Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu witam!1
Ty to masz rękę do tych róż.Jak pięknie dalej ci kwitną,,sama radość moc jeszcze na nie patzreć.
U mnie tylko Elshorm kwitnie.Twardzielka.
Marcinki też jeszcze cieszą.
Ostatnio i piękna pogoda, oprócz może ranków , jak trzeba pędzić do pracy, to zimnica, br!
I owadzie jakie śliczne.I ja jeszcze je widzę u siebie.Oczywiście na marcinkach najwięcej ;:196
Pozdrówki zostawiam ;:196
A i wszystkiego naj,,najlepszego z okazji imienin!!
Samych radości i zdrowia i tych wszystkich rzeczy o których jeszcze marzysz aby się spełniły ;:cm
Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ANIU za to Elmshorn sie w tym roku nie popisał i poleciał w górę jak szalony, ale w tej chwili stoi bez kwiatka. Usunę dwie tuje to i róże będą mieć więcej wody dla siebie to samo powojniki .Już jednego powojnika przesadziłam pod pergolę z Elżbietką i mam nadzieję ,ze pokaże się z dobrej strony .Tylko Aphrodite taka ukwiecona inne mają pojedyncze kwiaty, ale niech tam się już przygotowują do snu , bo czas na szaleństwa miały w sezonie a nie teraz. Dziękuję za Elmshorna i życzenia a także pamięć

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Jadziu dobrze piszesz czas na szaleństwa miały w sezonie teraz niech już zasypiają, a u mnie jeszcze zapączkowane i ani myślą iść spać, liście pięknie trzymają, oj jak ja zazdroszczę Ci tej ziemi od gospodarza,i tego bydlęcego, właśnie tworzę nową rabatkę i by mi się przydało takie złoto.

Jadziu Kochana zdrówka, pomyślności, spełnienia marzeń ogrodowych i osobistych ;:cm ;:cm ;:cm

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KRYSIU serdecznie dziękuję za życzenia i piękny bukiecik ;:196 Też jest jeszcze parę paków to tu to tam ale żadnego szaleństwa nie ma .Wiesz Krysiu ,że obserwuję moją Jacquelinę i tak jakby trochę wydobrzała :heja .Occcch ,żeby jej przeszła ta choroba bo nowe listki są zdrowe może wszystko jej pomogło i mączka bazaltowa , Astvit , nowa ziemia i obornik wszystko na raz ale też wzruszyłam mocno ziemię wokół niej widłami .Zobaczymy w przyszłym sezonie Duchesse też dostały nawozu i dobrej ziemi

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu
Ściskam Cię mocno imieninowo ;:196
Zdrówka przede wszystkim życzę i samych szczęśliwych chwil spędzonych w ogrodzie :D
Piękne fotografujesz owady i kwiaty, cuda po prostu :D
Chryzantemy super, ta od Florka bardzo interesująca.
Róże kwitną jeszcze wspaniale, u mnie chyba tylko jedna angielka.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu, jakże łaskawie jesień obchodzi się z Twoim ogrodem ;:oj Nie tylko kwiaty w nim królują, ale i owadów masz moc, jak latem ;:63 Mój ogród niestety motyle w tym roku omijały szerokim łukiem. Nigdy nie było ich tak mało. Sporadycznie jakiś się pojawił i tyle.
Astry i chryzantemy cudnie kwitną, tworzą prawdziwe barwne kobierce. A to jest chryzantema, czy aster https://images92.fotosik.pl/56/f61402d405ac2341.jpg ?
Pozdrawiam imieninowo ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO ten różowy bukiecik to Złocień czerwonawy [ chrysanthemum rubellum] .W ubiegłym roku ja narzekałam na brak fruwających w tym roku u Ciebie ich nie ma .Dzisiaj juz wykopałam dalie nie ma co czekać na przymrozek, bo nie będę w zimnie zasuwać w ogródku szkoda zdrowia .Powoli kończę ten sezon, a dalej sucho jak na pustyni ,chociaż owady jeszcze sie pojawiają w słoneczku, jednak motyle juz poleciały w świat co poniektóre ;:196 za życzonka

Obrazek

Obrazek

AGNIESZKO dziękuję za uściski imieninowe bo dobrych życzeń nigdy za wiele ;:196 Teraz zaczynaja powoli królować chryzantemy ,chociaż róże nie powiedziały jeszcze ostatniego słowa. Teraz zbiera sie Abraham Darby ma 5 pąków, ale cudna Aphrodite bryluje na rabacie ;:167 , także bukiecik Eyes for you juz drugi tydzień tak sobie trwa ;:167 Kwitnie też Rhapsody in blue i tam kwiatek, tam dwa czyli w sumie jest jeszcze w miarę kolorowo ,chociaż już ogródek pokazuje puste miejsca

