Ty mrozisz ciasta, a ja choć bym chciała zamrozić to wszelkie słodkości są zjadane. Podziwiam wszystkich co mają wolę postanowienia, przed świętami nie jem nic słodkiego ( mam koleżanki, które w poście takie postanowienia mają i dają radę w nich wytrwać) nie dałabym rady, lubię ciasta szczególnie te domowe, kupne omijam. Piszesz olej palmowy dodają, cóż to za świństwo

U Ciebie za oknem się przejaśniło, u nas z przerwami pada, na szczęście jak byłam na zakupach nie padało. Wszystko udało mi się szybko załatwić

Majko zapraszam, przyjeżdżaj częstuję wszystkich

Mam super sklep warzywniczy, w którym wiele przypraw w woreczkach firmy RAFEX i właśnie tam kupuję cukier z prawdziwą wanilią.
Dzisiaj właśnie w nim byłam min po buraczki i doznałam szoku

Dziękuję za życzenia, są bardzo potrzebne

Iwonko kopiuj i piecz. Podziwiałam Twoje pierniczki, to jest sztuka

Miałam dziś kupić cukier waniliowy i po prostu zgłupiałam w sklepie, na szczęście miałam przy sobie listę i z niej zapisane produkty wszystkie kupiłam, a cukier był nie wpisany to zapomniałam.
Każdy teraz zajęty ważniejszymi przedświątecznymi przygotowaniami, forum siłą rzeczy idzie na bok, te miesiące zimowe są nieciekawe dla ogrodów, nie ma co pokazywać. Więc ładujmy akumulatory na przyszły sezon, cieszmy się chwilami spędzonymi z rodziną

Lucynko nie wiem czy amoniaczków jeszcze nie upiekę, toż dzisiaj kupiłam 8 kg mąki trzeba ją wykorzystać

Lucynko w chorobach najważniejsze jest szybkie zdiagnozowanie, a tu chodził mąż i nic nie było wiadomo. Teraz do gabinetu wchodzę z nim, tak jak z dzieckiem