Mam na imię Grzegorz, mam 22 lata i odkąd pamiętam interesuje się uprawą przeróżnych roślin ale większą uwage w ostatnich latach skupiłem na roślinach egzotycznych. Postanowiłem założyć swój temat gdzie będe dodawać zdjęcia moich roślin doniczkowych jak i tych co mam w ogrodzie. Zdjęcia będę dodawał co jakiś czas a dziś dodam zdjęcia te co mam zrobione.
Papaje - 20cm, mango- 30cm, kiwi- 1,5m, nieśplik- 15cm, granaty- największy ma 50cm, figi- miały 1,7m ale zostały mocno ścięte
daktyle, palma królewska ale palmy dopiero z tydzien temu puściły korzenie,
feijoa, mangostan- czekam aż wyrosną
To nie wszystko ale więcej sobie nie przypominam, ale mam jeszcze sporo roślin kupionych.
Całkiem ładne osiągnięcia
Daktyla też miałam kiedyś, nawet całkiem się spory zaczął robić, ale kotom tak się spodobały "trawki" że je obżarły przy samej ziemi i już nie odżył.
Za to kiwi zazdroszczę, u mnie na tyle wysianych w sumie tylko jedno jako tako rośnie.
A jak jest właściwie z tym kiwi - takie siane można potem sadzić w ogrodzie? Czytam co ludzie piszą i nie mogę sie połapać.
W sumie mam 6 odmian kiwi, 5 odmian kupionych i 1 sadzona z nasion z owocu ze sklepu.
Wszystkie są w gruncie, 3 odmiany już będą przeżywały drugą zimę.
ooooo, pierwszy owoc jest ciekawy, chyba nigdy nie widziałam. A na migdały bym nie wpadła z sadzeniem.
Za to próbowałam kiedyś sadzić fistaszki. No cóż...
Miałam też podejście do anyżu gwiazdkowego i różnych przypraw. Teraz mi puszcza imbir.
Mam też w ziemi jakieś nasionko, które nie wiem czym jest, znalazłyśmy w kuchni na podłodze. Zerknij do mnie może odszyfrujesz z czego to może być ;)