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jadziu
Mi szkoda wywalać kwitnących dalii.
Cudnie jeszcze u Ciebie róże razem z szałwią wyglądają.
I chryzantemki cieszą :D
Cóż to przy ścianie jest, bluszcz Erecta :?: Czy krzew jakiś :?:
Podobno jeszcze nie koniec ciepła :)
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Jadziu spóżnione lecz najserdeczniejsze życzenia, dużo zdrówka, radości na co dzień, spełnienia marzeń ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Jadziu

Jakie piękne kwitnienia różyczek ;:167 każdy kwiatuszek cieszy o tej porze roku, JP uroczy w towarzystwie, to aster czy chryzantema tak śliczna? Na pewno wszystkie te zabiegi ;:138 które poczyniłaś pomogły Jaquelinie, będziemy ją znowu podziwiać w przyszłym roku u Ciebie, a jest z niej ślicznotka. Przez ostatni tydzień co dzień byłam w ogrodzie pracowałam ciężko, żeby się wyrobić przed zmianą pogody, bardzo by się deszczyk przydał, miało dziś padać, ale nic z tego, może jutro popada... Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KRYSIU ta różowa to chryzantema, a raczej złocień czerwonawy [chrysanthemum rubellum] dopiero w tym roku fajnie zaszalała. Jednak trochę mi zdominowała młodego Novalisa muszę to zmienić .U nas popadało jakby w kościele kropidłem pokropiło to prawie nic .Jak zadziałały wszystkie zabiegi na Jacquelinę zobaczymy w sezonie oby pomogło

Obrazek

Obrazek

TERENIU dziękuję za cudny bukiecik i życzenia ;:196 Największe moje marzenie ,żeby The Prince wreszcie pokazał to do czego jest stworzony

Obrazek

Obrazek

AGNIESZKO wszystkie daliowe kwiaty poszły do wody bo wiatr potargał je mocno, a było więcej zieleniny niż kwiatów.Powstał cudny bukiet razem z kwiatami szałwii Amistad .Niestety przy ścianie rośnie wiąz 'Wredei' poszybował mocno w górę, ale lubię te jego cudne liście, a wiosną zostanie potraktowany sekatorem ,żeby nie szalał zbytnio .Teraz tydzień odpoczynku od temperatur a potem podobno znów ma się ocieplić Kurcze zwariować można z tą huśtawką pogodową

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu widzę ,ze u Ciebie również busz roślin , będzie co wiosną ciąć ;:168
U mnie również to samo , a deszczu jak nie było tak niema, a ja czekam , bo mam trochę poprzesadzać a tu ciężko wbić szpadel w ziemię.
Rosną nie zapeszam ;:167
DzonaK

Post »

Witaj Jadziu
Pięknie Ci jeszcze wszystko kwitnie , róże dalie i astry cieszą swoimi kolorami ;:oj
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda dzisiaj dopisała, więc trzeba pokończyć ogrodowe porządki .Robię i robię i końca nie widać .Jakieś 2 miesiące temu wykopałam róże która wegetowała zakwitła jednym kwiatkiem i tak sobie stała była to Merlin mam ją już sporo lat kupiona w Oszołomie .Dzisiaj z ciekawości wyciągnęłam ją z doniczki a tu mnóstwo ślicznych białych korzonków .No więc wykopałam wielki dół wybrałam całą ziemię dałam kompostu ,obornika, wymieszałam posadziłam do nowej ziemi i w innym miejscu a ponadto podlałam ja Rosahumusem .Jestem ciekawa jak na to zareaguje w przyszłym sezonie Druga która dostała miejscówkę jest Grace dostałam ja od psiapsiółki u której po mimo paru ładnych latek siedzenia w komfortowych warunkach nie miała zamiaru sie dostosować .Zrobiłam podobnie jak Merlinem teraz czekam na wiosenne efekty .Potem dostaną jeszcze kopce, a nie kopczyki jak inne moje róże Oczywiście dla Grace trzeba było wyszukać miejsce, bo ma rosnąć w górę, wiec jestem ciekawa .Będzie za Gardenką no i musiałam przesadzić w inne miejsce Tojeść orszelinową i białego przetacznika variegatowego Charlotte Dobrze ,ze one rosną w doniczkach to było małe piwo ciach ,ciach i po kłopocie

JOASIU ano jeszcze wszystko kwitnie pogoda na razie dopisuje więc nic tylko się cieszyć z tego. Fotki w aparacie, a on w ogródku zapomniałam zabrać do domu .Kurcze trochę nawilgną mi akumulatorki, a może i nie wiec trochę odgrzewanych kotletów

Obrazek

Obrazek

TERENIU kurcze nakazałam im nie przynosić wstydu wiec mam nadzieję ,ze będziesz z nich zadowolona .W sobotę wsadziłam parę patyczków Pretty sunrise i CHEWdelight, Elżbietkowe też już siedzą w doniczkach zakopcowane w dobrej ziemi .Mam nadzieję ,ze wiosną będą z nich ludzie :wink:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu sprawdź czy ta Merlin to nie jest ta Austina jeśli tak to piękna różyczka ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”