Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu złocień czerwonawy pięknie komponuje się na różanej rabacie. Jego delikatny róż jest dobrym tłem a Ty potrafisz to uchwycić ;:63
Po przenosinach na nową działkę praktycznie nie mam chryzantem - jedynie Złocień czerwonawy (gatunek) kwitnący o tej porze przetrwał. Żelazna bylina bo nawet nadmiar wody nie był w stanie go zniszczyć, latem kwitnąca odmiana Clara Curtis ... padła. Uwielbiałam ją za intensywny i ładny zapach.
Furczak chyba na stałe osiedlił się u Ciebie ... widać dobrze go traktujesz :D
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jesienne zdjęcia też mają swój urok, inne kolory niż latem czy wiosną. Masz skrzydlatego gościa w ogrodzie. Z ciekawością patrzy na dół co Ty tam posadziłaś? Może coś dobrego?
Ślicznie wygląda to zdjęcie z rosą na pajęczynce. Jadziu a Ty zakwaszasz ziemię pod różami w jakiś sposób? :wit
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Lubię takie pąki róż, jak ma ta Twoja, Jadziu JPII. ;:215
Racja jest z tą różą Novalis, rzeczywiście ma powera, że ho ho. Ale mimo tego zostawiam ją na pierwszym planie, jest taka delikatna wizualnie, że nie przeszkadza, że rośnie sobie w pierwszym rzędzie. Kwitnie mi non stop i od razu zbudowała ładny krzaczek.
Piękny, brzoskwiniowy kolor ma ta róża ;:215 https://www.fotosik.pl/zdjecie/209a6bafe2593616
Do szybkiego, miłego, Jadziu ;:196 :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dzisiaj nic nie zrobiłam zamiast pracować latałam z aparatem, bo jak tu nie uwieczniać uwijających sie owadów .Dzisiaj były nawet motylki aż 4 gatunki na astrach i chryzantemie roiło sie od różnistych gatunków błonkówek i pszczółki wielkie bzyczki również się pojawiły .Oczywiście był ten stary przyjaciel Fruczak z kompanem

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

BEATKO ;:196 na razie brzoskwinka Hansestadt Rostock ma jeszcze kwiaty, ale już lada dzień będzie bez .Niech idzie spać
to najlepsze co zrobi ,bo napracowała sie w tym roku ,więc należy jej się zasłużony odpoczynek. Myślę ,ze zanim pogoda się zepsuje to i Aphrodite też skończy swój pokaz, a ona jest w tym roku niemożliwa daje z siebie wszystko co potrafi ;:167 Zasługuje na medal nawet za zdrowotność bo tylko dolne liście są chore a reszta jak widać

Obrazek

Obrazek

IRENKO ten gość podkradał sikorkom słonecznik, a potem najzwyczajniej w świecie rozłupywał go siedząc na oparciu ławki. Ja nie zakwaszam róż stosuje tylko obornik i kompost .Kurcze, a może dla moich róż pH nieodpowiednie ;:224 ,że słabo kwitną jednak nie wszystkie tak się ociągają myślę ,ze na rabatach jest zbyt duża rywalizacja roślin o wodę i pokarm .Kupiłam niedawno sporo worków dobrej ziemi od gospodarza może to im pomoże i obornika bydlęcego Zobaczymy co będzie wiosną

Obrazek

Obrazek

KRYSIU Złocień czerwonawy gatunek słabo się krzewi ,jednak mam nadzieję ,ze jak już zaskoczył to teraz ruszy .Dzisiaj tak cudnie pachniało przy chryzantemie aż sie zdziwiłam ,ze ona tak intensywnie pachnie przy słonecznej pogodzie.Owadów było na niej mnóstwo .Jak ja kocham takie widoki i zamiast pracować robiłam im fotki :;230 No cóż praca nie zając nie ucieknie, a gdy nie będzie słońca owadów też nie będzie, to będę mogła pracować :wink: Już teraz sie zastanawiam kiedy wysiać drugi raz jednoroczne ostróżki ,żeby właśnie o tej porze były, bo Fruczaki je uwielbiają

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Życzę wszystkim udanej słonecznej niedzieli, a ja mam jutro bardzo miłego gościa :heja ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pospacerowałem Jadziu :wit
Piękne zdjęcia.
Tobie też miłego niedzielnego wypoczynku w towarzystwie Beatki (chyba trafiłem? :wink: )
Pozdrawiam serdecznie.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Jadziu -piękna jesień u Ciebie , ale chryzantema , od Floriana super . ładny układ płatków i ten kolor ;:168
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Jadziu, ale te fruczaki mają z Tobą dobrze! ;:224 One nawet nie wiedzą, że już tam szykujesz dla nich przysmaki :D . Róża JPII ma przepiękne kwiaty ;:138
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzionek bardzo miło upłynął ,szkoda że odwiedziny takie krótkie ;:174 Nie mniej bardzo sie z nich cieszę, bo i pogoda dopisała .Beatko cieszę sie bardzo ,ze mogłyśmy się znów zobaczyć ;:196 Mam nadzieję ,ze roślinki Cię nie rozczarują bo nakazałam im nie przynosić mi wstydu .Jeszcze raz dziękuję za odwiedziny ;:196 ;:196

