Familokowego ciąg dalszy
Re: Familokowego ciąg dalszy
Jadziu jeszcze u Ciebie wszystko ładnie kwitnie , widać że przymrozków jeszcze u Ciebie nie było to tak jak u mnie . Happy day lemon jest bardzo ładny , pięknie kontrastują te ciemne liście z jaskrawo żółtym, kwiatem .
Dalia bajeczna w dwóch kolorach i taka duża prezentuję się urokliwie .
Co do zdjęć też próbuje na manualu , ale często idę na łatwiznę i ciachnę na ustawieniach fabrycznych albo co gorsza telefonem.
Dalia bajeczna w dwóch kolorach i taka duża prezentuję się urokliwie .
Co do zdjęć też próbuje na manualu , ale często idę na łatwiznę i ciachnę na ustawieniach fabrycznych albo co gorsza telefonem.
- pelagia72
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu
Cieszę się ,że wróciłaś i ogródek przeżył bez szwanku
Sadzonki od Ciebie mają się super, żeby nie zapeszyć
Wszystko wygląda jeszcze pięknie i kolorowo.
Zdumiona jestem kwitnieniem ostróżki
Cudna.
Jak tam Czarny Jacek
Cieszę się ,że wróciłaś i ogródek przeżył bez szwanku

Sadzonki od Ciebie mają się super, żeby nie zapeszyć

Wszystko wygląda jeszcze pięknie i kolorowo.
Zdumiona jestem kwitnieniem ostróżki

Jak tam Czarny Jacek

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16

Tak, Jadziu, dzisiaj już pojawił się rumieniec na tej chryzantemie. Na razie ma przebłyski różu, ale to znak, że najprawdopodobniej wraca do siebie. Zapączkowana jest mocno

U mnie tylko dwa razy był szron na trawie, ale niczego nie ścięło, dalii także. Więc wszystko nadal jest na zewnątrz.
Jedynie co to dzisiaj zrobiłam sobie listę co trzeba wnieść na ganek przed zimą, abym o wszystkim pamiętała jakby trzeba było działać w pośpiechu, bo mam tego sporo.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jadziu
Piękną jeszcze masz jesień
Kolorową, pełną kwitnień , barw.Taką można oglądać, podziwiać bez końca.
Piękne odmiany i kolory chryzantemek i marcinków.
U mnie też już wszystkie marcinki rozkwitły.
Dalie śliczne wciąż cieszą.Moje w sobotę wykopałam.
Owady jeszcze korzystają ze słoneczka, buszują po kwiatach i nas też cieszą
pozdrawiam

Piękną jeszcze masz jesień

Kolorową, pełną kwitnień , barw.Taką można oglądać, podziwiać bez końca.

Piękne odmiany i kolory chryzantemek i marcinków.
U mnie też już wszystkie marcinki rozkwitły.
Dalie śliczne wciąż cieszą.Moje w sobotę wykopałam.
Owady jeszcze korzystają ze słoneczka, buszują po kwiatach i nas też cieszą

pozdrawiam

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
No jesteś cała i zdrowa...to więcej nie trzeba.
Ogród słyszę sam siebie pilnował a może fruczak doglądał go podczas Twojej nieobecności.
Bardzo kolorowo masz Jadziu i niech zapączkowane róże jeszcze pokwitną żeby cieszyć nasze wspólne oczy.
W dzień jest cudownie ciepło i można jeszcze dużo porobić.

Ogród słyszę sam siebie pilnował a może fruczak doglądał go podczas Twojej nieobecności.
Bardzo kolorowo masz Jadziu i niech zapączkowane róże jeszcze pokwitną żeby cieszyć nasze wspólne oczy.
W dzień jest cudownie ciepło i można jeszcze dużo porobić.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Na dzisiaj koniec pracy, bo nie mogę nadwyrężać mojego kręgosłupa niestety coraz bardziej dokucza
Jednak wykopałam mieczyki fajnie porosły im cebulki ,ale jest bardzo sucho . Dalie jeszcze sie trzymają, więc niech sobie siedzą, a chryzantemy cudnie kwitną jednak jeszcze nie wszystkie sie postarały sporo jeszcze nie pokazuje koloru .Powsadzałam patyczki Postiliona mam nadzieję ,ze się ukorzenią ,pościnałam też liście piwoniom, bo leżały na ziemi z powodu suszy .Aphrodite dalej w pąkach, ale coraz mocniej się już rozchylają .Zapowiadają jeszcze fajna pogodę ,wiec raczej zdążą sie otworzyć

