Mała kolekcja Renaty
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- madzik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Renatko - ależ u Ciebie kolorowo. I zazdroszczę, że Twoje Cambrie tak chętnie z Tobą współpracują , bo mnie moje jakoś niezbyt lubią...
Niezawodnie jedynie z każdego nowego przyrostu kwitnie Miltonidium 'Rosy Sunset'.
Niby wszyscy wiemy, że straty są nieuniknione, ale i tak jest to przykre przeżycie... Mam nadzieję, że nie będzie już kolejnych.

Niby wszyscy wiemy, że straty są nieuniknione, ale i tak jest to przykre przeżycie... Mam nadzieję, że nie będzie już kolejnych.
-
- 1000p
- Od: 17 cze 2008, o 19:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Renatko nowe nabytki są śliczne :P . Szkoda , że straciłaś 3 szt.
ale bądź dobrej myśli .

Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Madziu dziękuję za wizytę u Ciebie też kolorowo, a Cambrie mnie zaskoczyły tymi kwitnieniami ,ponieważ nie zapewniłam im odpowiednich warunków przez okres letni.
Bogusiu bardzo mi miło ,że podobają Ci się moje nowości, musiałam się pocieszyć, dojdzie jeszcze jeden do strat miniaturka, ta która pokazywałam w osłonce z bambusa, bardzo mi szkoda ale co zrobić oby na tym był koniec.
Pozdrawiam :P
Bogusiu bardzo mi miło ,że podobają Ci się moje nowości, musiałam się pocieszyć, dojdzie jeszcze jeden do strat miniaturka, ta która pokazywałam w osłonce z bambusa, bardzo mi szkoda ale co zrobić oby na tym był koniec.
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Renatko, wspaniałe kwitnienia
i Nelly będzie niedługo kwitła, ślicznie u Ciebie wygląda
Moja ma niestety harmonijki na liściach
teraz mam ją również w przezroczystej doniczce, mam nadzieję, że na nowych przyrostach ich już nie będzie.
Pisałaś o opryskach przy fytoftorozie, jakie środki stosowałaś? Mam podobny problem z Tacca, skoro stosowane przez Ciebie nie pomogły, to wyeliminuję je również u siebie i zastosuję jakieś inne...już sama nie wiem , co robić, bo roślina marnieje dosłownie z dnia na dzień

Pisałaś o opryskach przy fytoftorozie, jakie środki stosowałaś? Mam podobny problem z Tacca, skoro stosowane przez Ciebie nie pomogły, to wyeliminuję je również u siebie i zastosuję jakieś inne...już sama nie wiem , co robić, bo roślina marnieje dosłownie z dnia na dzień

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- renata75
- 1000p
Guciu, tak mi przykro z powodu Tacca, myslę ,że ten okers zimowy który teraz mamy jest bardzo kiepski dla naszych roślin rozwija się najwiecej chorób. Ja swoje pryskałam Topsinem, Biosept i jeszcze jednym ale zapomniałam nazwy, a teraz jestem w pracy. Guciu napisz mi co Ty stosujesz, może znajdziemy złoty środek na to paskudne chorubsko.
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Renatko, początkowo stosowałam Dithane, teraz stosuję Topsin w stężeniu 0,2 %. Liście dalej są w fatalnym stanie, ale korzenie wyglądają normalnie, nie widać żadnych zmian chorobowych, zupełnie zgłupiałam co dalej z nią robić 

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- renata75
- 1000p
Guciu, wyszukałam dzisiaj jeszcze takie środki:
Score0,05% , Domarc 0,05% , Signum 0,2%, Sarfun 0,1%.
Preparat Score i wiele innych można nabyć tu:
http://www.e-hortico.pl/go/_search/full ... ords=score
Oby Tobie się udało.
Score0,05% , Domarc 0,05% , Signum 0,2%, Sarfun 0,1%.
Preparat Score i wiele innych można nabyć tu:
http://www.e-hortico.pl/go/_search/full ... ords=score
Oby Tobie się udało.