Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Post »

Marysiu No tak, no tak.Ale w różance musiałabym usunąć 90% róz, bo tak mi chorują.
A szkoda jakoś.Bo ładne odmiany tam są.Nic, zima długa, poczytam to tu to tam.Może ktoś i coś doradzi, co tu z nimi da radę zrobić.
Soczki się przydają.Dla siebie robię, dla corci, dla syniów i teściowej.Rok urodzajny w owoce.To trzeba zrobić.
Córcia wyprawiona.Teraz się śmiejemy,że prawdziwy z niej "słoik warszawski " ;:306
Dziękuję, dziękuję za wszystko. ;:196

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dobrego dnia wam życzę ;:3
U mnie piękne sloneczko ;:173
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, i to jest właśnie ogród jaki pamiętam z ubiegłego roku. Twój ogród to dla mnie powojniki i hortensje. Teraz hortensje na pierwszym planie a najfajniejsza Bobo. Ale może tylko tak mi się wydaje, bo akurat tę odmianę wyeksponowałaś na zdjęciu. Czekam więc też na inne :D . Aniu, a możesz napisać jakie masz odmiany na różance?
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kania-Kasiu Oj nie tylko hortensje i powojniki.. ;:173
Jak może zauważyłaś ,ze nie tylko te rośliny mam.Ale dużo różnych ;:108
Bobo mam i bardzo ją lubię.Ale innych też jest i pokazuję je caly czas..Może nie wszystkie podpisuję za każdym razem.Ale staram się.
Jakie róże mam w różance ?Nie mam przy sobie zeszytu.Ale z tych co pamiętam to :
Chippendale,Kilka z 4 NN, Louise Odier,Augusta Luise; Munstead Wood; Emilien Guillot.Pastella, Lavender ice,
Deep Impression.Kronenburg,Mister Lincoln,Poulman ( chyba ) Mainzer Fastnacht i nie pamiętam czy coś.
A na siatkę w tym roku dałam Gizelką i jakąś pnącą czerwoną.Ale jeszcze male. :wink:

Hortensja Kyushu - moja pierwsza hortensja
Obrazek
Obrazek
Hortensja Bobo od tarasu i ogród
Obrazek
Hortensja Magical Fire
Obrazek
Obrazek
Vaqnilka
Obrazek
Limka
Obrazek
To nie wszystkie moje hortensje .. ;:108 ;:108
Czarny bez..
Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kyushu to i u mnie była pierwszą hortensją bukietową...niestety już jej nie ma i nawet nie wiem co się z nią stało... :oops: Pewnie karczownik przed laty ją załatwił ale to było tak dawno, że już nie pamiętam.. ;:131
U Ciebie wciąż ich przybywa a wszystkie piękne! ;:138 ;:138 To prawdziwe ozdoby ogrodu - piękne bo naturalne. ;:108
miłego dnia Aniu! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pytasz Aniu, czy zauważyłam, że masz też inne rośliny w ogrodzie, nie tylko hortensje i powojniki. Tak, zauważyłam :D . Ty pewnie też zauważyłaś, że nie raz i nie dwa pisałam, że masz różnorodny, bogaty ogród :) Pisząc, że Twój ogród dla mnie to powojniki i hortensje miałam na myśli, że z tymi widokami najbardziej mi się Twój ogród kojarzy, w moich oczach jest to element dominujący, mnie najbardziej zapadł w pamięć widok Twoich letnich powojników i jesiennych hortensji. Nie chciałam w żaden sposób umniejszyć Twojemu ogrodowi a tak chyba zostałam zrozumiana ;:218
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marpa-Maryniu Witam cię cieplutko ;:196
I moja Kyushu była pierwszą hortensją bukietową.I bardzo lubię jej te koronkowe kwiaty.Zwłaszcza w pierwszej fazie kwitnienia. ;:167
Szkoda,że ją straciłaś.Ja w tym roku straciłam Pinky Winky :cry:
Dziękuję za tka miłe slowa.Aż mi się przyjemnie zrobiło ;:196
kania-Kasieńko Może nie tak to ujęłam.Ostatnio wszystko coś nie tak robię. ;:155 ;:183
Sorki , nie gniewaj się na mnie. ;:196 Oczywiście, zauważyłam i wielką przyjemnością czytam twoje wpisy u u mnie .
U ciebie też.Ja nie zawsze tak potrafię wszystko ładnie zebrać w słowa.
Już bardziej rozumiem co miałaś na myśli.Ja też niektóre ogrody utożsamiam z jakimiś roślinami. ;:173
A jak kojarzę ci się z hortensjami i powojnikami, to też fajnie.Niektórzy piszą,że z hostami.To ich ostatnio mniej pokazywałam ;:173

