Serdecznie witam nowego Gościa Terenię

Dorotko zacznę od końca czyli rośliny o którą pytasz...to Leycesteria ciekawa roślina i jedyny kłopot w nią związany to trzeba ja okrywać na zimę i w zasadzie odbija od korzenia co sezon. Kwitnie ciekawymi kwiatkami i właściwie dość łatwo rozmnaża się z nasion. Musze sprawdzić czy są w tym roku, bo niedawno jeszcze nie było

Wykopy coraz głębsze i największa trudność widzę w glinie, która będzie na powierzchni po zakopaniu

Iwonko W zasadzie nie pchałam, a jedynie coś usiadło gdzie nie powinno

Z jednej strony czas późny ale z drugiej korzystny dla ruszania roślin, jedynie niech zima się nie spieszy. Dziękuję za podziw i jestem pewna, że gdyby Tobie przydarzyło się coś podobnego też mimo zwalniania wykrzesałabyś siły aby uchronić swoje ukochane roślinki. Dziękuję za życzenia mocy, bo bardzo się przyda

p.s. winnik łatwo rozmnaża się z nasion, a na owocki czekałam 3 lata.
Misiu niestety nic nie znaleźli... a może dobrze, bo wtedy rozkopaliby pół ogrodu

Winnik po raz pierwszy oczarował mnie koralikami

Martuś jak to dobrze, że w lesie net działa

W ogrodzie szaleństwo, najpierw nie chciałam na to patrzeć ale teraz jednak nie tylko patrze ale i fotografuję, bo takich widoków w ogrodach nie ma

Dziękuję za dobre serducho i wiem że na Forumki można liczyć, o czym nie raz się przekonałam

Pozdrawiam i darz bór

Agnieszko póki człowiek ma siły nie liczy na pomoc, ale jak sił brakuje na podstawowe czynności wtedy mu przykro jak jest pozostawiony sam sobie. Na szczęście jeszcze nie jestem w takiej potrzebie. To co robię w ogrodzie jest moim widzimisię, przecież ja tego nie robię żeby przeżyć...chociaż może jednak

Nie będę Cię pytać, bo po co stawiać Cię w kłopotliwej sytuacji

Dalie jako jedyne mnie zachwyciły. Wykopałam jeszcze inne karpy, bo miały liście i karpa narosła. Flakon to pamiątka po cioteczce

i dla ogrodników o mocnych nerwach!

Teraz słyszę pracę koparek

A tu część spokojnego ogrodu
dalie od Dominiki jeszcze kwitną

Moje śliczne nagietki

Mimo paru przymrozków jednoroczne kwitną, bo mróz zatrzymywał się przed wejściem do ogrodu od strony pół!

A niebo wczoraj zachwycało!

Spokojnego dnia!