ELUSIA oczywiście Fruczak parę razy dziennie robi przegląd ogródka, dzisiaj również zdołałam go uwiecznić. Liczę że kiedyś uda mi się zrobić mu porządną fotkę .Najbardziej cieszy mnie Riant ,ze tak cudnie kwitnie
Czekają jeszcze na posadzenie tulipany które dostałam od wnusia z serii Rembrandta ale też i moje wykopane latem Narcyzy również czekają w kolejce na posadzenie

ANIU dzisiaj jednego astra wykopałam ,niestety w tym miejscu mam zbyt dużo roślin na kacu
i kwitły tak sobie a dalie wiadomo one wciąż mają pragnienie tak jak hortensje. Najbardziej cieszą mnie buszujące owady gdy zaświeci słonko.Czy Obiedkę wysłać Ci teraz czy dopiero wiosną ???

BEATKO szronu jeszcze nie zauważyłam na swoich roślinach .Dzisiaj też część doniczkowych cebul wyniosłam do przechowalni ,żeby potem nie zbierać wszystkiego na raz Te cebulowe są w doniczkach i maja już zaschnięte łodyżki .Robiłam też porządek z daturami, bo jedna dopiero niedawno wypuściła listki ,a calutki sezon stała jak zaklęta myślałam ,ze juz po niej .To chyba żółta patrząc po pniu mocno mi podeschła przez zimę.Przesadziłam do nowej doniczki ,ale tylko połowę przecięłam siekierką, bo pień był okropnie grubaśny i calutki zaschnięty

AGNIESZKO Czarny Jacek jeszcze żyje, jednak nie wiem czy zakwitnie ,chociaż patrząc na pąk to raczej tak .Sadzonkę tej ostróżki dostałam kiedyś od Reni [reniak ] i bardzo sie cieszę ,ze ją mam, bo z ostróżkami tak jak z jeżówkami nie umiałam sobie dać rady, a te jednak żyją.Szałwia jest łatwa do ukorzeniania wiec spoko dadzą radę pod Twoja opieką

JOASIU muszę powoli przetestować wszystkie ustawienia,
bo najlepiej na automacie nie trzeba ustawiać. Dalia Ferncliff jest przecudna to miłość od pierwszego obejrzenia jej na fotkach. Happy day Lemon ,druga kotylionowa jak ją nazywam ,bo bez imienia i Black Jack wszystkie te dalie mają ciemne listki i nawet gdyby nie kwitły to można podziwiać listki

IWONKOAmelka fajnie puszcza listki chyba zadowolona z pobytu w doniczce z dobra ziemią.
Dzisiaj wsadziłam do doniczki prawie ukorzeniony patyczek Elżbietki ,którą tak sobie włożyłam do wiadra z ziemią bez okrycia, bo mi się złamała długa gałązka może jakiś miesiąc temu albo trochę dłużej Patrzę dzisiaj a tam korzonki
Musowo trzeba było ulokować w doniczce U mnie jeszcze nie zawitał dziadek Mróz, wiec wszystko sobie szaleje, aby tylko spadło trochę deszczu, bo w ogródku panuje Sahara

ELUSIA oczywiście Fruczak parę razy dziennie robi przegląd ogródka, dzisiaj również zdołałam go uwiecznić. Liczę że kiedyś uda mi się zrobić mu porządną fotkę .Najbardziej cieszy mnie Riant ,ze tak cudnie kwitnie

ANIU dzisiaj jednego astra wykopałam ,niestety w tym miejscu mam zbyt dużo roślin na kacu

BEATKO szronu jeszcze nie zauważyłam na swoich roślinach .Dzisiaj też część doniczkowych cebul wyniosłam do przechowalni ,żeby potem nie zbierać wszystkiego na raz Te cebulowe są w doniczkach i maja już zaschnięte łodyżki .Robiłam też porządek z daturami, bo jedna dopiero niedawno wypuściła listki ,a calutki sezon stała jak zaklęta myślałam ,ze juz po niej .To chyba żółta patrząc po pniu mocno mi podeschła przez zimę.Przesadziłam do nowej doniczki ,ale tylko połowę przecięłam siekierką, bo pień był okropnie grubaśny i calutki zaschnięty