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A no to super, że się nie gniewasz ;:196 . To chyba ja jakoś nie umiem się wysłowić. Gdybym miała namalować Twój ogród użyłabym wszystkich kolorów bo mam wrażenie, że masz u siebie wszystkie możliwe rośliny i nie boisz się eksperymentować. Zastanawiam się czasem jak to robisz, że mieścisz tyle roślin i jeszcze masz sporo miejsca na trawnik :D . z róż, które wymieniłaś znam Chippendale i Louise Odier. Ta pierwsza odmiana jest zdrowsza a LO czasami, jak czytam, coś złapie. Na różance róże zarażają się od siebie nawzajem. Ja na Twoim miejscu postarałabym się wybrać jak najwięcej chorych liści, zgarnąć ziemię pod różami i dać nową. Na wiosnę mocno przyciąć róże i robić opryski najpierw miedzianem a potem innymi preparatami. Dać nawóz. A jakby nie chciały nadal rosnąć, to kij im w oko. Masz tyle innych bujnych roślin, że ogród nic nie straci.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu masz sporo kwitnień szczególnie pęknie kwitną hortensje.Czekam na cudowne przebarwienie się dębolistnej .To każdego roku istne cudo w promieniach słońca ;:167 Rudbekie cudne słoneczka, ognisty Milin na wysokościach, nawet owoce czarnego bzu nie wspomnę o daliach, bo też masz ich multum .Prawdziwy raj na ziemi
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Aniu, a i u mnie w tym roku Pinky Winky strzeliła focha. Późno wypuściła w ogóle liście i nawet nie liczę na tegoroczne jej kwiatostany. A zawsze była ta naj naj... Widocznie sobie wzięła urlop okolicznościowy ;:306
Ale fajnie, że dokształcasz się w takiej dziedzinie. ;:215 Z takim talentem to pewnie wszystkie ciekawostki z fotografii będziesz wprawiała zaraz w ruch. Świetny miałaś pomysł! Świetna inwestycja czasu i talentu. ;:215 Bardzo popieram tę decyzję. ;:303
Pozdrawiam.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, Twój ogród nieustająco wabi kolorami i pyszni się zarówno letnimi i jesiennymi barwami. ;:138 ;:138
Wrzosy, hortensje, różyczki, dalie i milin ;:215 ;:215 , który u mnie tylko zielony i ani myśli zakwitnąć, ale on ma zbyt dużo cienia, za to zakrywa nieciekawą część działki. ;:108
Powodzenia w nauce, zdrowia dla teścia. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ależ urocza jest ta czerwona dalia z kremowym środkiem ;:173 Hortensje już chwaliłam nie raz, ale trudno przejść obok nich obojętnie ;:224 No i te twoje hibiscusy bagienne...Różę Elmshorn zanotowałam, skoro taka twarda to warto ją zaprosić :wink:
Co ja czytam? Teraz będziesz już prawdziwą profesjonalistką... To już w ogóle nie będzie można się oderwać od twoich zdjęć :D
Porównawcze zdjęcia najlepiej pokazują jakie wielkie znaczenie mają wszelkie ozdoby w ogrodzie ;:215
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, zdjęcia już zrobiły się rewelacyjne, co to będzie po kursie?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję wam za odwiedziny i wpisy ;:196
Dzień byl trudny, przed godziną wróciłam do domu.Ale zajrzałam tutaj, przeczytałam.Jutro już odpowiem,. ;:205
Coś niecoś zostawię ogrodowego ;:108