Obrazek

Obrazek

KASIU Fruczakom też zmieniają się gusta bo w ubiegłym roku gustowały w Ostrogowcu, a w tym upodobały sobie szałwię Amistad i oczywiście szybciej zagustowały w jednorocznej ostróżce, potem we floksach .Widzę mnóstwo siewek ostróżkowych , więc muszę je jeszcze rozsadzić ,żeby znów nie narobiły mi bałaganu na rabacie tak jak w tym roku . Dzisiaj nie zauważyłam Fruczaka może w tym czasie byłam zajęta gośćmi, ale zauważyłam ważkę :heja bo dawno jej nie widziałam w ogródku

Obrazek

Obrazek

TERENIU Florianowa chryzantema śliczna i na dodatek wytrzymała ,bo super przeżyła zimy .Muszę ja bardziej wyeksponować Róże już kwitną pojedynczymi kwiatami tylko Aphrodite cudownie szaleje ;:167

Obrazek

Obrazek

ANDRZEJU czy zatrudniłeś się do CIA :wink: przecież żadne wróbelki tego nie ćwierkały :;230 Pozdrawiam ze wzajemnością ;:196 Ostatnio jakoś mało Cię widać na FO, ale wiadomo pracy masz sporo bo i nowa pergola przygotowana specjalnie dla Elżbietki :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jadziu, róże jak widać nie mają chyba zamiaru iść spać, bo cały czas pięknie u Ciebie kwitną ;:138 Sprzyja im łagodna pogoda i dużo słońca. Mam nadzieję, że taka śliczna i ciepła jesień utrzyma się jeszcze przez długi czas.
Aphrodite ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DOROTKO Aphroite juz po raz trzeci tak cudnie zakwitła .Jestem z niej baaardzo zadowolona gorzej u mnie z angielkami a takie wielkokwiatowe dobrze sobie radzą oczywiście też nie wszystkie, bo są też marudery .Podobno do 23 ma tak być, a potem śnieg i małe minusy, jednak jak będzie to się przekonamy

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Cześć Jadziu, JPII cudny jak i Eyes fo You, śliczne masz marcinki i hortensje, na razie mam tylko niskie białe, ale pięknie, obficie kwitną. O tej porze roku to śliczne rośliny. Moja /Twoja Bright as a Button ;:196 też dzisiaj rozwinęła kwiatuszka, ale nie zrobiłam fotki ;:131 , może jutro przed wyjściem do pracy się uda. https://images92.fotosik.pl/55/764887b367d84e18.jpg Śliczna fotka ;:215 . Roślinka o którą u mnie pytałaś to Gillenia trójlistna.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DAYSY JPII nie dosyć ,ze ma cudny kwiat to jeszcze cudownie pachnie .Marcinków trochę mam niskie i wysokie ale gdzie to wszystko pomieścić .Cudna ta Gillena już chyba w sezonie sie o nią pytałam bo mnie urzekła, a dopiero się zorientowałam po nazwie .Ta chryzantema jest cudna a w słońcu cudnie pachnie .Sporo pracy teraz na ogródkach ,bo trzeba zrobić porządki przed zimą .Muszę wciąż podlewać, bo susza okropna, a roślin na kacu :wink: sporo

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu jak zawsze u Ciebie kwitnąco, mnóstwo idealnie pielęgnowanych roślin - przepiękna ta dalia, o dziwo ja tez w tym roku dochowałam się kilku takich kwiatuszków.
Zdrowia bo to najważniejsze, prawdziwych przyjaciół - bo to najcenniejsze, dobrego humoru - bo to lekarstwo na wszystko i samych pięknych dni i chwil w ogrodzie ku Twojej i naszej radości ;:cm

Obrazek
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Jadziu, nie trzeba być detektywem :wink:
Gdy zaglądam na wątki znajomych, to czytam wszystkie wpisy od ostatniej wizyty. Zajmuje mi to sporo czasu i dlatego nie mam kiedy odpisywać :(
Beata napisała "do szybkiego, miłego", a ty później napisałaś "ja mam jutro bardzo miłego gościa" - wniosek sam się nasunął :)

Nie spodziewałem się, że tak szybko eyes for you będzie rosła. Niedawno przywiozłaś mi patyczka, a ona już trzeci raz kwitnie i patyczek zamienił się w krzew :heja
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANDRZEJU nie dosyć ,ze robota pali Ci się w rękach to i róże rosną jak szalone nie to co u mnie ;:174 W takim razie czytasz ze zrozumieniem tekstu ;:196 .U Beatki Oczęta również cudnie kwitną .Ciekawe teraz gdy dostaną dobrej ziemi i porządnego obornika czy podziękują za to czy wręcz przeciwnie ;:224 .To samo truskawki, bo w tym roku mogłam je policzyć na palcach ile ich było .Większość pąków opanowały kwieciaki ;:222 Nawet zastanawiam sie czy opłaca sie trzymać truskawki ,ale Amelka wciąż je szuka nawet teraz.
Dzisiaj tylko fauna wchodziła w obiektyw w trakcie odpoczynku

Obrazek

Obrazek

ANIU dziękuję za pamięć i życzenia oraz za cudną dalijkę ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”