AGNIESZKO Czarny Jacek jeszcze żyje, jednak nie wiem czy zakwitnie ,chociaż patrząc na pąk to raczej tak .Sadzonkę tej ostróżki dostałam kiedyś od Reni [reniak ] i bardzo sie cieszę ,ze ją mam, bo z ostróżkami tak jak z jeżówkami nie umiałam sobie dać rady, a te jednak żyją.Szałwia jest łatwa do ukorzeniania wiec spoko dadzą radę pod Twoja opieką

JOASIU muszę powoli przetestować wszystkie ustawienia,

IWONKOAmelka fajnie puszcza listki chyba zadowolona z pobytu w doniczce z dobra ziemią.

- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Jadziu niesamowite zdjęcia owadów
no coś pięknego
jesień już swoimi kolorami rozgościła się w Twoim ogrodzie 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Potwierdzam słowa przedmówcy, pięknie przedstawiona jesień.
Na swoim aparacie również muszę poćwiczyć manual bo zdjęcia jednak fajniejsze wychodzą.
Na swoim aparacie również muszę poćwiczyć manual bo zdjęcia jednak fajniejsze wychodzą.
- pelagia72
Jadziu
Chryzantemy wyglądają pięknie a pszczoły i inne bzyczki cieszą się marcinkami.
Nie dobrze było by ,żeby ogród taki suchy wszedł w najzimniejszą porę roku.
A październik raczej suchy zapowiadają, przynajmniej w kalendarzu biod.
Chryzantemy wyglądają pięknie a pszczoły i inne bzyczki cieszą się marcinkami.

Nie dobrze było by ,żeby ogród taki suchy wszedł w najzimniejszą porę roku.
A październik raczej suchy zapowiadają, przynajmniej w kalendarzu biod.
- sauromatum
- Od: 18 maja 2010, o 08:54
Ta dalia Happy Days Lemon jest przepiękna
Widać, że jesień coraz bardziej zaawansowana

Widać, że jesień coraz bardziej zaawansowana
- JAKUCH
Kolejny słoneczny dzień za nami jednak rano przywitały nas mgły i babie lato oplątało wszystkie rośliny .Gdy mgła powoli opadała tworzyła kropelki na roślinach i piękny to był obrazek .Oczywiście znów musiałam latać z aparatem ,żeby uwiecznić co nieco z fauny i flory.

KAROLU miło Cię znów gościć Niestety jesień już dzisiaj przywitała nas mgłami i jest coraz bardziej kolorowo inaczej .Jesień też ma swoje cudne kolory, bo widać które rośliny się cudnie przebarwiają nie tylko cudnie kwitną w sezonie jak Rozwary czy lilie. Happy days lemon mam jąjuż parę lat, ale ona rośnie w donicy tam jej chyba lepiej

AGNIESZKO oczywiście leję dziennie inaczej wszystko by padło w zimie szczególnie różaneczniki i azalie potrzebują sporo wody ,żeby wiosną cudnie rozkwitnąć i jakoś przeżyć w zdrowiu zimę..Dzisiaj nawet sporo motyli fruwało, bo był Rusałka pawik, Rusałka ceik i Rusałka Admirał ,były też pszczółki i inne bzygowate.Oj było rojno na astrach i sporo fotek nastrzelałam

GRAŻYNKO manual dopiero muszę opanować nie bardzo podobają mi się fotki robione tą metodą.Jednak dziennie próbuje na innych opcjach robić dzisiaj np Fruczakowi robiłam fotki na Makro zamiast na Sport i chyba wychodzą lepsze, ale to wiercipięta i musi wciąż machać tymi skrzydełkami

MARIUSZU
staram sie, chociaż nie zawsze mi to wychodzi ,jednak nie poddaje się i dalej walczę

Jutro kolejny słoneczny dzień trzeba wykorzystać na przygotowanie ogródka do snu zimowego ,a jeszcze mam sporo roboty . Trzeba przesadzić floksy, bo sporo siewek się pojawiło a i kępy mocno się rozrosły no i trzeba poszukać miejsca gdzie przenieść
Życzę wszystkim udanego słonecznego dnia

