same dziś śmigały ;:oj , nadziwić się nie mogłam że tak szybko byłam w domu :;230 .Pozdrawiam cieplutko ;:168

Gosiu , podejrzewam , że dzisiaj to masz już biało i niestety też zimno , no , ale w końcu to przecież zima . Ja ją lubię chociaż muszę często uprawiać surfing rowerowy ;:306 Pozdrawiam ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witaj Eluś
;:168 .To prawda,święta minęły jak jeden dzień a odpoczynku za wiele ;:185 . Wczoraj u mnie także posypało śniegiem, zrobiło się bajecznie biało i tak było do wieczora..niestety dziś znów szaro , smutno i tak codziennie :( . Uważaj na tych swoich dwóch kółeczkach, podziwiam cię bo sama nie pamiętam kiedy ostatnio na nich jechałam ;:oj . Co do działeczki także jeszcze nie myślę a jeśli już to sprzedać lub urządzić, zmienić tak aby działeczka nie wymagała dużego wkładu pracy a przede wszystkim czasu. ;:224 . Udanego wypadu do kina i ciekawych książek :uszy
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Zimowa jazda na rowerze to dla mnie już sport ekstremalny ;:306 Podziwiam, że dajesz radę mimo śniegu i mrozu. zawsze z podziwem patrzę na zimowych rowerzystów, bo to już nie lada wyczyn ;:180
W Nowym Roku życzę samych udanych dni, najlepiej takich, kiedy wszystko się udaje, realizacji marzeń o własnym warzywniku, a w konsekwencji pysznych warzyw na talerzu. No i zdrowia jak najwięcej, bo to przecież najważniejszeObrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Elu ;:196 , wróciłam i wiesz tęskniłam już za Waszymi ogrodami :wit
I powiem Ci, że w tym roku też robiłam torta orzechowego, był przepyszny ;:108
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Elżuniu,jesteś niesamowita z tym zimowym rowerem ,aż mężowi opowiedziałam co Ty wyprawiasz na swoim rowerze ,bo dla mnie to nie do wiary i wyczyn nie do pokonania ,już niedługo będzie luty ,więc odpoczywajmy intensywnie ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hejka :wit

Zuziu , wybij sobie z głowy pozbycie się działeczki , przecież jak zrobi się ciepło to w bloku dostaniesz szmergla , będzie Cię nosiło z miejsca na miejsce , będziesz chodziła po przysłowiowych ścianach , nie wyobrażam sobie Ciebie w takiej sytuacji , po prostu zrób małą rewolucję na rabatach i już , sprzedać zawsze zdążysz . ;:196

Iwonko , , dzięki za życzenia , najważniejsze jest dla mnie zdrowie , więc niech mnie nie opuszcza . Rowerek też utrzymuje mnie w dobrej kondycji , chociaż rzeczywiście zimą jazda jest ekstremalna ;:oj Jeszcze troszkę i będzie koniec stycznia więc do wiosny coraz bliżej , chociaż muszę przyznać , że wyjątkowo mi się nie spieszy , poczekam , mój plan na odpoczynek jest jeszcze długi ;:306 , więc zimo trwaj .Mam Iwonko nadzieję ,że bez ogrodu się nie nudzisz , kocyk , książeczka , no i z pewnością już zaczęłaś cosik wysiewać na parapecie .Pozdrawiam cieplutko ;:168

Iwonko 0042 , bardzo się cieszę , że się za nami stęskniłaś bo i wice wersa , więc mam nadzieję , że znowu będziesz z nami .U mnie bez tortu orzechowego nie ma świąt .Ostatnio , ponieważ mam dużo orzechów dokładam oczywiście zmielone do zwykłych twarożków typu Bieluch , czekam 2-3 dni a potem to już tylko jeść .Pozdrawiam serdecznie ;:167

Martuniu ,szkoda , że nie widziałaś mnie dzisiaj na rowerze bo to dopiero była jazda .To co się roztopiło to zamarzło i wszędzie było jak na lodowisku , samochody jechały 10 km. na godzinę a najgorsze , że iść to już się w ogóle nie dało , nigdzie nie było posypane a po pasach na drugą stronę nie byłam w stanie przejść , zresztą nie ja jedna , szklanka to mało powiedziane ,z wielu stron miasta słychać było karetki na sygnale , więc z pewnością sporo było kolizji i innych wypadków , mam nadzieję , że w nocy wyjadą piaskarki bo inaczej będę musiała sobie przypomnieć jak się jeździ na łyżwach , ewentualnie jeszcze bojery wchodzą w grę , tylko gdzie ja schowam taką sporą łódkę z żaglem :;230 . Przesyłam serdeczności i miłego odpoczynku życzę . ;:196 . Muszę jeszcze dopompować koła na jutrzejszą jazdę .
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O tak, w tym , znaczy tamtym roku orzechów było sporo, więc i u nas są dokładane do potraw, serków, sałatek, no samo zdrowie ;:215 Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko , no właśnie dużo było orzechów , a najgorsze , że mam jeszcze spory karton z 2017 roku i muszę za niego się zabrać i nałupać dla sikorek ., a one lubią orzeszki , oj lubią ;:oj
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”