Iwonko upiekłam tylko dwa ciasta sernik tradycyjny i Marysieńkę- ten rok obficie zaowocował orzechami to trzeba je jeść. Ciast orzechowych było aż trzy, Beatka przywiozła piękny tort orzechowy, Marysia drożdżowe z orzechami, Małgosia ciasto dyniowe, Iza ciasto z wiśniami, słodkości było do wyboru. Nie wspomnę o innych pysznościach, które przywiozły dziewczyny.
Udało się dużo jabłek rozdać, tak naprawdę wczoraj wcisnęłam dziewczynom

Szkoda, że jabłka tak szybko się psują, co z tego, że jest ich tak dużo, jak dużo wyrzuca się.
Dynie mam tylko na dekoracje, jakoś nie mogę się przekonać do jej przetwarzania, owszem zupkę, ciasta mogę jeść, ale przygotowywane przez innych
Joasiu róże okrywowe teraz pięknie powtarzają kwitnienie, jest na co patrzeć. Trawy jesienią mają swój czas, bardzo je lubię, na wietrze super falują i szeleszczą.
Lucynko różom okrywowym lekki przymrozek nie straszny, dają radę.
Zabawa była przednia.
Kochani moi goście napiszę w kolejności przyjazdu: Marysiu z Markiem, Kasiu, Irenko, Beatko ze Sławkiem, Małgosiu z Adasiem, Marto i Izo z Mirkiem
bardzo miło było nam Was gościć, dziękujemy za pyszności, które nawieźliście, dziś wiem zupełnie niepotrzebnie, następny raz przyjeżdżacie na pusto. Ważne, że było smaczne i nikomu nic nie zaszkodziło
Stworzyliście rewelacyjną atmosferę, dawno tak się nie ubawiłam, pogoda nam dopisała i mogliśmy sobie posiedzieć na ogrodzie.
Dziękuję za zdjęcia, widać jacy wszyscy jesteśmy zadowoleni, uśmiechnięci. Macie rację w miłym towarzystwie czas leci za szybko. Szkoda było się rozstawać co widać na jednym ze zdjęć.
Marto jaka uczta

toż tak przeciętnie było, cieszę się że Wam smakowało. Zielono zakręceni to super ludzie
Dzisiaj dwie moje sąsiadki od razu powiedziały, że wczoraj tyle aut u mnie stało, tyle ludzi przyjechało, a niech wiedzą jak potrafimy się bawić, cieszyć.
Irenko wiem, ciężko Ci było wracać, pokaż nam zdjęcie jak miałaś w samochodzie ograniczone ruchy, tak zapakowanego kombi na full dawno nie widziałam
Dilerka to podstawa, a jak Beatka wyjęła segregatorek nasienny to wszyscy zgłupieliśmy
Małgosiu mam nadzieję, że droga powrotna przebiegła Ci spokojnie. To mnie było miło, że przyjechaliście, masz rację super oderwać się od szarości dnia codziennego

Poproszę o przepis na ciasto dyniowe, dziś spróbowałam jest pyszne z nutą piernikową.
Marysiu to nam było miło, że przyjechaliście i Marek wytrwał tak długo. Zawsze będę pamiętała, że to Ty stworzyłaś tak fajną grupę zielono- zakręconych z dominacją pomidoromaniaków

Z tego, że zabraliście jabłka to ja się bardzo cieszę, mniej pracy dla mnie. Dobrze, że Irenka rozpoznała jaka to odmiana teraz wiem co mam. Myślę, że Wam jabłuszka smakują.
Następne spotkanie muszę zorganizować wiosną wtedy ogród jest przepiękny kipi kolorami, o tej porze jeszcze u mnie nie byliście.
Mirek19 żałuj, że nie przyjechałeś było świetnie, ze śmiechu to brzuch bolał ( nie od jedzenia!!!)
Czosnek, który sadzę to Harnaś, na moich piaskach wszystko wcześniej się sadzi, wcześniej się też wykopuje.
Kasiu dzięki za zdjęcia, pewne momenty mi umknęły, na Waszym końcu stołu naprawdę było wesoło, Sławek bardzo dbał o Was.
Atmosfera była super, sami ją stworzyliśmy, żal że tak szybko rozjechaliście się.
Beatko co tam waga, ważne że smakowało, nie wspomnę ile kalorii miał ten pyszny tort. Wykonanie i smak mistrzostwo świata, masz talent
Segregator nasienny to bardzo miłe zaskoczenie, tak poukładanej osoby nie znałam, każda odmiana dokładnie opisana, a ja nasionka trzymam w pudełku po butach, ciągle coś szukam
Jaka chmara, dla nas było dużą przyjemnością Was wszystkich gościć
Moi mili goście przywieźli roślinne suwenirki, które rano musiałam posadzić
nie dziwię się, że spotkanie wzbudziło zainteresowanie u sąsiadek, tyle paparazzi przyjechało, tyle aut stało, teraz dopiero widzę
i jeszcze z tyłu ochroniarz się przyplątał
a towarzystwo całe uśmiechnięte, ubawione
i inne suweniry
taką dekorację zrobiłam na przyjazd gości, ale chyba nikt jej nie zauważył
Było super, jestem szczęśliwą osobą, jeszcze raz dziękuję
wszystkim, że odwiedzili mój dom, zapraszam wiosną