KAROLU miło Cię znów gościć Niestety jesień już dzisiaj przywitała nas mgłami i jest coraz bardziej kolorowo inaczej .Jesień też ma swoje cudne kolory, bo widać które rośliny się cudnie przebarwiają nie tylko cudnie kwitną w sezonie jak Rozwary czy lilie. Happy days lemon mam jąjuż parę lat, ale ona rośnie w donicy tam jej chyba lepiej

AGNIESZKO oczywiście leję dziennie inaczej wszystko by padło w zimie szczególnie różaneczniki i azalie potrzebują sporo wody ,żeby wiosną cudnie rozkwitnąć i jakoś przeżyć w zdrowiu zimę..Dzisiaj nawet sporo motyli fruwało, bo był Rusałka pawik, Rusałka ceik i Rusałka Admirał ,były też pszczółki i inne bzygowate.Oj było rojno na astrach i sporo fotek nastrzelałam

GRAŻYNKO manual dopiero muszę opanować nie bardzo podobają mi się fotki robione tą metodą.Jednak dziennie próbuje na innych opcjach robić dzisiaj np Fruczakowi robiłam fotki na Makro zamiast na Sport i chyba wychodzą lepsze, ale to wiercipięta i musi wciąż machać tymi skrzydełkami

MARIUSZU

Jutro kolejny słoneczny dzień trzeba wykorzystać na przygotowanie ogródka do snu zimowego ,a jeszcze mam sporo roboty . Trzeba przesadzić floksy, bo sporo siewek się pojawiło a i kępy mocno się rozrosły no i trzeba poszukać miejsca gdzie przenieść

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ten furczak to i Ciebie musi mieszkać ze ciągle go masz i widzisz. Nawet może się oswoil ? Jakiś celebryta się z niego zrobił.
Marcinki szaleją. Jezowki sobie kwitną. Moich kilka też.
Twoje dalie pięknie się trzymają. Moje były pół na pół. Dlatego ten widok mnie denerwowal i wykopalam je.
Tak jeszcze mamy piękną jesień

Marcinki szaleją. Jezowki sobie kwitną. Moich kilka też.
Twoje dalie pięknie się trzymają. Moje były pół na pół. Dlatego ten widok mnie denerwowal i wykopalam je.
Tak jeszcze mamy piękną jesień

- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Pięknie i kolorowo

Jadziu czy to Brunera ta Looking glass ślicznie się trzyma, moją myślałam dzisiaj ściąć bo podsychają jej liście, Twoja taka piękna żywa jak na wiosnę. Pozdrawiam

- pelagia72
Jadziu
Róże o morelowym odcieniu pięknie jeszcze kwitną.
A cóż to za fioletowy kwiatek na zdjęciach z rosą
Ciekawa jestem ,czy mieczyki duże cebule miały ,swoich jeszcze nie wykopywałam.
Róże o morelowym odcieniu pięknie jeszcze kwitną.

A cóż to za fioletowy kwiatek na zdjęciach z rosą

Ciekawa jestem ,czy mieczyki duże cebule miały ,swoich jeszcze nie wykopywałam.
- JAKUCH
AGNIESZKO jednak morelowych to już ostatnie kwiaty i tak w tym roku super kwitła .Ten lila kwiatek to lnica purpurowa jeśli się nie mylę, lubi się wysiewać, jednak owady ją uwielbiają szczególnie pszczółki dlatego jej na to pozwalam lubi się też pokładać.Mieczyki wyjątkowo fajne porosły, a zawsze miały u mnie tendencje do zmniejszania cebulek, dlatego przez jakiś czas z nich zrezygnowałam .Może dlatego ,ze rosły przy pomidorach i dostawały też od nich jedzonka ,czyli za słabo je zawsze karmiłam

KRYSIU miło znów Cię gościć
W tym sezonie wszystkie jesteśmy w niedoczasie w zimie będzie lepiej .U nas na razie tylko jeden dzień był z mgłą a ja tak czekam na nią, bo fajne fotki wychodzą z rosą
Brunera w tym roku jest niemożliwie piękna stoi jak sztuczna ze wszystkimi cudnymi listkami
.Sama ją wciąż podziwiam i fajnie sie komponuje z cyprysikiem obtusa Nana Gracilis bardzo udana z nich para
W ubiegłym roku chciałam juz wykopać tę Brunerę, bo była okropnie brzydka, a w tym roku bryluje

KRYSIU miło znów Cię gościć