Szlumbergery przez cały rok takie niezauważalne, skromnie gdzieś tam stojące, teraz mają swój czas. Twoje piękne, rozweselają jesień i rozświetlają krótkie dni .
Szlumbergery masz śliczne Henryku. Uwielbiam te kwiaty i pomimo, iż mam swoje w 24 doniczkach to i tak mnie rozczulają takie widoki jak u Ciebie. Szkoda tylko, że one tak krótko kwitną (u mnie niecały miesiąc i właściwie to większość prawie zakończyła kwitnienie). W ogóle to masz mnóstwo ślicznych roślin i tak noszę się z zamiarem dokładnego przeczytania Twojego wątku, bo na razie tylko go od czasu do czasu tylko przeglądałam.
Dzisiaj kolejne fotki moich parodii. Część tych roślin pokazuję pierwszy raz, inne już pokazywałem ale w innych ujęciach - fotografuję je jak mam czas i nieraz kolejne po kilku miesiącach. Zmieniają się więc trochę... Często też są to inne rośliny tego samego gatunku, nieraz więc nieco inaczej wyglądają i kwitną.
Dość pisania, czas na pokaz.
Parodia mesembrina P 210
Parodia microsperma LOK 74-07 I
Parodia minuscula ME 48
Parodia minuscula Rio Guayamba, Catamarca, Argentina I
Parodia riojensis TB 452.2
Parodia rubellihamata P 253
Parodia rubristaminea FR 924
Parodia sanguiniflora Salta, Argentina I
Parodia sanguiniflora fma. violacea Salta, Argentina
Piękne rośliny, a kwiaty szczególnie w złocistym - słonecznym kolorze, bardzo pożądane - w taki mroźny poranek. Oglądając Twoje kwiatuszki, robi się cieplej, nie straszne są panujące ostatnio mrozy - super prezentacja, pięknie kwitnących roślin .
Wspaniały pokaz, piękne wesolutkie parodie . Parodia mesembrina P 210 wygląda bardzo dostojnie, jakby pozowała, zresztą wszystkie modelki cudne, a fotograf jako że je kochający, potrafi wydobyć z nich największe atuty .