Marcinki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Moje zimowity pod krzaczkami roślinami, zduszone ale są.
Muszę i to koniecznie je przesadzić w inne miejsce.I więcej w grupie
Czyli niedługo już będzie można na jesieni ??
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ten bluszczyk kupiłam na wiosnę ubiegłego roku.
Był cały sezon na tarasie w donicy. No nie miałam pomysłu na miejscówkę dla niego.
Potem przed zimą zabrałam go do domu. Podrósł nawet.
I na wiosnę znowu poszedł na taras. I na zimę ponownie go zabiorę do domu.Bo szkoda jego tak na zawracanie zostawić. :roll:

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu weź bluszczyk do domu, albo zrób sadzonki i rób próby. Ja niestety miałam i straciłam :wink:
Niestety mój milin wypuścił w tym roku mnóstwo odrostów i jak inni ostrzegali trzeba będzie zacząć walkę :wink:
Pozdrowienia dla warszawskiego słoika ;:167
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kania-Kasieńko ;:196 Oj ja czasami też nie tak się wysłowię. :roll:
O bardzo podoba mi się zwrot:
kania pisze:.... Gdybym miała namalować Twój ogród użyłabym wszystkich kolorów bo mam wrażenie, że masz u siebie wszystkie możliwe rośliny i nie boisz się eksperymentować.....
Tak dość często eksperymentuje.
Jak mieszczę, tyle roślin, jedna obok drugiej.Już jest gęsto :)
Chyba tak n a różance róże na pewno zarażają się od siebie nawzajem.Zastosuję twoje rady, liście pozbieram.Tam mam korę, to z ziemią trochę źle wybrać.A może coś zastosować ??
Wiem, wiem inne rośliny są.I dobrze, jest na czym oko zawiesić. ;:173
JAKUCH-Jadziu Nie wszystkie hortensje są już okazale i piękne.Te młode , jeszcze nie.Ale te starsze to już piękne. ;:167
Też lubię przebarwiającą się dębolistną hortkę.W tym roku mało mi kwitła.To może pocieszy z liści.A krzak ma wielki już ;:173
Milin kwitnie na całego,Dalie też. Nawet ładna ta jesień ;:108 ,
Dziękuję, tak to taki mój azyl, mój raj ;:167
Beaby-Beatko Oj, co te Pinky Winky takie kapryśne.Moja nie wiem czy żyje, czy całkiem padła.Nic kupię drugą.Na wiosnę.
Ano zapisałam się na zajęcia do szkoły fotograficznej.Kurcze, to 1,5 roku trwa.Mam nadzieję ,że dam radę i z głową i z czasem .
Dziękuję ci bardzo takie mile słowa wsparcia.Już mi lepiej czytając je. ;:196
plocczanka-Lucynko Dziękuję kochana. ;:196
Fakt sporo jest roślin, sporo i rożnych kwitnień, bo ja lubię różne kwiatuszki ;:167 Działają na mnie kojąco, energetycznie.
Moj milin ma u góry słońce, to kwitnie.
Dziękuję może dam radę ze szkolą.A z teściem jest źle. :(
clem3-Malgosiu dalie dla mnie wszystkie są śliczne. Jeszcze jakieś czerwonawe i fioletowe dokupię na wiosnę.
Fajnie,że są te hortensje.Ogród dzięki nim od lata do późnej jesieni ślicznie wygląda.
Różę Elmshorn polecam.Jest cudna.Z mała przerwą kwitnie prawie cal.y czas.Jeszcze sobie jedną dokupię.
Och, bardzo dziękuję za takie mile słowa wsparcia i pochwały.Bardzo przyjemnie mi je czytać i na sercu. ;:196
Tak, tak zapisałam się do studium fotograficznego.Coś może się nauczę ;:113

Margo2-Malgosiu Dziękuję bardzo ;:196
Mam nadzieję,że po tej szkole fotograficznej, zdjęcia nie będą gorsze.,że coś się nauczę nowego ? ;:173

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Hosty z gory
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”