Pod Dębem ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Danka65
100p
100p
Od: 18 mar 2012, o 11:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod Dębem ;)

Post »

Asiu, robota pali Ci się w rękach.
Oj pięknieje ogród aż miło patrzeć ;:138 chodnik który przywróciłaś do życia jest super, bardzo mi się podobają chodniki z tych kamieni o nieregularnych kształtach.
Tu rabata przy kamieniach, tu chodnik, tu bonsai, tu dzieciątko, uuuffff
A jak tam maluszek, guza nabił i śliwka będzie pamiątką urodzinową :wink: a główka nie boli?
No dziś ostatni dzień wrześniowych upałów. Pracy jeszcze wszyscy mamy sporo w ogrodach ale w końcu w niższych temperaturach, oby nie ciągle w deszczu. Ale deszczyku czekamy na ciebie ;:333
No to rękawy podkasane i dalej Asiu w ogród ;:215
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asieńko, bardzo dużo się u Ciebie zmieniło od moich ostatnich odwiedzin ;:138 ;:138 złapałaś bakcyla i przesz do przodu. ;:oj
Maluszek jeszcze niejednego guza sobie nabije,ale i tak musisz go mieć na oku.W ogrodach aż roi się od niebezpieczeństw, nawet piękne majowe konwalie, potrafią swymi owocnikami narobić kłopotu a taki maluch wszystko wkłada do buzi. ;:202
Delektuj się kolejnymi etapami a niebawem ogród mile Cię zaskoczy swym pięknem. ;:215 ;:215
Zmykam,zostawiając pozdrowienia i urodzinowe buziole dla małego ogrodnika. ;:167 ;:cm ;:cm :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Joasiu sorki ;:196 ,ze pomyliłam sie, ale z tylu dodatkowych imion zawsze możesz sobie na dokładkę jakieś dobrać :;230 .U mnie też suchutko wie znów był taniec wężowy .Bonzai dopiero wiosna będzie ładne .No i widzisz masz nowy fach w rękach fryzjerstwo ;:304
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Asiu,dawno mnie nie było ,bo praca ,przetwory i wyjazd na grzybki mnie gdzieś zatrzymały ,a tyle dzieje sie w Twoim ogródku,jakie to fajne uczucie zagospodarowywać po swojemu ogród,a ile będzie potem satysfakcji ,że się samemu tego dokonało,piszesz,że nie możesz wejść w moje nadwyżki ,myślę ,że już możesz,albo będziesz mogła za moment,bo trzeba trochę napisać postów i być na chwilę na forum ,a widzę ,że postów Ci przybyło ,a i czasowo już też trochę jesteś ,masz super miejsce na urządzenie swojego ogrodu i piękną motorową pasję ,tylko uważaj na siebie ,wyglądasz rewelacyjnie ,odrobiłam zaległości w całości,pozdrawiam ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Asiu, jesteś niesamowita! ;:215 Wyczarowałaś wspaniałe bonzai ;:333 , które cudownie urozmaici Twój ogród, który staje się coraz ciekawszy. ;:63 Oczywiście nie sam z siebie, tylko dzięki Twojej pracowitości. ;:138 ;:138
A synuś niejednego guza jeszcze sobie nabije. ;:223 Taka to już dziecięca przypadłość, a mamusia bardziej cierpi w takiej sytuacji niż sam poszkodowany. :oops: Cóż, życie. ;:108
Pozdrawiam cieplutko w tym zimnym dniu i dobrego, cieplejszego tygodnia życzę. ;:3 ;:196
DzonaK

Post »

Witajcie moi mili
Prace w ogrodzie stoją cały weekend padało dziś od rana to samo , zimno i wieje . W niedzielę byliśmy chwilę na grzybach ,ale raptem znaleźliśmy dwie sztuki . Albo las do kitu albo nie ma grzybów .

Obrazek

dorcia7tak jak mówisz , nawet do swojego męża mówiłam że chyba zrezygnujemy z kostki na obrzeżach no może to i ładnie wygląda , ale ja chcę mieć naturalny ogród ,żeby było wiejsko i sielsko do tego garnki gliniane doniczki plecione wolę takie klimaty . Tamte miejsce z kamieniami chyba właśnie najlepsze miejsce na hosty . Może dam jeszcze na tył parzydło leśne coś wyższego i kwitnącego .

nyna76 Aniu dziękuję za życzenia dla malucha .Mam nadzieję , że jeszcze rok i będzie trochę z górki . Z tym Rosa humus dobry pomysł , zapisze sobie i na wiosnę podsypię trochę żeby wzbogacić glebę . Jeszcze nie zastanawiałam się co posadzić . Widza mi się tam niewielkie trawy i jakieś byliny dla koloru . Rabata stoi nie skończona bo cały czas pada i zimno , a ja muszę patrzyć na pagodę ze względu na małego . W zeszłym roku ciągle miał zapalenie krtani gdzie kończyło się szpitalem i inhalacjami . Może ten rok będzie lepszy .

Danka65 Danusiu Pierwszy dzień po nabiciu guza głowa go bolała , został już mały siniak , będzie żył do wesela się zagoi :D Ja nie zdążyłam nić zrobić przed tym zimnem . Dziś jak niuniu zaśnie to polecę raz dwa posadzę cebulę bo tak zwlekam , żeby mnie wiosna nie zastała i nie będzie pięknych kwiatów . Ten chodnik robiony był własnoręcznie bo nawet w garażu forma jeszcze leży . Może to jeszcze wykorzystam ;:108

stasia_ogrod Stasiu dziękuje za życzenia . Bakcyl załapany to na pewno aż Robert już mnie odciąga w sklepie od wszelkiego rodzaju roślin ;:306 mówi że ja mam jakąś manie na punkcie ogrodu coś w tym jest :;230 .Jedyne jakie były trujące owoce to cisa , którego od razu usunęłam , bałam się że mogę nie dopilnować i wolałam nie ryzykować .

