Mój ogród - mariasen cz.1
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No tak, nazwa ciekawa. A podoba Ci się nazwa Dicentra cucularia,albo Dicentra eximia? Roślinki są piękne.

A nazwa Tarczownica tarczowata? Roślina jest ciekawa bo kwitnie przed rozwojem liści, z ziemi wyrasta wysoki pęd kwiatowy a dopiero później wielkie liście. U mnie rośnie w zbyt nasłonecznionym miejscu i jak nie podleję to liście aż się pokładają ale po podlaniu bardzo szybko odzyskują wigor.

A nazwa Tarczownica tarczowata? Roślina jest ciekawa bo kwitnie przed rozwojem liści, z ziemi wyrasta wysoki pęd kwiatowy a dopiero później wielkie liście. U mnie rośnie w zbyt nasłonecznionym miejscu i jak nie podleję to liście aż się pokładają ale po podlaniu bardzo szybko odzyskują wigor.

- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeszcze troszkę pachnących roślin - jaśminy.
Jaśminy pełnokwiatowe - pierwszy osiąga niewielkie rozmiary ok 80 cm wys, drugi ok 1,5 m.
Pięknie pachnie i wiosna ma złoty kolor liści jaśmin wonny Aureus

Duże kwiaty z różowym środkiem ma Jaśmin Etoile Rose, cudownie pachnie, osiąga wysokość 1,5 m.

Jaśmin nagokwiatowy kwitnie w zimie

Jaśminy pełnokwiatowe - pierwszy osiąga niewielkie rozmiary ok 80 cm wys, drugi ok 1,5 m.

Pięknie pachnie i wiosna ma złoty kolor liści jaśmin wonny Aureus

Duże kwiaty z różowym środkiem ma Jaśmin Etoile Rose, cudownie pachnie, osiąga wysokość 1,5 m.

Jaśmin nagokwiatowy kwitnie w zimie