Pozdrawiam cieplutko

przynajmniej z ostatnich zdjęć tak można sądzić
  przynajmniej z ostatnich zdjęć tak można sądzić  

Kolorowe listki też piękne i cieszą.
  Kolorowe listki też piękne i cieszą.   

Witajcie!
 Witajcie! Już jest dobrze.
 Już jest dobrze.  

Dziękuję,
  Dziękuję,   Twoje życzenie spełniło się i jest dobrze.
 Twoje życzenie spełniło się i jest dobrze. Nikomu na szczęście nie trzeba meldować o chęci nocowania na działce.
 Nikomu na szczęście nie trzeba meldować o chęci nocowania na działce. 

A i we dnie pospać nie pozwolą, łobuzy.
  A i we dnie pospać nie pozwolą, łobuzy.  

Szkoda, że ono takie krótkie.
  Szkoda, że ono takie krótkie.

Felka
Felka

Szkudniki
Szkudniki

Staruszek wygrzewa się na słoneczku
Staruszek wygrzewa się na słoneczku 

Witajcie!
 Witajcie!

Tatę autorytatywnie odsyłali na ławkę rezerwowych.
Tatę autorytatywnie odsyłali na ławkę rezerwowych.

Piszo syna.
 Piszo syna. Nasz Mikrus.
Nasz Mikrus.

Pewnie już dawno nie udawało Ci się zgromadzić wszystkich mężczyzn swojego życia na działce
  Pewnie już dawno nie udawało Ci się zgromadzić wszystkich mężczyzn swojego życia na działce  

Witajcie!
 Witajcie! Może za rok - dwa będę się cieszyła, bo zapewne długo jeszcze bałagan będzie nam towarzyszył.
 Może za rok - dwa będę się cieszyła, bo zapewne długo jeszcze bałagan będzie nam towarzyszył.  

Cóż, nie można wymagać zbyt wiele, gdy młodzi pracują na własne emerytury.
  Cóż, nie można wymagać zbyt wiele, gdy młodzi pracują na własne emerytury.  

W ogóle jest dosyć gwarno nocami.
  W ogóle jest dosyć gwarno nocami.   
  , willa ma stanąć wkrótce, ale tym będzie się zajmował wykonawca, który przywiezie gotowe elementy, sam postawi i zabezpieczy domek.
 , willa ma stanąć wkrótce, ale tym będzie się zajmował wykonawca, który przywiezie gotowe elementy, sam postawi i zabezpieczy domek.  Nam pozostanie tylko ocieplić go i zagospodarować.
  Nam pozostanie tylko ocieplić go i zagospodarować. 

W Anglii rosną i tworzą piękne kwitnące krzewy u nas niestety co wiosnę odbijają od zera.
  W Anglii rosną i tworzą piękne kwitnące krzewy u nas niestety co wiosnę odbijają od zera. 

a woda potrzebna bo jeszcze mam co robić:(
  a woda potrzebna bo jeszcze mam co robić:( Działki typowo rekreacyjne.
   Działki typowo rekreacyjne.

Witajcie!
 Witajcie!

W ostatnich prawie trzech latach tunel pełnił rolę magazynu, bo nowy domek miał stanąć na miejscu starego, potem M zachorował na raka i życie zostało podporządkowane jego leczeniu, z domku zrezygnowaliśmy, tunel pozostał zagracony. Dopiero w tym roku terapia okazała się sukcesem, nawet śladu po nowotworze nie ma, wobec tego temat domku wrócił i wszystko potoczyło się błyskawicznie. Już w piątek stanie nowy dom!
  W ostatnich prawie trzech latach tunel pełnił rolę magazynu, bo nowy domek miał stanąć na miejscu starego, potem M zachorował na raka i życie zostało podporządkowane jego leczeniu, z domku zrezygnowaliśmy, tunel pozostał zagracony. Dopiero w tym roku terapia okazała się sukcesem, nawet śladu po nowotworze nie ma, wobec tego temat domku wrócił i wszystko potoczyło się błyskawicznie. Już w piątek stanie nowy dom!  
  , bo jego rozbiórka to nie likwidacja tunelu.
 , bo jego rozbiórka to nie likwidacja tunelu.  Tam to dopiero będzie roboty! Zapewne do zimy tego nie damy rady zrobić
  Tam to dopiero będzie roboty! Zapewne do zimy tego nie damy rady zrobić  ,  wobec tego wiosna będzie wyjątkowo pracowita.
 ,  wobec tego wiosna będzie wyjątkowo pracowita.  

, choć te wesołe wieczory dopiero za około pół roku, ale radocha już od najbliższego piąteczku.
 , choć te wesołe wieczory dopiero za około pół roku, ale radocha już od najbliższego piąteczku.  

i buziole.
  i buziole.  
  , aparat po całej działce jest noszony w poszukiwaniu obiektów godnych uwiecznienia.
 , aparat po całej działce jest noszony w poszukiwaniu obiektów godnych uwiecznienia.  
  , ale podleję je dopiero jutro i też nie wszystkie, bo nie dam rady takiej ilości wody przytargać.
 , ale podleję je dopiero jutro i też nie wszystkie, bo nie dam rady takiej ilości wody przytargać. 

Nie ma to jak zgrana ekipa
 Nie ma to jak zgrana ekipa  Bałagan pomaleńku uporządkujecie, najważniejsze, że już będzie gdzie przytulić głowę do poduszki.
 Bałagan pomaleńku uporządkujecie, najważniejsze, że już będzie gdzie przytulić głowę do poduszki. Mogłabym podlewać, gdybym tylko czas miała. A ponieważ nie mam, to o tym nie myślę.
 Mogłabym podlewać, gdybym tylko czas miała. A ponieważ nie mam, to o tym nie myślę.