JAKUCH Jadziu nic się nie stało z tą pomyłką po prostu się roześmiała bo to zabawnie wyglądało jak się przeplatały imiona ;:306 Drzewa reklamacji nie zrobią na swoją czuprynę za to jak bym komuś włosy obcięła to ho ho ;:306

koziorozec Martuś już mogę wejść w Twoje nadwyżki tak jak pisałaś ilość postów i obecność na forum zrobiły swoje :heja

plocczanka Lucynko chyba nie zapowiada się na cieplejsze dni . Miałam nadzieję na ochłodzenie , ale nie aż takie żeby nie można było nic porobić bardziej mam na myśli opady deszczu .
Danka65
100p
100p
Od: 18 mar 2012, o 11:12

Post »

Kobieta pracująca, żadnej pracy się nie boi nawet sobie płyty chodnikowe ulepi ;:138
Popieram, sama bym sobie ulepiła takie, powiedz tylko czy one są z jednej wielkości i różnie powykręcane czy różnej wielkości?
Mam w plaaaanach ;) regulowanie ścieżek wokół altanki i przygotowuję grunt :wink:
Fajna fotka drogi do lasu, zaprasza na grzybobranie...jak już grzyby urosną ;:306
DzonaK

Post »

Danusiu one są różnej wielkości a formowanie placu z tej kostki jest dowolne , można sobie układać jak się chce w dowolny sposób jak dusza zapragnie :lol:
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Joanno ale piękny strzyżony bonsai zdobi teraz Twój ogród. Szkoda, że synuś w tak bolesny sposób zdobywa doświadczenie życiowe. Trzeba osładzać jakoś te trudne chwile i mamy po to są, żeby jakoś łagodzić te guzy i potknięcia :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
DzonaK

Post »

kania bonsai pewnie na przyszły rok dopiero nabierze wigoru .Bo jak na razie średnio mi się podoba może dlatego że nie jest zasłonięty bylinami i trawami .

Liczyłam na piękną złotą jesień tymczasem jest bardzo zimno , ogrzewanie chodzi na pełnych obrotach . Byłam przejść się po ogrodzie na chwilę i zobaczyłam ,że truskawki mi kwitną i tak nic z tego nie będzie już w tym roku , ale tego się nie spodziewałam .

Obrazek
Z aronii też chyba nici bo susza je wysuszyła

Obrazek
Pigwy natomiast jest u mnie dostatek

Obrazek
W domu kwitnie papryczka ozdobna zebrałam trochę nasion z owoców , chyba pozrywam wszystko i wydobędę nasiona zobaczę czy na wiosnę wyrosną ozdobne papryczki chociaż w to wątpię

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Asiu kochana, nie troskaj się, złota polska jesień jeszcze do nas zawita ;:108 , tylko najpierw musi nas trochę postraszyć. ;:oj Jak to ona. ;:224
Piękne zdjęcie:

Obrazek Listeczki ozdobione perełkami. ;:138 ;:138

Pozdrawiam. ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jak się pigwy pięknie podrumieniły ;:173
Co z nich będzie ??
Ja aronię zerwałam pod koniec sierpnia.Jeszcze była fajna, nie ususzona :roll:
DzonaK

Post »

Witajcie moi mili
Lucynko mam nadzieję że będzie choć odrobinę dobra pogoda na dokończenie prac jesiennych .
Dziękuję za miłe słowa . Zdjęcia będą od przyszłego roku trochę lepsze jak zainwestuję w sprzęt
Aniu jeszcze się nie zastanawiałam nad tą pigwą , ale chyba zrobię sok taki do herbaty i spróbuje konfiturę jakąś . Ostatnio zobaczyłam , że dżem z jabłek zachodzi pleśnią pomimo, że był pasteryzowany już jeden słoik poszedł do kosza . ;:131
A aronia będzie na przyszły rok trudno , ptaki będą miały co zjeść .

Kupiłam róże chociaż nie wiem po co była jeszcze pnąca w kolorze lawendy teraz żałuję , że jej nie wzięłam .Na wiosnę zrobię gnojówkę z pokrzywy i trochę je podkarmię albo jakiś granulat .

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Asiu:)

Aronia co roku u mnie nie była wykorzystana aż do teraz ;:224 Ciężka to praca,ale jaka satysfakcja :uszy
Pigwa to też sporo babrania ;:303 Na szczęście moi kochani rodzice się z nią bawią,a ja dostanę gotowe słoiczki z zawartością :tan
Róże z kartoników już przechodziłam,słabsze sadzonki ,ale jak ją na wiosnę podkarmisz to pewnie pokaże swoją krasę ;:108

Pozdrowienia :wit
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

W Bied... również dziś zawiesiłam oko na takich kartonikach. Kusiły, bo były za grosze. Nawet zielone pędy z nich wystawały. Oparłam się pokusie i nie kupuję róż na jesieni, a nawet za darmo bym nie wzięła, bo u mnie jesienne nasadzenia są bardzo wątpliwe.
Pigwa śliczna, apetyczna. Na pewno dużo przyjemności sprawi jej konsumpcja :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”