Dekorujesz ogród na święta? Koniecznie przeczytaj!
Dekorujesz ogród na święta? Koniecznie przeczytaj!
Do świąt jeszcze co prawda miesiąc z hakiem, ale ja już opracowałem mini-kompendium dotyczące wszelkich spraw związanych z zakupem i instalacją lampek na zewnątrz. Nie wiesz co wybrać? Masz lampki, ale nie wiesz jak je podłączyć? Nie wiesz, czy instalacja lampek w ogrodzie nie stworzy niebezpieczeństwa? Ten poradnik jest dla ciebie. Zawarłem w nim wszelakie porady i wskazówki zdobyte na podstawie kilkuletnich doświadczeń w dekorowaniu posesji swojej i znajomych. Zezwalam również na swobodne dzielenie się poniższym poradnikiem w necie.
Oto link: http://www.sendspace.pl/file/91304f536e ... wietlenie1
Oczywiście będę wdzięczny za opinie i słowa konstruktywnej krytyki ;)
Oto link: http://www.sendspace.pl/file/91304f536e ... wietlenie1
Oczywiście będę wdzięczny za opinie i słowa konstruktywnej krytyki ;)
- phrix
- 100p
- Od: 10 kwie 2011, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Dekorujesz ogród na święta? Koniecznie przeczytaj!
Super sprawa polecam przeczytać. Chociaż moim zdaniem występuje mały błąd w opisie dotyczącym pradu stałego /zmiennego.
Transformator ten, w formie niewielkiego ?zgrubienia? na kablu (rys. 7) zmienia prąd ze stałego na zmienny
"Natura jest nieskończenie podzielonym Bogiem" - Friedrich Schiller
@phrix: A niby dlaczego? W gniazdku mam zmienny, zmieniam na stały. Przecież chyba nie odwrotnie...
- lucas070707
- 100p
- Od: 10 wrz 2012, o 18:19
Nie ma czegoś takiego jak transformator AC/DC. Transformator może zmieniać prąd zmienny tylko na zmienny (AC/AC). Od prostowania go na stały są mostki, ewentualnie pojedyncze diody prostownicze.
- misiaczekm
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
Oprócz tego co napisano wyżej to:mjk34 pisze:@phrix: A niby dlaczego? W gniazdku mam zmienny, zmieniam na stały. Przecież chyba nie odwrotnie...
Kod: Zaznacz cały
zmienia prąd ze stałego na zmienny
No własnie szukam jakiś fajnych lampek an choinke na zewnątrz, takie które się nie spalą
w zeszłym roku chyba badziew kupiłam.